Charl3sFalco
Yeni Üye
- Tepki
- 0
- Ödül
- 1
hoş buldum teşekkürler, sizin tavsiyeleriniz nedir.Hoş geldin Semih
hoş buldum teşekkürler, sizin tavsiyeleriniz nedir.Hoş geldin Semih
Merhabalar yeni başlayan birisi için isabetli bir takım olmuş. Hem kamışı hem makineyi uzun süre kullandım bu işin ucu bucağı yok ama marmara için hem kamış hem makine fiyat performans ürünleri diyebilirim. Avlayacağınız balığa göre 0.2 0.3 pe kaliteli bir japon ipi de alırsanız keyifle avlanırsınız diye düşünüyorum ip çok önemli. Ordan ekonomi yapmayı düşünmeyin. Toray, sunline, momoi, varivas gibi markalardan birini tercih edebilirsiniz. Şu an toraya ulaşım daha kolay. Mera olarakta mudanya ve gemlikte avlanan bursada arkadaşlarım var ama istanbulda olduğum için detay bilmiyorum.
Hoşbulduk 🙂Merhaba, hoşgeldin.
Hoşbuldum 🙂Hoş geldin Orhan
Seçimleriniz baya isabetli merak etmeyin o makine ve iple sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Son yıllarda balıkta ciddi bir azalma var o can sıkıcı ama kendinizi skora odaklamadan keyif için avlanırsanız bence lrf harika bir sey. İlerde neler oluyor neler elimden 15 tane kamış geçti 3-4 tane makine geçti kaşıntılar hiç bitmiyor🤣0,2pe Gosen ip aldım 0,14 florakarbon lider misina aldım . Aslında max 5 almayı düşünüyordum ama 5gr krank , babyjig gibi sahteleri de korkmadan rahat atayım diye 8gr seçtim. 5,5 gram üstüne çıkmam asla kamışın ömrünü yememek için . İlerleyen dönemde bu işten keyif aldıkça bu yetmeyecek belki o zaman 0,2-3 gr gekkajibin gibi bir seçenek bulundururum elimde . Makina henüz elime geçmedi heyecan ile bekliyorum ilk deneyimim nasıl olacak bilmiyorum. Umarım Surfcasting disiplininde 100gr lık kurşunlardan sonra 1gr lık jigheadi düzgün atabilirim. Kuş gözü olanlar oluyormuş. Kötü bir ilk deneyimden korkuyorum açıkçası. Deneyimli biri ile ilk atışlarımı yapmak benim için daha güzel sonuçlar verecek. Video izleye izleye bi hal oldum ama birebir işi bilen biriyle beraber tecrübe etmek gibi olmaz. Bursa'dan biri çıkar umarım . 🙂
Bu işin sonu yok hep daha fazlası daha iyisi tubular uc solid uc ikiside olsun hepsinin tadına bakayım derken çok para harcamaya müsait. 2-3bin bütçe ayırma hedefim vardı en başta kendimi bu halde buldum 12-13 lira harcadım makinayi ikinci el aldığım halde sıfır alsam 20000lik olacaktım 😅. Bunu sınırlandırmam lazım Bi yerde o yüzden ortak kullanabileceğim makina aldım uzun vadede ikinci el tenryu 3gr tubular gibi hissiyati yüksek aji kamış almak istiyorum. Gemlik iskelede o kamış ile avlanan adamı gördüğümde meraktan sordum deneyimlemek istiyorum dedim kırmadı verdi. O nasıl bir histi öyle surf kamışı bıraktım oynamıyorum dedim ya. O tubular uçtu sert uçtan esniyordu çok yüke gelince. Istavrit peşinde koşuyordu resmen ben çapari ile boş boş çekerken ordan balığın kuyruğunun bile vuruşunu hissettim zehirlendim. Ama o kamışı alacak maddi gücüm olsa da o kadar para vermek israf gibi geldi. Acemiliği orta segment Bi kamısta atmak daha iyi olur diye düşündüm çok yönlü bir kamış tercih etmek zorunda kaldım açıkçası. Havalar soğudu kıyilarda pek balık yok. Sıcakken de yoktu pek gerçi. Sanırım yazı beklicem ya da barajlara gidicemSeçimleriniz baya isabetli merak etmeyin o makine ve iple sorun yaşama ihtimaliniz çok düşük. Son yıllarda balıkta ciddi bir azalma var o can sıkıcı ama kendinizi skora odaklamadan keyif için avlanırsanız bence lrf harika bir sey. İlerde neler oluyor neler elimden 15 tane kamış geçti 3-4 tane makine geçti kaşıntılar hiç bitmiyor🤣