Bu Sahtelerle Zargana Alabilir Miyim?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Ayhan.Ö
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Ayhan.Ö

Üye
Tepki
131
Ödül
38
1520803712686-2021770449.jpg

Herkes levrek ya da başka başlıklar peşinde koşar ama herkesin gönlünde yatan bir balık vardır. İşte benim gönlümde yatan balıkta zargana. Hayatımda bir tane zargana yakaladım ve ilk defa yememe rağmen tadı tüm balıklara bedel geldi. Normalde spin takımı kullanıyordum, sırf zargana için lrf takımı aldım. Şimdilik elime bunlar geçti isome pembe de var elimde ama bunlarla zargana alabilir miyim gerçekten merak ediyorum. Daha önce deneyen bilen var mı acaba, siz değerli ustalarıma sormak istedim. Avlanacağım yer istanbul/pendik. Yani kuzey marmara. Şimdiden teşekkür ederim.

Benim bildigim kadari ile ustalar daha iyi cvp vereceklerdir. Fakat zargana kurtlarla beslenen uzun gagali ve kucuk agizli bir balik. Elindeki sahteler levrek lufer icin. Zargana icin elinde lrf var demissin kucuk kurtcuklar ile denesen daha mantikli olur. Bu sahteler ile alamazsin.

Ustadlar daha iyi bilgi verecektir

Hocam şansına alırsın belki bana istavrit capari si ne bile geldi.ama degmez. Tak zargana topunu 1.5 misina tek iğne ,tak hamsiyi varsa denizde almazsan bırak balikciligi.şakası bir yana zarganda en verimli olan bu sistem.öyle sahte ye para harcama .bende belde fıtık var o yüzden 3.00 mt spin takımla 30 gr topla atar cekerim .

Benim bildigim kadari ile ustalar daha iyi cvp vereceklerdir. Fakat zargana kurtlarla beslenen uzun gagali ve kucuk agizli bir balik. Elindeki sahteler levrek lufer icin. Zargana icin elinde lrf var demissin kucuk kurtcuklar ile denesen daha mantikli olur. Bu sahteler ile alamazsin.

Ustadlar daha iyi bilgi verecektir

Hocam fladenin 1 ve 1.5 cm kurtçukları var peki onlar iş görürü mü acaba? Kokulu kurtçuk diye geçiyor.

Hocam şansına alırsın belki bana istavrit capari si ne bile geldi.ama degmez. Tak zargana topunu 1.5 misina tek iğne ,tak hamsiyi varsa denizde almazsan bırak balikciligi.şakası bir yana zarganda en verimli olan bu sistem.öyle sahte ye para harcama .bende belde fıtık var o yüzden 3.00 mt spin takımla 30 gr topla atar cekerim .

Hocam inanın bir tane bile tutsam zevk verir bana. Tek bir taneyi tavaya atar yerim ama illâ bu lrf ile almak istiyorum. Elimde zargana topu da var olmadı spine takar atarım ben de 🙂 teşekkür ederim.

Zargana sahtelere geliyor ama ipek flos ile çok daha verimli zargana topu arkasına kamısın boyu kadar ipek yavaş sarım birebir 🙂

Aldığınız 3 gramlık jigi suya düşer düşmez üstten çekerseniz ve diğer küçük savagear su üstü ile zargana alabilirsiniz. Lrf çok zevkli bir şey hayırlı olsun sahteleriniz

Zargananın gagası olduğundan, sahteye saldırdığında iğne gaga hizasında kalıp saplanmayabiliyor. Önerim jig e jigin 2 boyunda bir asist bağlayıp kuyruk iğnesini iptal etmeniz. Bu sayede sahteye saldırdığında iğne kafa hizalarına ulaşıp saplanabilir.
Bir diğer olasılık da normal asist bağlamanız. 3 lü çarpma yı çıkarıp hem öne hem arkaya birer asist bağlamanız ve iğneleri olabildiğince küçük bağlamanız. Bu saldırı esnasında balığın yakalanma olasılığını arttıracaktır.

Back