Denize düştüm sandala çıkamadım. Keşke Merdiven olsaydı.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan havatemiz
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

havatemiz

Aktif Üye
Tepki
257
Ödül
73
Sandalı rıhtıma bağlamaya çalışırken , sandal geriye kaydı ve ben iki eli rıhtımda ayakları sandalda denize paralel hale geldim. Kaçınılmaz olarak suya düştüm. Bundan sonrası önemli. Sandala çıkacağım ama çıkamıyorum, sandalı yana doğru yatırmaya çalışıyorum ama bir türlü kendimi sandala çekemedim. mecburen rıhtım boyunca yüzüp ileride rıhtımdan sarkmış bir tahta merdiven bulup onunla çıkabildim. Denizde sahilden uzak bir yerde olsaydı durum vahimdi.
Daha önce okumuştum. Üç arkadaşdan birisi kilolu ve sandaldan denize atlamış. Onu bir türlü sandala alamamışlar, sahile kadar tekneyle onu çektik diye yazmıştı. Ben de nasıl oluyor da sandala çıkamamış diye kendi kendime sormuştum.
Bu basit bir olay gibi gözüküyor ama insanın başına gelirse önceden plan yapmış olması gerekir. Bu bana ders oldu. Bir ip merdiven alıp açmadan vardevalaya bağladım. Basit gözüken bu ayrıntı aslında çok önemli.

Geçmiş olsun, tecrübenin iyisi kötüsü olmaz.
inş. başkalarına da tecrübe olur

Her şeyde bir hayır vardır.
Belki de bu olayı yaşamamış olsaydınız sonrasında daha riskli bir durumla karşılaşacaktınız... Kim bilir. Önlem almak iyidir.
Geçmiş olsun.

Açık deniz adlı bir film vardır(1-2) ikisini de seyretmeli,herkese tavsiyemdir.

havatemiz ağabeyim geçmişolsun diliyorum. Ben de bu talihsiz olayın hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum sizin adınıza. Bir de ufak bir ricam; size isminizle hitap edebilmemiz için sağ üst tarafta ''Yararlı Linkler'' bölümünden imza ayarlarınızı yapabilirseniz sevinirim.

Fatih ağabeyin film tavsiyesi üzerine ben de son zamanlarda izlediğim şu filmi tavsiye ederim (link)

Bu tarz teknelere çıkmak için motora basarız genelde..
Sadece kıçtan takmalarda işe yarar tabii.. 🙂

Cok gecmis olsun panik yapip kafanizi yada baska yerinize hasar gelmemesi
buyuk sans.

Benzer bir durumda benim arkadasima geldi kisin tekneden olta takimi ile
birlikte elbiseleriyle denize dustu uzerine takilan 200 gr kursunun surekli
dibe cekmesi nedeniyle az kalsin boguluyordu son anda parmagindan
tutup havaya kaldirmistim baya bi su yutmustu. Zaten bir kez su
yutmaya baslayinca insan nefes alma ihtiyaciyla daha cok su yutuyor.

Teknede mutlaka o incelerden de olsa can yelegi kullanmak lazim
hicbirimiz hoslanmiyor yelekten biliyorum ama baska da kurtulma sansi
yok gibi bise!

2choyzo.gif

Çok çok geçmiş olsun. Bazen küçük ya da büyük kazalar bize hayatta hep ders oluyor. Bunda da bir hayır vardır.

sandala çıkmaya çalışınca ayakları altına doğru gider ve mücadele ederken kayığa yapışmış kabuklular ayaklarınızı keser dahada kötüsü damarınızada zarar verir dikkat etmek lazım

Back