Çinekop ve Lüfer Takımı Yardım

Çelik tel işini zorlaştırır.
Mantardan önce bir de yem tutucu iğne kullanmak bana göre faydalı.
Bu iğne yakalayıcı iğnelerden daha küçük olabilir.
Takımı atarken mantara yakın olan iğneyi mantara saplamak da bana göre faydalı.
Yemli beden çok kısa olursa lüfer yerine iskorpit yakalarsın.. 🙂

Çelik tel işini zorlaştırır.
Mantardan önce bir de yem tutucu iğne kullanmak bana göre faydalı.
Bu iğne yakalayıcı iğnelerden daha küçük olabilir.
Takımı atarken mantara yakın olan iğneyi mantara saplamak da bana göre faydalı.
Yemli beden çok kısa olursa lüfer yerine iskorpit yakalarsın.. 🙂

Şeref abi anladığım kadarı ile 3 iğneli bir takım öneriyorsun. Hımm bunu düşüneceğim 🙂

Düşünmemin sebebi ise 2 iğneli takımı kullanırken yemi takmayı becerebilirdim diye düşünüyordum işin içine 3. bir iğne girerse nasıl bir sonuç alacağımı hiç düşünmemiştim vay yemin haline. Ben en iyisi 3 iğneli bir takım yapıp kartondan yaptığım fletonun üzerinde deneme yapmam gerekecek sanırım yemler ziyan olmasın 😀

Şeref abi anladığım kadarı ile 3 iğneli bir takım öneriyorsun. Hımm bunu düşüneceğim 🙂

Düşünmemin sebebi ise 2 iğneli takımı kullanırken yemi takmayı becerebilirdim diye düşünüyordum işin içine 3. bir iğne girerse nasıl bir sonuç alacağımı hiç düşünmemiştim vay yemin haline. Ben en iyisi 3 iğneli bir takım yapıp kartondan yaptığım fletonun üzerinde deneme yapmam gerekecek sanırım yemler ziyan olmasın 😀

Bu takımda balık daha az hırpalanır.
Yemi ilk iğne tutar ve diğer iki iğne yemi zedelemeden güzelce takılıp gizlenir.
İlk iğne önce ete, sonra deriden ete ve son olarakta etli kısımdan derili kısma doğru geçirilir. Yem artık sıkıca takıma tutunmuş durumda.
İkici ve üçüncü iğneyi yemi germeyecek ama buruşturmayacak şekilde yeme tutturmak yeterli.
İğnelerin hepsi de aynı yöne bakabileceği gibi, avcı iğnelerden birinin ucu derili kısımda, diğeri de etli kısımda olabilir.

Şeref abi,

Oltamı şu şekilde yapsam nasıl olur. 1,5m misinanın ucuna mantarlı 3 iğnemi bağlıyorum, diğer uçuna uygun bir fırdöndü bağlıyayım. Makinadan gelen ucuna ise 40-45 gr lık gezer kurşun takıp onuda 1,5m hazırlamış oldum iğneli fırdöndülü takıma bağlasam nasıl olur randıman alabilirmiyim.

Bir de şunu sormak istiyorum 3 iğneli takıma canlı yemi nasıl takabilirim baştakı ve sondaki iğneleri takacağım yerleri biliyorum fakat ortada kalan iğneyi nasıl takacam. İlk iğneyi balığın alt çenesinden geçirecem uçtaki iğneyi anüs bölgesinden geçirip kuyruk tarafından çıkartacam. Fakat 3. iğne yani ortada olan iğneyi balığın neresine takacam.

1,5 mm misina çok kalın
0,20-0,28 arası yeterlidir
Gezer kurşunlu takım lüferde çalışır mı bilmiyorum.
Ne denedim, ne de duydum.
Canlı yem takımları farklıdır.
Bu konuda tecrübem yok

Şeref abi misinanın uzunluğu 1,5 metre onu demek istemiştim. Yanlış yazdığım için kusura bakma.

3 lü fırdöndü bağlamak yerine sistemi gezer kurşunla revize etmek istedim sadece bir düşünce bu,
forumdaki diğer arkadaşlardan da bu konuda fikirlerini paylaşırlarsa çok sevinirim.

Oltamı şu şekilde yapsam nasıl olur. 1,5m misinanın ucuna mantarlı 3 iğnemi bağlıyorum, diğer uçuna uygun bir fırdöndü bağlıyayım. Makinadan gelen ucuna ise 40-45 gr lık gezer kurşun takıp onuda 1,5m hazırlamış oldum iğneli fırdöndülü takıma bağlasam nasıl olur randıman alabilirmiyim.

Süleyman Bey, sizin bahsettiğiniz gezer kurşunlu takımı ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve genelde kullanılan armut kurşunlu takıma nazaran gezer kurşunlu takım çok daha randımanlı oluyor... Gezer kurşunlu sistemde takım çok daha hassas oluyor ve balığın en ufak vuruşları bile kamışın ucunda çok daha net ve güçlü hissediliyor.
Yalnız ben ağırlık olarak 40-45 gram değil de 80-90 veya duruma göre bazen 100 gramlık gezer kurşun kullanıyorum, çünkü ağırlık az olduğunda atıştan sonra misinanın boşluğunu almak ve misinayı gergin duruma getirmek zorlaşıyor. Ayrıca mantarlı takımın beden uzunluğunu ben 1,5 metre değil de yaklaşık 60-70 santimetre civarında yapıyorum.
Gezer kurşunlu takımı denemenizi şiddetle tavsiye ederim...

Süleyman Bey, sizin bahsettiğiniz gezer kurşunlu takımı ben yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve genelde kullanılan armut kurşunlu takıma nazaran gezer kurşunlu takım çok daha randımanlı oluyor... Gezer kurşunlu sistemde takım çok daha hassas oluyor ve balığın en ufak vuruşları bile kamışın ucunda çok daha net ve güçlü hissediliyor.
Yalnız ben ağırlık olarak 40-45 gram değil de 80-90 veya duruma göre bazen 100 gramlık gezer kurşun kullanıyorum, çünkü ağırlık az olduğunda atıştan sonra misinanın boşluğunu almak ve misinayı gergin duruma getirmek zorlaşıyor. Ayrıca mantarlı takımın beden uzunluğunu ben 1,5 metre değil de yaklaşık 60-70 santimetre civarında yapıyorum.
Gezer kurşunlu takımı denemenizi şiddetle tavsiye ederim...

Erol abi anlattığım ve seninde tavsiye ettiğin yöntemi bu hafta sonu deniyeceğim. Umarım bende güzel randıman alırım ve eve güzel balıklarla dönerim.

Küçük bir sorum daha olacak yanıtlarsan sevinirim. İğneyi 2 li kullandığımda iğnelerin takıldığı yerlerle ilgili bir sıkıntım yok fakat 3 iğneli yaptığımda ortada kalan iğneyi balığın neresine takmalıyım.

Ayrıca arkadaşlar çinekop, lüfer ve palamut için fırdöndü ve clips kaç numara,cm olmalı ?

Back