Beden Ve Köstek Için Misina Tavsiye

Hu
(link)
Bu misina galbaha
Dogru model ama
022 olani kostekte kullaniyorum. 025siydi yanilmiyosam +6.5kg levrek cekmistim. FC kullanip 035ve ustu kostekmi 022 awashimami dersen tabiki ince misina. Unutmayin FC nin gorunmezligi dusuk ama gorunmez degil.

Beden ve köstekleri farklı incelikte yapmanın avantajı nedir? Daha görünmez olsun yada ince kösteğin düğümü bedene iyi otursun diye mi?

Direkt bedene düğüm atarak, bedenden köstek yapmak kolayıma geliyor. Tek bir misina ile beden hazırlasak olamaz mı?

Ben teknede şu şekilde kullanıyorum. Daiwa j-braid 0.18 mm ip misina , önüne 2 metre kadar Seaguar fxr 0.33 lider , beden ve köstek için 0,37 mm nippon ghost.

Lider misinayı 6 ayda bir değiştiriyorumdur muhtemelen. İlk alırken parası çokmuş gibi gelebilir ama uzun süre kullandığınız için bence vermeye değer.

Teknede neden lider kullanıyorsunuz? Direkt bedeni ipe takmıyorsunuz? Bu uygulamanın avantajı nedir?

Saygılar.

Beden ve köstekleri farklı incelikte yapmanın avantajı nedir? Daha görünmez olsun yada ince kösteğin düğümü bedene iyi otursun diye mi?

Direkt bedene düğüm atarak, bedenden köstek yapmak kolayıma geliyor. Tek bir misina ile beden hazırlasak olamaz mı?

Teknede neden lider kullanıyorsunuz? Direkt bedeni ipe takmıyorsunuz? Bu uygulamanın avantajı nedir?

Saygılar.

Merhaba,

Beden ve kösteği farklı kalınlıkta kullanmıyorum. Yanlış anlaşılmış galiba. Direk bedene düğüm atıp tek köstek yapıyorum ve Gezer kurşun takıp en alta hırsız iğne bağlıyorum.

Lider için bizim WhatsApp grubunda da yazdığım gibi araba için amortisörün görevi ne ise olta takımında da liderin görevi o bence.
349ed26292dd0005cca7e6b788f87405.jpg

CLT-L09 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

İlk köstek için de şu düğümü tavsiye ederim.

Yılan dili takım yapmak için araştırırken bu videoyu izlemiştim.

Beden yaparken daha çok aşağıdaki yöntemi kullanırım diye düşünüyordum ama sizin gönderdiğiniz videodaki gibi köstek yapmak biraz uzun ama daha sağlam olur sanırım.

İlk köstek için de şu düğümü tavsiye ederim.

Bu beden- köstek olayını tek iğneli yemli takımlarda kullanıyorum.

20190310_010923.jpg

Bu takımda tek bir sorun yaşadım. Eğer iğne herhangi bir nesneye ( kaya ot ilişgen vb ) takılırsa takımı genelde komple kaybediyorsunuz.
Normalde 035 bedene 030 dan köstek bağladığınızda takılan iğne - köstek - kopuyor. Onun yerine hemen bir iğne köstek bağlama şansınız var.
Ama videodaki beden + beden köstekte maalesef takım genelde komple kalıyor...

20190310_011724.jpg

Yılan dili takım yapmak için araştırırken bu videoyu izlemiştim.

Beden yaparken daha çok aşağıdaki yöntemi kullanırım diye düşünüyordum ama sizin gönderdiğiniz videodaki gibi köstek yapmak biraz uzun ama daha sağlam olur sanırım.

Sizin videoda kullanılan düğümün ( 2 iğneli 3 iğneli dip ) aslinda en iyi yanı kösteklerin bedenden ciddi anlamda ayrık durması. Özellikle tekneden veya köprüden yapılan avlarda bu çok işe yarıyor. 030 035 040 misinalarda bu beden köstek ayrıklığı çok güzel sağlanıyor. Daha ince ve özelliklede yumuşak misinada aynı formu alamıyabiliyorsunuz. Yani kullandığınız misinanın birazda sert olması gerekiyor.
Dediğim gibi tekneden köprüden sarkıtmalarda bu sistem çok işe yarıyor.
Ama kıyıdan yaptığınız avlarda eğer iğne takılırsa - ki bu şekil gerçekten çok sağlam oluyor - kurşun dahil komple takım gidiyor.

Sarozda tekne ile bu sistemde takım kullanıyorum.
İstanbulda kıyıdan ( eşkina mırmır vb ) avlardada tek iğneli olarak bu sistemi bağlıyorum. Gerçekten kolay ve çok sağlam bir sistem...

Back