erkanenginn
Aktif Üye
Haklisin hocam soylediklerinde sadece benim gibi surekli belirli bir av turunu yapmayanlar icin secenekler onemli. Soyle anlatayim, ilk mesajda da soyledigim gibi surf , sazan , jig , tekne bircok av turu var ve ne yazik ki hepsini yapmaktan hoslaniyorum🙂 Surf takimini dediginiz gibi okuma surf 8k makul geliyor. 420 lik surf kamisla yemli beklemeli avlar icin. Sazan avi dar vakitlerimde ve guzel bir ekip toplanmadiginda daha cok sohbet muhabbet olsun, piknik olsun balik bahane olsun diyen arkadaslarla oluyor bende. O nedenle sazan icin baitrunner li makine, sazan sehpasi , profesyonel alarm seti gibi islere girismek istemiyorum🙂 Sazan avi gercekten en pahali av ama zevklidir de. Denemediyseniz siddetle tavsiye ederim.
Raw 2 konusuna gelince makinayi yakin takipte olmamin sebebi jig ve tekne avi. Yine ayni sekilde 2 surf takim varken sazana 3. Takim olarak birde🙂
Bu is bir makina bir kamisla olacak is degil ama 20 tanede toplamak maddi olarak imkansiz. Raw 2 de 65 ya da 55 kafa aklimi karistiriyor. Neden derseniz tekne kamisina takip teknede, jig kamisiyla jigde kullanima 55 lik kafa sanirim gayet uygun. Ama sazana da uydurayim, surf avinda yedek makinada olsun dersem 65 kafa iyi. Jig icin 65 kafa cok mu agir olur? Konunun biraz disinda bir soru oldu ama tecrubeli ustatlarimin da fikrini almis olayim.
3 makina ile surf, tekne , jig ve sazan avi hallolmus olabilir eger dogru secimler yapilirsa sanirim🙂 Bundan fazla tasarruf artik pintilige girer gibi🙂
araba alayım ama hem arazıde gıtsın hem hız yapsın hemde az yaksına kadar gider bu muhabbet 🙂) tatlı su avcılığı konusunda hıc bır bılgım yok ama az cok bu ıslerden anladıgım ve ogrendıgım kadarıyla av tıpıne gore uygun malzeme takım kurmak avcılıkta sansınızı arttırır. kacırma ıhtımalınız azalır. hele ki tekne avcılığı cok daha farklı bir tecrube.ne çıkacağı hiç belli olmaz güçlü makıne şart.nacizane tavsiyemdir 🙂)