Bu düğümün adı nedir?

Teşekkür ederim. Peki nasıl sağlam bir düğüm çeşidi mıdır? Bir de Fg knot var ama o biraz daha meşakkatli geldi bana sanki.
Valla ip le de attım düğümü mono da kullandım florokarbonda kullandım Turna avında gayet sağlam.. Tavsiye ederim..

O zaman benim 0.165mm olan ipi surf kafaya direkt sardirip kullanmamda da bir mahsur yok. Siz shock leader yapmışsınız ama ip oldukça ince benimkine göre. Ben direkt bağlayıp 100-150gr. kurşunu sallasam sıkıntı olmaz anladığım kadarıyla. Ben yine de evde Albright düğümü denedim ama 0.16 ip ve 0.30 Mono ile çok rahat atılmıyor. Mesela 0.30mm mono ile yine 0.30 mono misinayı çok daha rahat ve daha güzel düğüm alabildiğimi görüyorum. İp biraz kalın olsa daha rahat olacak gibi ama o zaman da shock yapmanın esprisi yok. Neyse ben zaten direkt bağlayıp kullanayım sonucuna vardım sayılır.

O zaman benim 0.165mm olan ipi surf kafaya direkt sardirip kullanmamda da bir mahsur yok. Siz shock leader yapmışsınız ama ip oldukça ince benimkine göre. Ben direkt bağlayıp 100-150gr. kurşunu sallasam sıkıntı olmaz anladığım kadarıyla. Ben yine de evde Albright düğümü denedim ama 0.16 ip ve 0.30 Mono ile çok rahat atılmıyor. Mesela 0.30mm mono ile yine 0.30 mono misinayı çok daha rahat ve daha güzel düğüm alabildiğimi görüyorum. İp biraz kalın olsa daha rahat olacak gibi ama o zaman da shock yapmanın esprisi yok. Neyse ben zaten direkt bağlayıp kullanayım sonucuna vardım sayılır.

Bir tane şu ipten alayım diyorum da siyah rengi var. Renkten dolayı herhangi bir sıkıntı olmaz değil mi?

(link)

Mehmet Ali merhaba nacizane düğümde pratik ve kullanışlı olan UNI - KNOT tavsiyem olur
Ama şu şekilde , şok leader de atıyorum 0,30 misina ip ana misina ise atıyorum 0.16, monoyu 3 kez ipi 5 kez halka dan geçireceksin .Yani boğumlarda 2 iki fark olacak .Mono - mono yada ip - ip te atacağım boğum sayısı aynı olabilir .
Ayrıca direk ip ile atışta esneme sıfır olacağından tehlikeli olabilir .Makina kapanır yada yada rüzgar düğümü alırsan kurşun hatırı sayılır iz bırakır .İyice piştiysen ve eminsen sorun yok ama genede sen bilirsin .Rastgele 🙂

Teşekkür ederim. İp 0,16 ise leader olarak kullanılacak olan mono misinanın kalınlığı minimum ne kadar olmaldır peki? 0,35 falan mı yoksa daha mı kalın olması daha efektif olur? Olmazsa ben 0,16 yı sarayım direkt olarak bir kaç deneme yapayım baktım çok sıkıntı oluyor o zaman ipi monoya şoklayım.

Sevgili Mehmet Ali,Sevgili Arkadaşlar;
Uzun bir süre açmış olduğum konuyu tekrar paylaşmak istedim,umarım işinize yarar 🙂
(link)

Back