Corona Virüs (2019-ncov)

Abdest alıp 5 vakit namaz kılın hem virüslerden korunun hemde ahiretinizi kurtarın.. 😉 👍

1- Ameller niyete göredir hocam. Abdesti koronadan alan için ahiretin kurtulacağını sanmıyorum 🙂

2- Abdesti sabunla almadıkça virüsten kurtulmak pek olası değil, aksine elindeki virüsle ağzına buruna 3 defa su çekmek süreci hızlandırır 👍

3- Yazdıklarım her ne kadar doğru da olsa şakayla karışık takılıyorum, umarım alınmazsın.

Bir de çok korkmamak lazım, zaten öldürücülüğü diğer eski virüslerden daha yüksek değil. gündem oldu diye insanlar daha da korktu ancak bence yersiz bir korku. Aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm :

1- Ameller niyete göredir hocam. Abdesti koronadan alan için ahiretin kurtulacağını sanmıyorum 🙂

2- Abdesti sabunla almadıkça virüsten kurtulmak pek olası değil, aksine elindeki virüsle ağzına buruna 3 defa su çekmek süreci hızlandırır 👍

3- Yazdıklarım her ne kadar doğru da olsa şakayla karışık takılıyorum, umarım alınmazsın.

Bir de çok korkmamak lazım, zaten öldürücülüğü diğer eski virüslerden daha yüksek değil. gündem oldu diye insanlar daha da korktu ancak bence yersiz bir korku. Aşağıdaki videoyu izlemenizi öneririm :

Birincisi korona için abdest alın demedim namaz kilsaniz hiç fena olmaz dedim şakayla karışık.. Virüsten korunmak işin bonusu..🙂
Elhamdülillah bi korkum yok.. El vücut temizliğinin yanında 5 vakit abdest alıyorum..
İkincisi elleri sabunla iyice yıkamadan abdest almak mantıksız.. 👍
Yazdıklarıniz kesinlikle çok doğru.. Özellikle Hadisi Şerif.. Ama iş hep niyet de kalıyor amele dökemiyoruz..

Virüs 2 gün kadar canlı kalabiliyor .. havada 30 dk kadar asılı durabiliyor diye açıklama yapıldı yapısı gereği diğer virüslere nazaran daha iri bir yapıda olduğu ve normal bir maske ile bu virüsten korunulabileceği de söyleniyor .. 3 kat maskeye ihtiyaç yok yani

dış ortamda o kadar dayanıklılığı yok. hava ile yayılma önemli, toplu ortamlarda dikkatli olmakta fayda var. normal maskeler(muayene maskesi) ile korunmak mümkün değil sadece psikolojik olarak el-yüz temasının önüne geçer+hasta kişilerin virüsü yaymasını kısıtlar.

millet çoşmuş iyice.. markette 120 adet makarna aldıklarına şahit oldum..panik havası fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyor haftaya makarnanın pakedi 10 tl olur belki de daha fazla..inşallah kısa sürede bu illeti en az hasarla atlatırız..

Birincisi korona için abdest alın demedim namaz kilsaniz hiç fena olmaz dedim şakayla karışık.. Virüsten korunmak işin bonusu..🙂
Elhamdülillah bi korkum yok.. El vücut temizliğinin yanında 5 vakit abdest alıyorum..
İkincisi elleri sabunla iyice yıkamadan abdest almak mantıksız.. 👍
Yazdıklarıniz kesinlikle çok doğru.. Özellikle Hadisi Şerif.. Ama iş hep niyet de kalıyor amele dökemiyoruz..
Taha Hocam, salgından korunmak için Cuma günleri kaçamak yapmak caiz midir?🙂

Virüs 2 gün kadar canlı kalabiliyor .. havada 30 dk kadar asılı durabiliyor diye açıklama yapıldı yapısı gereği diğer virüslere nazaran daha iri bir yapıda olduğu ve normal bir maske ile bu virüsten korunulabileceği de söyleniyor .. 3 kat maskeye ihtiyaç yok yani

Sağda solda söylenenlere çok takılmadan önlemlerinizi mümkün olduğunca en kötü senaryoya göre alın. Cerrahi maske zaten 3 katlı olur. Koruma görevini yapan da aradaki 3. kattır zaten. 2 katlı olan maskeler virüslerden yada bakterilerden korumaz hijyen gerektiren restaurant, yemekhane gibi yerlerde kullanmak için yapılmışlardır. Yani tek amacı tükürük saçılmasını önlemek diyebiliriz. Virüsün boyutuna yada dış ortamda ne kadar canlı kalabildiğine dair kesinlik içeren resmi bir açıklama yapılmadı diye biliyorum.

Back