Başlangıç Için Tavisye

Anasonadam

Yeni Üye
Tepki
13
Ödül
5
Öncelikle selamlar abiler , kardeşler.

Ufakta olsa sözlümle balığa çıkmaya başladık . Boğazda kıyıdan balık tutma çabası içerisindeyiz. Decathlon dan almış olduğumuz bir spin ve birde normal oltamız mevcut . Ancak tabii ki amatörlüğümüzünde vermiş olduğu durum ile bir günde en az 10 takım yiyoruz 🙂 kurşun çapari vs . Biraz cebi yoruyor. Sahilde çapari ve kurşun satan bir iki abiden alıyoruz onlarda epey güzel fiyatlar ile satış yapıyorlar. Birde devamlı gelen abiler çapari takımlarını kendileri yapıyormuş . Bunun için malzeme vs nereden almak daha karlı olacaktır, ne malzeme almak mantıklıdır. Ufaktanda olsa bilgilendirirseniz sevinirim .

Kendimce ufak bir araştırma yaptım . İş görür mü bilmem ama linkleri şuraya bırakıyorum ;
Makine:
(link)

Kamış:
(link)

Set olarak bu set iyi midir ?

(link)

İyi forumlar , saygılar .

Son düzenleme:
boğazın akıntısı fazla olduğu için yazdığınız makine ve kamış yüksek ihtimal yetmeyecektir. imkanınız varsa bütçenizi arttırmanızı öneririm ve çokça kullanılan markaların ürünlerini tercih etmenizi tavsiye ederim hatalı takım seçme durumunuz azalır.

10 istavrit tutup 30 tl’lik malzeme harcayınca bende lrf’ye geçtim

LRF de daha fazlasını harcayacaksınız, emin olun 🙂

Ufakta olsa sözlümle balığa çıkmaya başladık . Boğazda kıyıdan balık tutma çabası içerisindeyiz. Decathlon dan almış olduğumuz bir spin ve birde normal oltamız mevcut . Ancak tabii ki amatörlüğümüzünde vermiş olduğu durum ile bir günde en az 10 takım yiyoruz 🙂 kurşun çapari vs . Biraz cebi yoruyor. Sahilde çapari ve kurşun satan bir iki abiden alıyoruz onlarda epey güzel fiyatlar ile satış yapıyorlar. Birde devamlı gelen abiler çapari takımlarını kendileri yapıyormuş . Bunun için malzeme vs nereden almak daha karlı olacaktır, ne malzeme almak mantıklıdır. Ufaktanda olsa bilgilendirirseniz sevinirim .

Kendimce ufak bir araştırma yaptım . İş görür mü bilmem ama linkleri şuraya bırakıyorum ;
Makine:
(link)

Kamış:
(link)

(link)

Boğaz için minimum 100 Gr atarlı bir kamış almanızı tavsiye ederim akıntıdan dolayı. Bütçenizi söylerseniz boğazda avlanan arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaklardır. Kimse size uygun kamışı nokta atışı yaparak söyleyemez, gidip görmeniz, elinize almanız lazım kamışı ama öncesinde elinizdekilerle bir acemilik atın ve ihtiyacınız olanı belirleyin derim. Hafiflik mi, erim mi, uzunluk mu, fiyat mı? Bu sorulara cevap bulduktan sonra bütçenize göre bir kamış elbetteki buradan yardımla, tavsiye ile de bulunur.

Çaparileri balık mağazalarından toplu alım yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Direk kendiniz gidip alırsanız daha uygun olur, indirim de yapabilir mağaza/dükkan sahipleri. Yada 2 el kısmında forumda satış yapan arkadaşlardan da temin edebilirsiniz.

LRF de daha fazlasını harcayacaksınız, emin olun 🙂

Boğaz için minimum 100 Gr atarlı bir kamış almanızı tavsiye ederim akıntıdan dolayı. Bütçenizi söylerseniz boğazda avlanan arkadaşlar daha kolay yardımcı olacaklardır. Kimse size uygun kamışı nokta atışı yaparak söyleyemez, gidip görmeniz, elinize almanız lazım kamışı ama öncesinde elinizdekilerle bir acemilik atın ve ihtiyacınız olanı belirleyin derim. Hafiflik mi, erim mi, uzunluk mu, fiyat mı? Bu sorulara cevap bulduktan sonra bütçenize göre bir kamış elbetteki buradan yardımla, tavsiye ile de bulunur.

