Dıştan Takma Motorlarda Meydana Gelebilecek Temel Arızalar ve Muhtemel Çözümleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Volkan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Teşekkür ederim faydalı bilgiler bir çıktı alıp teknede saklamak lazım🙂
bir sorum olacaktı bende yakında tekne alıyorum kısmetse, 2. el motorun iyi durumda olup olmadığını nasıl anlarız, tabiki denenecek çalışma sesi dikkat edilecekte başka nereye dikkat etmek gerekiyor ?

bir sorum olacaktı bende yakında tekne alıyorum kısmetse, 2. el motorun iyi durumda olup olmadığını nasıl anlarız, tabiki denenecek çalışma sesi dikkat edilecekte başka nereye dikkat etmek gerekiyor ?

Ben teşekkür ederim, faydalı olabilirsem ne mutlu.

Evet, 2. el alımlarda, dediğiniz gibi motoru mutlak suretle denemeliyiz ama boşta değil. Mutlaka denize indirip, tekneyle, motorun her devrini kullanarak denemeliyiz. Bu deneme sırasında, motorun sesi dinlenilmeli, gücünde kayıp var mı ve motor çalışırken aşırı titriyor mu kontrol edilmelidir.

Mutlaka motorun kapağı kaldırılarak yakıt kaçağı var mı bakılmalıdır.

Bazıları atar tutar, benim motorum şöyle bakımlıdır, böyle bakımlıdır. Bunu anlamanın en kolay yolu, hemencecik orada buji başlarına bakmaktır. Eğer buji başları korozyona uğramışsa, bujileri bile temizlemeyen kişinin, motorun diğer bakımlarını da yapmayacağı aşikardır.

Tüm bunlar tabii ki kesin sonuç vermez ama en azından bir ön fikir verir.

Yaşadığım ufak birşeyi eklemek isterim ,motor devri kendiliğinden değişiyordu ,performans dengesizdi,problem? benzin pompasının diyaframı çatlamış ve sertleşmiş değiştirdim düzeldi .Verdiğin bilgiler için teşekkürler.

Selamun aelykum,
Kiymetli arkadasim,Kiymetli levrekovic cok degerli bilgiler vermis.Bir ilavedede ben bulunmak istiyorum.Motorlar bir kac eski model motorlarin haricinde hepside su sogutmali.Motor govdesinde dolasan sogutma suyu kireclenmelere sebep olur.Hele deniz suyunda ise bu dahada cogalir.Olusan kirec tabakasinin 1mm.lik kalinligi 30mm.lik celik tabakasinin isi iletim katsayisi ile aynidir.Alacaginiz ikinci el motorlarda bu cok onemlidir.Bu kisim gozle gorulmez ama hissedilebilir.Motoru calistirdiginizda normaldir,ilerleyen zaman icinde motor normalinden daha fazla isinir,verim ve guc duser.Asinmalar daha cabuklasir.Rastgelsin.

Selamun aelykum,
Kiymetli arkadasim,Kiymetli levrekovic cok degerli bilgiler vermis.Bir ilavedede ben bulunmak istiyorum.Motorlar bir kac eski model motorlarin haricinde hepside su sogutmali.Motor govdesinde dolasan sogutma suyu kireclenmelere sebep olur.Hele deniz suyunda ise bu dahada cogalir.Olusan kirec tabakasinin 1mm.lik kalinligi 30mm.lik celik tabakasinin isi iletim katsayisi ile aynidir.Alacaginiz ikinci el motorlarda bu cok onemlidir.Bu kisim gozle gorulmez ama hissedilebilir.Motoru calistirdiginizda normaldir,ilerleyen zaman icinde motor normalinden daha fazla isinir,verim ve guc duser.Asinmalar daha cabuklasir.Rastgelsin.

İlave bilgi için teşekkürler.

Çok değerli bilgiler , paylaşım için teşekkürler

Ben teşekkür ederim.

Back