Basında deniz, balık ve av konulu haberler

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Karacula
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
@bestofwesd Binlerce yılda oluşmuş ekolojik sisteme bu çapta müdahale için umarım yeterli araştırma yapılmıştır. Mali yükü konusunda bir şey yazamıyorum bile çünkü ilgili şahıslar açıklama yapmıyor o konuda. Bir de ülke kaynaklarının bir tek şehre bu kadar çok harcanmasını, tüm ülkeden toplanan ve toplanacak olan vergilerin üzerinde gereksiz bir yük olarak görüyorum.

İstanbula yapılması planlanan kanal projesinin artısı eksisi ne olur acaba ? kimileri felaket kimileri balık bolluğu diyor. bunun uzmanı arkadaşlar vardır sanırım ?

Tabiatla oynamak, şeklini değiştirmek Tabiata en büyük İŞKENCE'dir,
Tabiat ana kendisine yapılan kötülükleri muhakkak bir kaç sene içinde göstermesede ileride muhakkak kendisine yapılanları kat-kat misli olarak geri alacaktır.
İşkencenin karşılığını verecektir.

Merak ediyorum bu balıklar doğal ortama uyum sağlayabiliyor mu ? yoksa açlıktan ölüyorlar mı? eğer uyum sağlayabiliyorsa güzel bir şey olmuş . umarım üreticinin de sigortası vardır doğa için bir güzellik olurken üretici de mağdur olmaz umarım.
Çupra doğal ortama 100% uyum sağlıyor. Hatta öyle uyum sağlıyorki denizde gelişimine devam ettikçe yanağı kızarmaya başlayıp alyanağa dönüşüvermeye başlıyor :hhhhhh::hhhhhh:

Belli bir zamandan sonra onun eski bir yetiştirme ve başarılı bir kaçak olduğunu sadece ona aşina olan gözler pul düzeneğinden anlıyor 👍👍

Tabi birde omurgasında deformasyon olanlar var, onların 1-2 kilo olduğuna hiç şahit olmadım. Muhtemelen o genetik bozukluğun dezavantajını üzerinden atamayıp denizdeki diğer avcılara erken av oluyorlar 🙁🙁

Marmara denizi girişi içi ve çıkışı komple ticari balıkcılığa kapatılması lazım.2 sene sonra ağustosta kofanalar kayalarda güneşlenmeye çıkar. Sıkıntılar büyük balıkcılar kan ağlıyor.İstemeye istemeye de olsa bazı şeylere evet demek zorunda kalacaklar.Yakındır.

Çupra doğal ortama 100% uyum sağlıyor. Hatta öyle uyum sağlıyorki denizde gelişimine devam ettikçe yanağı kızarmaya başlayıp alyanağa dönüşüvermeye başlıyor :hhhhhh::hhhhhh:

Belli bir zamandan sonra onun eski bir yetiştirme ve başarılı bir kaçak olduğunu sadece ona aşina olan gözler pul düzeneğinden anlıyor 👍👍

Tabi birde omurgasında deformasyon olanlar var, onların 1-2 kilo olduğuna hiç şahit olmadım. Muhtemelen o genetik bozukluğun dezavantajını üzerinden atamayıp denizdeki diğer avcılara erken av oluyorlar 🙁🙁
Peki bu kacan ve dogaya uyum saglayan cupralar çoğalmaya da devam ediyor mu yoksa yaşayabildikleri kadar yaşayıp sonlaniyor mu?

@bestofwesd Binlerce yılda oluşmuş ekolojik sisteme bu çapta müdahale için umarım yeterli araştırma yapılmıştır. Mali yükü konusunda bir şey yazamıyorum bile çünkü ilgili şahıslar açıklama yapmıyor o konuda. Bir de ülke kaynaklarının bir tek şehre bu kadar çok harcanmasını, tüm ülkeden toplanan ve toplanacak olan vergilerin üzerinde gereksiz bir yük olarak görüyorum.
Tamamiyle katılıyorum..

Peki bu kacan ve dogaya uyum saglayan cupralar çoğalmaya da devam ediyor mu yoksa yaşayabildikleri kadar yaşayıp sonlaniyor mu?
Üreyip üremediklerini kesin bilemeyiz. Ama ürediklerinden yola çıkabiliriz. Nasıl evcil köpeklerin vahşi kurtlarla çiftleştiğini, ki direk aynı tür bile değiller akrabalar sadece. Ve bunun gibi birçok örnek var, eşek at vs. Yani ürüyordur büyük ihtimalle.

2 ihtimal var Yap-işlet-devret ve devlet teşebbüsü. Her ikisinin de mali yük getireceği yok. İstanbul boğazından elini kolunu sallayarak geçen gemiler artık para ödeyip geçecek. Montrö çöp olacak. Boğaz daha az tehlikeli bir yer olacak. Ülkenin aydınları ki en önemli jeoloji uzmanı Celal Şengör ve onun hocası, ilber hoca biran önce bu projenin yapılmasını umuyor. Süveyş kadar ekolojik etkisi olacağını sanmıyorum. Zira direkt olarak hint ve kızıldenizden biyolojik alışveriş oldu. Gerçi artık gemilerin denge suyu ile balıkların gidemeyecekleri yer yok. 🙂
Stratejik getirisine girmeyi ar sayıyorum 🙂

Back