Bizde birkac ay once arkadasimla bu konuyu degerlendirirken boyle yorumlamistik. Sezonda 5kg ye kadar birden fazla baliklar cektik lt lerle. Hatta dedikki bu ATD galiba makineyi oldugundan daha gucluymus gibi hissettiriyor. Zira darbe ani basinc altinda ani kalamayla emilince baligin gucunu hissedemiyorsun bu da zorlayamadigin icin daha dogrusu basinci hissedemedigin icin makine gucluymus hissiyati veriyor. Tabi atd gercekten calisiyorsa.Ben ilk daiwa makinemi aldığımda merak etmiştim. Daiwa luvias 2510 Peh.
Burada ki av bayii arkadaşım bu teknik konularda oldukça iyidir . Bana biraz anlatmıştı. Ben benim anladığım kadar teknik terimlere girmeden anlatayım.
Atd drag özellikle balıkla mücadele ederken balık kafa attığında misinaya aşırı yük bindirip kopmasını önlemek için geliştirilmiş bir sistem.
Balık büyük. Ara ara büyük darbeler atıyor.
Misinaya uygulanan kuvvet birden artınca patlama ihtimaline karşın kalama kendini ayarlayıp ipin kolay boşalmasını sağlıyor.
Yani siz testi yaparken küçük darbe uygulamış iseniz bu olayı fark edemezsiniz.
Arkadaş ile test yapmıştık. Gözle çok belirgin olayı göremedim.
MI 6 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Ama videoda japon beyefendinin yaptigi olay baya farkli. Zannediyorum ki bu yalnizca belli bir kalama ayari noktasinda olabilen birsey. Kalamayi sonuna kadar sıkıp boyle bir ani cekmede misina gelmiyor sonucta. Biraz test edip sonuc elde etmeye calisacagim.