Çanakkale”de Av (uskumru-kolyoz) - Temmuz 2019

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan agartan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tebrikler keyifli zaman geçirmişsiniz

tebrikler Şeref abi taze uskumru ızgarada yeeiyeli yıllar oldu hele ki Saroz'un soğuk sularında gezenler daha bir lezzetli oluyordu
Teşekkürler Orhan
Balıklar Çanakkale Boğazından. Saroz balığı ile de maalesef kıyaslama şansım yok ama yine de oldukça lezizdiler.

LRF ile avlamayı çok istediğim balıklardandır uskumru ve kolyoz neden bilmiyorum ama sanırım bizim buralarda olmadığından heralde. 🙂.....Tebrik ederim abi valla özenmedim değil🙂

Abi tebrikler...Şeref abi haftaya nasipse bende Gökçe’ada da olacağım lrf ve yemli surf yapacağım. Tavsiyelerin varmı abi. Yemli için boru kurdu, sülünez alacam. Lrf içinde isome pembe silikon düşünüyorum.

Yok canım olur mu öyle şey. Eskiden delileri ıslatarak tedavi ederlermiş.
Bunun işe yaramadığı sonradan fark edilmiş.
Bence yarıyor, çünkü kendimden biliyorum.
İliklerime kadar ıslandıktan sonra ilk iş olarak arabaya tam takım bir giyecek seti koydum.. 😀

Yem güzelmiş, iyi fikir.
Bu kolyoz ve uskumru bazen hiçbir şey yemiyor. Ben de deneyeyim.
Kullandığım silikon ahtapotlar UV li ve markası da MUTANT.
Paketi 7,50 TL ve içinde 5 adet var.

Aşağıdaki paket elde kalanların bir araya toplanmış hali.
IMG_4530.JPG

Mor ışık altında;
IMG_E4537.JPG

Zifiri karanlıkta;
IMG_E4538.JPG

LRF ile avlamayı çok istediğim balıklardandır uskumru ve kolyoz neden bilmiyorum ama sanırım bizim buralarda olmadığından heralde. 🙂.....Tebrik ederim abi valla özenmedim değil🙂
Teşekkürler Osman
Burada tam olarak lrf diyemesek de hafif jiglerle de av vermekte.
Tabii hem mesafe, hem de akıntının durumu spin işini zorlaştırıyor ama yine de balık alınabiliyor.
Bu avlandığımız yere çok yakın bir yerde ise sadece jig ile çalışıyorlar ve balık da alınabiliyor ama orası ailecek gidilebilecek bir nokta değil..

Abi tebrikler...Şeref abi haftaya nasipse bende Gökçe’ada da olacağım lrf ve yemli surf yapacağım. Tavsiyelerin varmı abi. Yemli için boru kurdu, sülünez alacam. Lrf içinde isome pembe silikon düşünüyorum.
Teşekkürler Ensar.
Gökçeada'da av deneyim yok maalesef.
Sadece bir kere Kaleköy limanda (en acemi dönemlerimde) spin denedim, bir takip aldım ama balık alamadım.
Duyduklarıma göre feribotun yanaştığı limanda iyi balıklar varmış ama söyleyenlerin yalancısıyım.
Ayrıca yine Kaleköy'den limanın tam arkasına doğru surf takım atabilirsin, takımını da sağlam yapmayı unutma.. Gelmez gelmez ama gelince de sağlam bir şey gelebilir.
Küçük balıkların yem tırtıklamalarına karşı yanına yem ipi de al ki 3 dakikada bir takımı çekip durma.
Şimdiden rast gelsin.

Back