Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

BOTLAR HAKKINDA (A’DAN Z’YE)

emr200

Üye
Adı
emre ertekin
bilgiler için çok teşekkürler

lionhunter

Yeni Üye
Adı
levent terli
Bahadır üstad çok teşekkürler.Açıklamalar güzel olmuş.Yazılarından mükemmelliyetci olduğun aşikar.bot almadan önce epey bir kafa patlatmışın herhalde:) bende öyleyim yanlız değilsin yani...
sevgiler

agartan

Moderatör
Yönetici
Adı
Şeref
Teşekkürler Bahadır
Çokça merak edilen bir konuyu anlaşılabilir bir şekilde hazırlayıp yaınlamışsın.
Eline sağlık

cemsy

Yeni Üye
Adı
cem suzer
teşekkürler bahadır abi tam ve eksiksiz doğru bilgilerin için emeğine sağlık. ben her zaman derim denizde isen güç elinin altında olacak yani sevgili abim benzinli motor şart hangi boy,da olursa olsun .sevgilerrrr

scirlin

Üye
Adı
Fuat AYDIN
Bahadır abicim merhaba foruma yeni girdim daha doğrusu botlar ile ilgili bilgi araken forumdaki yazınıza rastladım baktim ki oltamisina(33 adet videonuzu ilgi ile izledim) abimde size yazmış doğru yerde olduğuma karar verdim ve foruma üye oldum.
ben yeni başladım 5-6 defa tekne kiralayarak arkadaşlarla balığa çıktım şimdi işi bir adım daha ilerletmek niyetindeyim 2-3 ay içinde bir bot alacağım sizin önerilerinizi okudum çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu ama 2 konuda hala kafam karışık işe yarar 2-3 kişilik ve sonrasında motor bağlıyabileceğimiz iyi bir botun yaklaşık maliyeti ne kadardır. (şunun için soruyorum gidip özellikleri verdik ve bir bot bulduk diyelim bot fiyatı motor fiyatı vs. biz istediğimiz için satıcı yüksek fiyat çekerse bunu anlamak isterim.)

2. sorum ise bu botu aldık başta motorsuz kullanmak istedik denize çıktık bir dubaya bağladık kendimizi ve avlanmaya başladık sahil güvenlik geldi bize soracağı evraklar varmıdır varsa nelerdir bunlar nerelerden alınır, motor takınca bir fark oluşurmu. inanın hiç bir fikrim yok bu konuda, cevaplarsanız inanın çok sevineceğim. bu arada bende izmirliyim.

selamlar
Fuat AYDIN

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Sevgili Bahadır kardeşim, on numara süper bir kaynak oluşturmuşsun...Ellerine ve emeğine sağlık kardeşim...:)

Not: Bence bu başlık mutlaka sabit konular arasında yer almalı...
bilgiler için çok teşekkürler
Bahadır üstad çok teşekkürler.Açıklamalar güzel olmuş.Yazılarından mükemmelliyetci olduğun aşikar.bot almadan önce epey bir kafa patlatmışın herhalde:) bende öyleyim yanlız değilsin yani...
sevgiler
Teşekkürler Bahadır
Çokça merak edilen bir konuyu anlaşılabilir bir şekilde hazırlayıp yaınlamışsın.
Eline sağlık
teşekkürler bahadır abi tam ve eksiksiz doğru bilgilerin için emeğine sağlık. ben her zaman derim denizde isen güç elinin altında olacak yani sevgili abim benzinli motor şart hangi boy,da olursa olsun .sevgilerrrr
Tüm dostlara ilgileri için teşekkür ederim.
Umarım konuyla ilgili arkadaşlarımıza faydası olur.
Sevgi ve selamlarımla...

Bahadır Sarıca

Daimi Üye
Adı
Bahadır Sarıca
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Bahadır abicim merhaba foruma yeni girdim daha doğrusu botlar ile ilgili bilgi araken forumdaki yazınıza rastladım baktim ki oltamisina(33 adet videonuzu ilgi ile izledim) abimde size yazmış doğru yerde olduğuma karar verdim ve foruma üye oldum.
ben yeni başladım 5-6 defa tekne kiralayarak arkadaşlarla balığa çıktım şimdi işi bir adım daha ilerletmek niyetindeyim 2-3 ay içinde bir bot alacağım sizin önerilerinizi okudum çok teşekkür ederim. çok faydalı oldu ama 2 konuda hala kafam karışık işe yarar 2-3 kişilik ve sonrasında motor bağlıyabileceğimiz iyi bir botun yaklaşık maliyeti ne kadardır. (şunun için soruyorum gidip özellikleri verdik ve bir bot bulduk diyelim bot fiyatı motor fiyatı vs. biz istediğimiz için satıcı yüksek fiyat çekerse bunu anlamak isterim.)

2. sorum ise bu botu aldık başta motorsuz kullanmak istedik denize çıktık bir dubaya bağladık kendimizi ve avlanmaya başladık sahil güvenlik geldi bize soracağı evraklar varmıdır varsa nelerdir bunlar nerelerden alınır, motor takınca bir fark oluşurmu. inanın hiç bir fikrim yok bu konuda, cevaplarsanız inanın çok sevineceğim. bu arada bende izmirliyim.

selamlar
Fuat AYDIN
Sevgili Fuat,
Öncelikle aramıza hoşgeldin. Bu arada tanışma bölümüne girerek kendini tanıtırsan diğer dostlarımız da sana hoşgeldin deme fırsatı bulmuş olurlar.
Keyifli forumlar dilerim.

