Daiwa Ballistic Atd Sorunu

Ben ilk daiwa makinemi aldığımda merak etmiştim. Daiwa luvias 2510 Peh.
Burada ki av bayii arkadaşım bu teknik konularda oldukça iyidir . Bana biraz anlatmıştı. Ben benim anladığım kadar teknik terimlere girmeden anlatayım.
Atd drag özellikle balıkla mücadele ederken balık kafa attığında misinaya aşırı yük bindirip kopmasını önlemek için geliştirilmiş bir sistem.
Balık büyük. Ara ara büyük darbeler atıyor.
Misinaya uygulanan kuvvet birden artınca patlama ihtimaline karşın kalama kendini ayarlayıp ipin kolay boşalmasını sağlıyor.
Yani siz testi yaparken küçük darbe uygulamış iseniz bu olayı fark edemezsiniz.
Arkadaş ile test yapmıştık. Gözle çok belirgin olayı göremedim.

MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Bizde birkac ay once arkadasimla bu konuyu degerlendirirken boyle yorumlamistik. Sezonda 5kg ye kadar birden fazla baliklar cektik lt lerle. Hatta dedikki bu ATD galiba makineyi oldugundan daha gucluymus gibi hissettiriyor. Zira darbe ani basinc altinda ani kalamayla emilince baligin gucunu hissedemiyorsun bu da zorlayamadigin icin daha dogrusu basinci hissedemedigin icin makine gucluymus hissiyati veriyor. Tabi atd gercekten calisiyorsa.

Ama videoda japon beyefendinin yaptigi olay baya farkli. Zannediyorum ki bu yalnizca belli bir kalama ayari noktasinda olabilen birsey. Kalamayi sonuna kadar sıkıp boyle bir ani cekmede misina gelmiyor sonucta. Biraz test edip sonuc elde etmeye calisacagim.

BG ile Ekimde 8.300 cektim heyecan yoktu. Kalamayi kontrol ediyordum surekli. LT olsaydi atd ye ayrica dikkat ederdim.

Mantiken videoda japon amcanin yaptigini bizde evde yapabiliyor olmaliyiz.. Ama olmuyor..

Yokki bi adam gibi distributor. Valla daiwaciyuz eyvallah da bu konu bi okuma konusu olsa bi shimano olsa yetkililer konuyu oyle bi cozumlerdi ki aciklaga kavusmayan husus kalmazdi..

ATD dragda özellikle önem verilen ve UTD draga göre daha da geliştirilen konu; yine ilk başlangıçta kalamanın düzenli açması ve bu kalamayı uzun süre ısınmadan koruyabilmesinin yanı sıra ek olarak ; örneğin 6 kg draga ayarlı iken makina ani gücü gördüğünde 1 kg değere düşüp kalama boşalır. Bu sayede ilk andaki darbelerde açma ve kopmalar engellenir, kısa bir süre sonra tekrar ayarlanan kalamaya makina otomatik olarak döner… Bu geliştirilmiş yeni sistemde, başlangıç ile bitiş arasındaki kalamanın kilogram değeri neredeyse hiç değişmez.Daiwa sistemde kullandığı yağı geliştirerek ısınmaya daha dirençli bir sistem elde edilmiştir. (Bilent Yildirim’in blogundan alintidir) belki yardimci olur, bende yeni daiwa makine sahibi oldum, bir sorun olabilir mi diye dusunup kurcalamistim, bir mantigi varmis..

bence kalama ayarınızı değiştirerek tekrar test edin.
Deneyecegim eve gidince. Tesekkurler

Japon amcalar yanlış yapmazlar 😀
Evet ben de ona sasirdim 🙂

Onu çalıştıracak büyük trofe balık gelirse o an o sistemin çalışıp çalışmadığı aklınıza gelmez heyecandan 🙂
Doğru diyorsunuz o heyecanda kim bakar atd ye 🙂

ATD dragda özellikle önem verilen ve UTD draga göre daha da geliştirilen konu; yine ilk başlangıçta kalamanın düzenli açması ve bu kalamayı uzun süre ısınmadan koruyabilmesinin yanı sıra ek olarak ; örneğin 6 kg draga ayarlı iken makina ani gücü gördüğünde 1 kg değere düşüp kalama boşalır. Bu sayede ilk andaki darbelerde açma ve kopmalar engellenir, kısa bir süre sonra tekrar ayarlanan kalamaya makina otomatik olarak döner… Bu geliştirilmiş yeni sistemde, başlangıç ile bitiş arasındaki kalamanın kilogram değeri neredeyse hiç değişmez.Daiwa sistemde kullandığı yağı geliştirerek ısınmaya daha dirençli bir sistem elde edilmiştir. (Bilent Yildirim’in blogundan alintidir) belki yardimci olur, bende yeni daiwa makine sahibi oldum, bir sorun olabilir mi diye dusunup kurcalamistim, bir mantigi varmis..
Bunu ben de okumustum mantigi aklima yatti fakat videoda neden ani cekince kalama bosaliyor da biz yapinca olmuyor onu anlamadim. Eve gidince bir kere daha deneyecegim. Tesekkur ederim

Back