ÇİPURA İÇİN İĞNE

(link)

VMC 9142NI iğne Önerdi arkadaşlar, banada çok güzel geldi. 2 no su mu 3 no.su mu uygun olur ona da bakmak lazım
Fikri olanlar var mı aramızda ?
9142.jpg

Dosyalar

• 9142.jpg
    9142.jpg
    12.9 KB · Okunma: 14
bence bu iğne çupra için çok uygun değil daha çok mercana uygun. çupra için geniş boyunlu ve ince chinu iğneler cok verimli. fudo 1001, maruto 9634 gibi.. ancak bu söylediğim iğneler kıyı için. tekne için aynı iğnelerin bir tık kalın modellerini tavsiye ederim.

Hiç çupra yakalamamiş biri olarak ,bende ne derece saglik bir yorum yapabilirim bilmiyorum ama

Maruto ds4340 diyorum.kirabiliyosa kirsin saygi duyalim 🙂

Dosyalar

• IMAG2062.jpg
    IMAG2062.jpg
    34.6 KB · Okunma: 103
  • IMAG2061.jpg
    IMAG2061.jpg
    23.4 KB · Okunma: 94
Düz, uzun pala iğne. Kiyidan iş yapıyor. Vmc 7210 da çipuraya özel olarak üretilmiş bir ignedir. Butcene göre Vmc, veya ucuz düz, uzun pala iğne.

Son düzenleme:
Ben Çipuradan anlamam. Alyanak helede al al yanak olursa o başka. Nacizane fikrim VMC 9142NI den iyi lüfer iğnesi olur. Çipuraya denemezdim bile.Mamun la bu iğneyi hiç bağdaştıramadım.Hoş başka yem de olsa benim için fark etmez.Eski kafalılık mı dersiniz,ne dersiniz bilmem ama .Kargadan başka kuş , Mustad 505 ten başka iğne tanımam.505 olsun bi numara ufak olsun !496 biraz zayıf ,ama eşkina için favorim.Mırmırada gider.

Bulunabilrse sağlamlık açısından Owner 50173 serisi 1-2-3 numaraları önerebilirim.Ayrıca sırt tırnakları özellikle boru kurdu için çok ideal..

İğne modeli konusunda bir şey diyemem ben de 496 ve 505 aldım denedim o kadar. Tekneden çipurada verim alan arkadaşlar yılan dili kullanıyorlar genelde, bunu söyleyebilirim. Yem olarak da yengeçten şaşmıyorlar. Youtube'da 'zodyakla balık avı ugursamsa' diye aratırsanız yüklediğim videoda yılan dili ile tutulan çipuraları görebilirsiniz.

Çember fudo nemuri seigo 8 ,owner 50660 1, owner 5114 4
Düz fudo delta gure 4 , vmc 9335 bl 1/0, mustad 496 2 , kashima chinu doichi 2 vs vs
İşin özü çipura için 2 tip iğne şekli vardır 1.Chinu 2. limerick ,chinunun bir türevi olan iseama şu an çipura iğnesi olarak satılmakta ancak kıyıdanmı tekneden mi verimli o sizin av stilinize bakar..çember olarakta genelde mutu light circle çipuraya tavsiye edilir...

Offset(yarı veya tam çapraz), damaklı iğneler , düz ve damaksız iğnelere göre daha zor tasma atar, ancak aynı şekilde tasma sonrası balık daha zor kurtulur, piyasada alabalık iğneleri harici damaksız iğne zaten yok , çapraz olsun illaha derseniz yarı çapraz kullanın derim...

Back