Bursa'dan Selamlar

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan TUTKU
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba arkadaşlar,

Adım Berkay, Bursa’da yaşıyorum. Daha önce 2–3 kez başkalarının yanında balık tuttum ancak artık kendi başıma bu hobiyi yapmak istiyorum.

Kıyıdan canlı yem ile balık avı planlıyorum. Avlanacağım yerleri az çok belirledim. Çoğunlukla kumluk sahillerde mırmır, bazen de iskelelerden istavrit avlamayı düşünüyorum. Yaptığım araştırmalara göre Mudanya İskelesi’nde genelde çapari ile istavrit için atış yapılıyor. Ayrıca Bursa sahillerinde izlediğim videolarda mırmır tutulduğunu gördüm. Sanırım Bursa balık açısından çok verimli bir bölge değil ama benim zaten çok büyük hedeflerim yok; tamamen hobi ve keyif amaçlı yapmak istiyorum.

Bu doğrultuda makine ve kamış konusunda önerilerinizi almak isterim. Çok pahalı olmayan başlangıç için fiyat performans önerileriniz var mıdır?

Ayrıca mırmır için takım öneriniz varsa onları da duymak isterim.

Daha önce arabada dursun diye Alba Star 300 cm kamışa sahip bir olta seti almıştım. Ancak anladığım sağlam bir ekipman değil.

Yem olarak 8 live bait ve mamun kullanmayı planlıyorum. Tavsiyeniz varsa burada da tavsiyelerinizi almak isterim.

Son olarak: Bursa’daki balıkçıların genelde 2’li takım kullandığını görüyorum. Ancak internetteki hazır takımlar çoğunlukla 3’lü oluyor. Sizce mırmır için hangisi daha uygundur? Ayrıca mırmır için önerdiğiniz hazır takım var mıdır?

Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
Rastgele 🎣

Son düzenleme:
Berkay selam. Sana bir surf kamış ve surf olta makinesi lazım. Kamışı 3 parçalı seç, 100 250 atar aralığı olsun, beğendiğin bir marka olabilir. Makineyi de mutlaka surf makine al, kafa yapısı ve sarım hızı nedeniyle uygun makine budur. Fiyat performans anlamında ben captain sumo 8000 önerebilirim. Çok güçlü makinedir. Kamışı da yine captain markasından seçebilirsin. Fiyatları uygun, kalite olarak da yeterli ekipmanlar bunlar.

Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. (link) şöyle bir kamış buldum acaba uygun mudur? Dediğiniz makineyide 1.800₺ olarak buldum toplamda toplamda 3.600₺ tutuyor. Tam bütçeme yakın bir set oluyor. Ayrıca bunları internetten almak mı daha mantıklı yoksa bir dükkandan mı gidip almalıyım?

Öncelikle yardımcı olduğunuz için çok teşekkür ederim. (link) şöyle bir kamış buldum acaba uygun mudur? Dediğiniz makineyide 1.800₺ olarak buldum toplamda toplamda 3.600₺ tutuyor. Tam bütçeme yakın bir set oluyor. Ayrıca bunları internetten almak mı daha mantıklı yoksa bir dükkandan mı gidip almalıyım?
Kardeşim nerede oturuyorsun? Esnaf arkadaşlardan daha kolay olur, fiyatlarda da yardımcı olsunlar söyleyelim de. Yönlendireyim seni İzmir'deysen. Değilsen de internetten de olur tabii ki. O aşamada satıcı yorumlarına bakarsın. Kargo, paketleme vs.
Captain bu kamışlarında 1000 rakamıyla başlayan serilerle İstanbul'un fethine kadar gidiyor 🙂 çok fazla farklı rakamda model var, çoğunun atar aralığı aynı, yapısı da. Neredeyse hepsi aynı kalitelerdedir, işini görür. Sen bütçene uygun olanı seçebilirsin.

Kardeşim nerede oturuyorsun? Esnaf arkadaşlardan daha kolay olur, fiyatlarda da yardımcı olsunlar söyleyelim de. Yönlendireyim seni İzmir'deysen. Değilsen de internetten de olur tabii ki. O aşamada satıcı yorumlarına bakarsın. Kargo, paketleme vs.
Captain bu kamışlarında 1000 rakamıyla başlayan serilerle İstanbul'un fethine kadar gidiyor 🙂 çok fazla farklı rakamda model var, çoğunun atar aralığı aynı, yapısı da. Neredeyse hepsi aynı kalitelerdedir, işini görür. Sen bütçene uygun olanı seçebilirsin.
Teşekkürler bir problem yoksa direkt bunları alayım o zaman. Maalesef Bursa'dayım o yüzden galiba internetten sipariş vericem.

Hoş geldin Berkay
Hoşbuldum hocam.

Back