Corona Virüs (2019-ncov)

Balıkçılık açısından bakarsak, sizce sıvı içinde bulunan sahte kurtlar ile virüs yayılabilir mi?
Her ihtimale karşı bu ürünlerin kullanımından uzaklaşmak doğru olur gibi geliyor bana.

İsomeler aminoasit içerikli, bildiğimiz proteinin yapıtaşı. Virüsler için oldukça elverişli ortam olmaları gerekir ancak ben bu tür işletme labarotuarlarının steril olduğuna inanıyorum. Merdiven altı işletmeler gibi değillerdir. O nedenle fabrikadan çıkan üründe virüs yoktur ama kullanıcıdan bulaşan virüs için elverişli olabilir.

Tedbir için uzak durmayı düşünen olabilir. Çok ince görmüşsünüz.

@simetri bu yarasa kurbağa işi değil asya'nın diğer ülkelerinde de değişik hayvanlar yeniyor. dünyayı sarsacak virüs ortaya çıkmadı..

@simetri bu yarasa kurbağa işi değil asya'nın diğer ülkelerinde de değişik hayvanlar yeniyor. dünyayı sarsacak virüs ortaya çıkmadı..

Dünya tarihinde bir sürü salgın olayı yaşandı, bu ilk değil. Virüsün yarasa yiyen birinden başladığını ben söylemedim, hatta bu pek ihtimal dahilinde değil deniyor. Virüs ve bakterilerin ömürleri kısa, çoğalmaları hızlı olduğu için birkaç saat içinde nesiller değişebiliyor. Bu da evrimin en net görülebildiği durum olarak söylenir. Zaten virüs sürekli değiştiği için uygun aşıyı bulmak çok uzun sürecek deniyor.

Mikrobik canlıların mutasyonu sonucu ortaya çıkmış yeni bir türle karşı karşıyayız. Bunun için komplo aramaya gerek yok. Wuhan'daki pazar dünyanın bir çok bölgesinden getirilen hayvanlar ile insanların iç içe olduğu bir alan olduğu için yeni bir virüsün ortaya çıkabileceği ortam çok müsaitti.

(link)

Ek olarak şimdi karşıma çıktı : (link)

Son düzenleme:
facebookta ekli olan bir tanıdığım paylaşmış.. dün Uygur Türkü birisi ile tanışmış.. çocuğunun tedavisi için çapa tıp fakültesindeymiş. Uygur Türkü kişinin söylemine göre wuhan'da bir laboratuarda devletin resmi görevlisi bir profesör bu virüsü geliştirmiş üretmiş kaza sonucu ilk önce bu profesöre sonra da tüm wuhan ve dünyaya yayılmış..çin devletinin ürettiği bir virüsmüş ve videolarda varmış.. tanıdığım video isteyecekmiş yarın..eğer ki video gelirse buraya atarım..

Dün bu konuda yabancı bir sitede bir araştırma yazısı yayınlandı.
Yapılan incelemelerde insan eli ile geliştirildiğine dair bir bulguya rastlanmadı diyordu.
Tabi ki şu noktada hiç bir açıklama kesinlik içermiyor.

Back