Gelelim sorularına;
1-Bot ve motor fiyatı sormuşsun. Alacağın bot ve motorun markasına, botun boyuna ve motorun gücüne göre hepsi değişkendir. Fiat'a mı bineceksin, Mercedes'e mi? ;) Bunun için en iyisi internet üzerinden fiyat araştırmak, daha sonra bu işin toptancılarına inmektir. 2-3 kişilik bot demişsin. Ben 3.60m bota 2 kişiden fazla binmiyorum. Çünkü keyif almıyorum. Ama 3.00m'nin altında bot tavsiye etmem. Şu sıralar piyasaya Çin'den ithal botlar girmiş vaziyette 800-1000TL aralığında satılıyorlar. Ben Joker botun ikincil piyasa ürünü Orca bot kullanıcısıyım. Motor işi ise tam bir muamma. Yamaha şu an piyasanın bence en iyisi, ama fiyatlı. Tohatsu Yamaha ile aynı fabrikada üretiliyor diye biliniyor. Kullanıcısıyım ve memnunum. Şu an piyasaya PArsun gibi farklı motorlar da girmiş vaziyette. Güce göre fiyat değişkendir. Kesenize uygun olarak seçmenizi öneririm.
2-Tabii ki burada en geçerli bilgi denizcilik müsteşarlığındadır. Denizcilik müsteşarlığı web sitesinde konu şöyle geçiyor;

1- BAĞLAMA KÜTÜĞÜNE HANGİ GEMİ, DENİZ VE İÇ SU ARAÇLARI KAYDEDİLECEKTİR ?
(1) Bağlama kütüğüne;

a) 18 GRT’nin altındaki tüm ticari gemiler,

b) 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun bayrak çekmeye ilişkin hükümlerine bağlı olmaksızın; boyu ve gros tonilatosu ne olursa
olsun ticari amaçla işletilen deniz ve iç su araçları ile özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçları zorunlu olarak kaydedilir.

(2) 6762 sayılı Türk Ticaret Kanununun bayrak çekmeye ilişkin hükümlerine bağlı olmaksızın yabancı uyruklu gerçek kişilere ait
özel kullanıma mahsus gemi, deniz ve iç su araçları talep olması ve İdare tarafından uygun bulunması halinde kayıt edilir.

Burada deniz ve iç su araçları içerisine botlar da giriyormuş. “Muş” diyorum bende yeni öğrendim. Son zamanlarda Ege Bölgesinde Sahil Güvenlik denetimleri arttırdı. Cezalar da can yakıcı oluyor.Bizden bağlama kütüğü belgemizi istediler.Sanırım bunda etkin olan göçmen kaçakçılığı. Ayrıca hırsızlık olaylarını önleme çabası.
Araştırmalarımda; Botlar için (2,5m) üzeri; Liman kaydının yapılması ve bağlamama kütüğü belgesi alınması gerekiyor. Motorlar için de belirli bir minimum sınırlaması yok. Yani elektrikli veya benzinli motorlar için bu belge gerekiyor.

Sonuç:
Katlanabilir tabanlı da olsa boyu 2,5m üzeri tüm botlarda bağlama kütüğü kaydı gereklidir. Ayrıca boyu 2,5m altındaki botlarda eğer motor kullanıyorsanız da bağlama kütüğü kaydı istiyorlar.

Umarım aydınlatıcı olmuştur.

Liman kaydında Bağlama kütüğü belgesi için gerekli belgeler ise şöyle;

Öncelikle isim tescili gerekiyor. Bunun için internet ortamından(denizcilik gov tr den) teknenin isim tescili için başvuru yapıyorsunuz. Gelen kabul yazısının, yazıcıdan çıktısı alınıp

1-Bot ve motorun faturalarının aslı(Yanında fotokopilerini de bulundurun)
2-Nifus fotokopisi(Sahibinin-fatura düzenlenen kişinin)
3-Tescil ettirdiğiniz tekne ismini yazdırıp bota yapıştırıyorsunuz sonra motor botun üzerinde olacak şekilde botun ön-arka iki yandan çekilmiş fotolarını ilave ediyorsunuz.
4- Motor için; 2008 ve yenileri için istenen CE belgesini ekliyorsunuz.

Bu belgeler tamamlanıp, liman başkanlığına başvurulacak. Kolay gelsin.
Sevgi ve selamlarımla

OZAN IŞIK

Moderatör
Yönetici
Adı
OZAN
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Bahadır abicim çok güzel keyifli ve yararlı bir çalışma hazırlaşmışsın. Gözümden kaçmış ellerine emeğine sağlık:)

scirlin

Üye
Adı
Fuat AYDIN
Bahadır abicim vertdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. anladığım kadarıyla liman bağlama kütüğü belgesi ve botun evrakları yeterli oluyor. peki botta plaka gereklimi ve motor kullanmasak sadece kürekle avlansak aynı belgeler gerekirmi?

selamlar
Fuat AYDIN