Çaparileri balık mağazalarından toplu alım yaparak gerçekleştirebilirsiniz. Direk kendiniz gidip alırsanız daha uygun olur, indirim de yapabilir mağaza/dükkan sahipleri. Yada 2 el kısmında forumda satış yapan arkadaşlardan da temin edebilirsiniz.

Eger silikona 30 tl jig head’e 15 tl vericeksin diyorsan haklisin fakat 3.50 kamis ile mezgite ve istavrite ful kayaliklardan atip taktira taktira 6 saatte 2-3 capari dip ve kursun ve baglamasi vs lrf daha cazip geliyor 🙂

İşinize karışmak istemem ama makine ve kamış 250 gram ortalama takım ile LRF bayan için kolay olur 🙂 bende kız arkadaşıma söz verdim LRF aldığımda balığa gidicez.Balık kes yem at , çapari aç ağırlık tak uğraşmamak için.

Makine:
(link)

Kamış:
(link)

(link)

Decathlon dan almış olduğunuz bir spin ve birde normal oltanızın, kamış ve makine isimlerini de yazar mısınız

(link)

Çapari bağlama hastalığı olan kişilerden biri de benim 🙂 canım sıkıldıkça farklı renklerde organze ve simlerden köstek bağlarım, birçok malzemem var çapari kösteği için... Tekneden avlanmıyorum ben, hep kıyıdan avlanırım pendik-kadıköy hattında da istavrit tutuyorum, yeri geliyor boğazda da... Kösteklerimi hep 0,10mm veya 0,12mm bağlarım, çünkü ince takım her zaman daha avcıdır.. İğne numaramda 11 veya 10 numara.. Köstek bağlarken kullandığım misina markası krokodil veya powerline, bu misinalar biraz daha sert oluyor, Vural abinin dediği gibi köstek misinası sert beden misinası biraz yumuşak olmalı.. Ama ince misinayla köstek bağlarken hangi marka kullanırsan kullan illa gam ve dolaşma oluyor birsüre sonra balıklardan ve sudaki etmenlerden dolayı... Özellikle kıyıdan avlanıyorsanız şahsen 0,12mm köstek kalınlığını geçmeyin derim avcılık açısından, balığın bol olduğu dönemlerde 0,15mm - 0,18mm köstek dahi iş yapar kıyıdan ama balık nazlıyken avlanma verimini düşürür 🙂
Pendik - kadıköy hattında kullandığım çaparilerin bedenleri 0,16 - 0,20 mm arası kalınlıkta, boğazda kullandığım çaparilerin bedenleride 0,22-0,30mm arası kalınlıkta değişiyor...
(link) linkinden alıntıdır...

.............. Her iğnede farklı sim , kullanırdım. Bariz daha avcı oluyor. İğne iğneye balık alırdı. Mustadın altın sarısı iğnesi vardı küçük kutuda satılırdı ve içinde 50 adet olmasına rağmen pahalı ve x marka iğneden üç kutu alınabilecek fiyattaydı. Bu 14 numara iğneden çapari yaparken ne ip ne tüy ne sim hiç bişey koymazdım. Çıplak çapari yapardım bu çaparide çok güzel çalışır istavrit sardalya çok güzel balık alırdı, bir gün toplamda yedi tane zargana ağzından yakaladım , yine bu iğneyle kıyıdan hatırı sayılı izmarit almışlığım ve bir adet ispari yakalamışlığım var. Çok uzun zaman oldu artık istavrite atmıyorum, kendi tecrübelerim bunlar , deneyin , zarar gelmez , farkı deneyerek görün...Rastgele.

Kostek yapacaginiz misinaya cok az minimum inceltilmis vernik surerseniz hic dolanmaz bunu kimsede solemez size

Son düzenleme:
Back