Çinekop Takımı Oltaya Nasıl Bağlanır

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Theory
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Tav

Tavsiye için çok teşekkürler ama çelik ve hazır takım aldım ben mantar dibine fırdöndü ardına kancamı orasını tam anlayamadım ?

Hazır takımızda bulunan fırdöndüyü kamıştan yani makinadan gelen fırdöndüye takın.
Ayrıca kurşundan gelen misinayı makinadan gelen fırdöndüye takın.
Böylelikle makinadan gelen fırdöndüde hem kurşunun bağlı olduğu misina ( veya ip ) hemde hazır takımınız olacak.
Kurşunun bağlı oldugu beden yani misinanın ne kadar uzunlukta olacağını siz meranıza göre kısa veya uzun tutabilirsiniz.

Dişli avında sık sık takım ya da kurşun değiştirmek gerekebiliyor. Uzun avlarda sürekli bağla kes bağla kes yerine klips daha uygun geliyor bana da. Özellikle balık hızlandığında her 4-5 balıkta bir yıpranmış takım değiştirmek için klips çok hız kazandırıyor.
Aynen katılıyorum

Ana bedene sağlam bir klips o klipse 20-30cm. Kurşun ipi ile kurşunu tak, 1 veya 1.5 metre 0.20 misina hırsız takımı bağla ... yemin taze olmazsa balık alamazsın. Boğaz’da istavrit filetosu, Galata’da hamsi filetosu iş yapar. Galata’da bu sistemi kullanamazssın orda farklı bir teknik asansör takım yapman lazım.

Ana bedene sağlam bir klips o klipse 20-30cm. Kurşun ipi ile kurşunu tak, 1 veya 1.5 metre 0.20 misina hırsız takımı bağla ... yemin taze olmazsa balık alamazsın. Boğaz’da istavrit filetosu, Galata’da hamsi filetosu iş yapar. Galata’da bu sistemi kullanamazssın orda farklı bir teknik asansör takım yapman lazım.

Galataya büyük ihtimal uğramam boğaz iyidir 🙂

Hazırladığım takımda mantarın hemen bitimine fırdöndü takıyorum. İlk takım sudayken ikinci hatta üçüncü takıma yem takıp bekliyorum. İlk takım sudan çıktığında hazır bekleyen mantarlı takımı takıveriyorum şarjör gibi 🙂 Balık hızlandığında faydalı oluyor. Tavsiye ederim.
Keşke öyle olsa eski bolluk nerde öyle. Saatlerce bekleyip tek vuruş dahi yok artık. 2-3 tane geldi mi skor sayılıyor artık. Lüfer familyasını bitirdiler. Çocuklarımız balık görmek için akvaryuma gidecek gelecekte.

Back