Bu nasil bir sey anlayamadim

Mutlu bey, şimdiye kadar büyük baş hayvan kesmedim o yüzden doğru tekniği hakkında bilgim yok ama verdiğim örnekte ki gibi horoz(ya da tavuk) kesilince (kesince kafayı tamamen ayırıyoruz, soluk borusu falan kalmıyor) şayet kanatlarına basılmamışsa kafasız bir şekilde dakikalarca hareket ediyor hatta hoplayıp zıplıyor. Bizim doğrumuz, dini usülümüz bu olduğu için bu durum bizi rahatsız etmiyor. Bizim uzak doğululara yaptığımız eleştirilerin benzerini Avrupa'lılarda bize yapıyor. Benim demek istediğim her kültürün doğrusu kendine. Bakın sadece kesilen horozu örnek verdim, konuyu başka boyuta taşımaya gerek yok. Ki horozdan daha vahim durumda olanları da var; insanların döve döve öldürdükleri ahtapotlara, diri diri haşlanan istakozlara, yengeçlere ne demeli?

Mutlu bey, şimdiye kadar büyük baş hayvan kesmedim o yüzden doğru tekniği hakkında bilgim yok ama verdiğim örnekte ki gibi horoz(ya da tavuk) kesilince (kesince kafayı tamamen ayırıyoruz, soluk borusu falan kalmıyor) şayet kanatlarına basılmamışsa kafasız bir şekilde dakikalarca hareket ediyor hatta hoplayıp zıplıyor. Bizim doğrumuz, dini usülümüz bu olduğu için bu durum bizi rahatsız etmiyor. Bizim uzak doğululara yaptığımız eleştirilerin benzerini Avrupa'lılarda bize yapıyor. Benim demek istediğim her kültürün doğrusu kendine. Bakın sadece kesilen horozu örnek verdim, konuyu başka boyuta taşımaya gerek yok. Ki horozdan daha vahim durumda olanları da var; insanların döve döve öldürdükleri ahtapotlara, diri diri haşlanan istakozlara, yengeçlere ne demeli?
O ahtapotlar vs yenilmemesi gerekiyor zaten. O şekilde pişirildikleri için ama bi tavuğun veya horozun o şekilde 5-10 gezmesi çok fazla benim bir tanıdığım 3 tavuk kesti 10 dk sürmedi kesti kenara koydu kesti kenara koydu hiç bir hareket olmadı.
Not:tavuklar gayet sağlıklıydı.
Bir de eğer yanlış anlaşıldıysam özür dilerim ben sadece çevremde hiç 5-10 dk yaşayan görmedim.

Dinimize göre bildiğim kadarıyla denizden yakalanan canlılar için nasıl öldürülmesi gerektiğine dair bir bilgi yoktur boğazlama diye geçen tabirde hayvanların nasıl kesileceği fıkıh kitaplarında mevcuttur ama balıkta bir boğazlama şekli yoktur kovada suyun içinde ölmüş suyun dışında ölmüş bıçaklanarak kanı boşaltılarak ölmüş farketmiyor hepsi helaldir balık için gerisi sadece vicdana kalmıştır ben kendi kendine ölmesini bekliyorum kimi zaman kovanın içinde su oluyor kimi zaman olmuyor havanın durumunu göre değişir tercihim. Balığı tavuk ile veya büyükbaş ile küçükbaş hayvan kesimleriyle karıştırmayalım.

bir arkadaşım iskorpiti canlı ayıklıyor kafasını suta attığında kafasının hala hareket ettiğini çok gördüm, böyle birşeyi ilk defa gördüm hile olabilir

Bence olay planlanmış. Muhtemelen yeni tutulmuş o balik. Daha sonra hayvan ölmeden canli canli vahşice parcalanmis. Sırf ilginç bir video ile gündem olmak için yapılmış.

Yok benimde başıma geldi orta boy bir kefal 1 saat ölmedi.Kafasına vur / solungaçlari kes / Beyinciğe bıcak sok / Kafayı komple kes belki kalbindendir diye iç organları ayıkla..yok..Balığı fileto çıkar hala oynuyordu. İşin ürpertici kısmı elimle dokunduğumda yada elime aldığımda hissedip tepki vermesiydi baya rahatsız etti ama yapacak bir şey yok.Tamamen sinir/kas olayı hiçbir şekilde acı çektiğini düşünmüyorum acı diye bir olgu yok zaten beynin canlandırması kafayı kestikten sonra acı hissini nasıl alsın hangi hayvan olursa olsun

Back