Distribitörler Hk

Bu işin ana unsurları olan makina, kamiş, misina, iğne çeşitlerinde, az ve öz ol; kaliteden taviz verme. ( Mesela, ben artık Mustad iğne, kesinlikle kullanmıyorum.🙂🙂😀 )

Gönlünce olması dileklerimle.

aynen bende öyle düşünüyorum tevfik abi ,daiwa pe. nin yanına çapari koymayacagım asla az öz ve sadece kaliteli pahalı ,bilen alsın mantıgındayım tekrardan tesekkür ederim mustad bende sevmiyorum artık japoncu olduk sayelerinde 🙂
umarim hakkımdaki dileginiz gibi olur hersey iyiakşamalar sagolun varolun

Hevesinizi kırmak istemem ama bir çok bayii ile telefon görüşme yaptım. Şu anda sektör kan ağlıyor. Ana sebep alım gücü. Para/çikolata eğrisi doğru işlemiyor şu anda. Distriibütörün yurtdışından 10 liraya aldığı ürünü bayiye 15 liraya satması, bayininde 40 liraya son kullanıcıya ulaştırması gerekiyor ve distribütör diyorki 40 tl'den aşağı satamazsın. Ufak tefek kampaynlara (%5 indirim gibi) ses çıkarmıyor. Ama bayii ne yapıyor diğer bayilerle rekabet edebilmek için, ürünü facebook veya başka sosyal medya hesaplarında 30 liraya başka isimler altında satışa çıkarıyor (nasıl olsa kargo alıcıda. Burada kargodan da yırtıyor). Bu birinci handikap.

İkincisi ise yurtdışından tüzel kişiler ürün getirtip çok düşük karlarla yine sosyal medyada satış yapıyor. Sizin 30 liraya sattığınız aynı ürünü 25 e veriyor. Tabi kullanıcı daha ucuz olana yöneliyor ve bunları tercih ediyor. Açıkçası ben de öyle yapıyorum.

Üçüncü handikap ise distribütör firmalar reklam yapmıyor, yapamıyor. Ufak tefek yarışmalara sponsor olmak malesef çözüm olmuyor.

Ek: gerçekten işi için çaba gösteren bayiileri tenzih ediyorum. Yanlış bir anlaşılmaya mahal vermek istemem.

haklısınız bende hergün aaraştırıp bakıyorum,distribitorler ver parayı al malı diyor para yoksa yüklü malda yok ara bayiiden alıcam onları bilmiyoruz kimler ,hadi diyelim buldum tevfik abinin dedigi gibi para kazandırmaz ,e ticaret olsun ,arası topklu satış siteieri reklamları olsun ara bayilerden alsam kurtarirmı vallahi iyide kafa karıştı,bende spin yapıyorum bunuda işe çevirmek istiyorum internet e ticaret olsun fakat kalemde çok yozuri başka bir distribitör duo başka hepsine tek tek yüklü alım zor vallahi ne yapıcagımı şaşırdım artık gidip küçük bir dükkana sorucak haddedeyim nasıl kurdun kardeşim burayı bu malı nerdden aldın ,adamın rafında 30 tane duo var yani bunların hepsimi yüklü para yatırıp bu malı alma sansı kazandı yoks aara bayiden mi ,ara bayiense kim bunlar nerden nasıl ulaşıcaz gece gündüz araştırmaktan yoruldum bakalım hayırlısı ya

vergi levhamız var ,ek faliyet balıkçılıkta aldım ama malı bir türlü nasıl yapıcam çözemedim çok didindim pes etmekte istemiyorum ,elbet bi yerden kapı açılır umarım

öncelikle bu işi yapmak istiyorsanız üzerinde dumanız lazım hedefinden şaşmadan
ürünlerin bazıları bölgenize toptancı araçları ile kapınıza kadar gelir orada seçip seçip alırsınız
kaliteli malzeme satacam derseniz sermaye birikimi olmalı kimse size al sat sonra para ver demez ama
şu var dükkanınızda belirli bazı ürünleri bulundurursunuz elinzde kataloklar olduğu için sizin dükkanınızda olmayan ürünleri
müşterinin istediğini kataloktaki geliş fiyatlarına koyacağınız belli bir kar olarak müşteriye söylüyorsunuz ve kaporanızı aldığınız zaman ürünü getittiriyorsunuz dükkanınızdaki bazı ürünleri malesef fiyatlarını dolar olarak koymanız gerekiyor bu işin pazarlama araçları

önemli noktada malı nerden alacam toptancı nerede markalı ürünler türkiye distribütör rü vardır onlarla veya bölgenize gelen satış araçları ile irtibat kuracaksınız istanbul istoç ta toptancılar var balık malzemeleri ile ilgili kısık dahi orada toptan satış mağzası var işin içine girdikçede daha iyi öğreneceksiniz hevesinizi kırmayın önemli olan başlangıç motor dediğiniz zaman başlar zamanla oturur ucuz malzeme satmıyacam demeyin onların müşterisi başlangıç müşterisidir önceleri ucuz ürünler alırlar sonra işi öğrendikçe kaliteli ürünler almaya başlarlar bukadar MOTOR DEMEK LAZIM ...

sagolasin süheyl abi,simdi ben istoca devamli gidiyorum,kisikti,remxondu evet.hepsi orda fakat ben sizddn mal.almak istiyorum dedigomde hepsi fiyor.ki cergi levhani ver bende buyur diyorum onlarda diyorki internetten magaza acicaksin dimi evet diyorum buraya kadar hersey normal ve olmasi gerektigi gibi,fakat demiyorlarki ne istiyorsun.direk diyorlarki,bizden 20 binlik baslangic alisverisi yapin ,baska sina gidiyorum diyorki 10 bin 7 distribitor toplam 100 bin, tutuyor,sonra sokakta giriyorum bir magazaya bakiyorum 15 tane duo sahte,20 tane kendo var ornek veriyorum yank 30 bin di 20 bindi oyle mali yok eee ozaman bu.adam da bu mali bana soyledikleri sartlsrdami aliyor her mal.alan rafina koyan bu ksdar mi mal aliyor mesela ornegin yozuri sahtesi isim vermiyim bir dstribitorde ama bayilik sarti 30 bin onek bu rakam ,iyide ben 30 binlik sadece bir urun gami piyasada ismi olan yozuriye nasil bagliyim o parayi ama dukkanda 30 tanede olsa 10 tanede olsa var yozuri herkez mi bu sartlarda ben bir.tek bunu anliyamadim abilerim sizlerinde sisirdim kafanizi

sagolasin süheyl abi,simdi ben istoca devamli gidiyorum,kisikti,remxondu evet.hepsi orda fakat ben sizddn mal.almak istiyorum dedigomde hepsi fiyor.ki cergi levhani ver bende buyur diyorum onlarda diyorki internetten magaza acicaksin dimi evet diyorum buraya kadar hersey normal ve olmasi gerektigi gibi,fakat demiyorlarki ne istiyorsun.direk diyorlarki,bizden 20 binlik baslangic alisverisi yapin ,baska sina gidiyorum diyorki 10 bin 7 distribitor toplam 100 bin, tutuyor,sonra sokakta giriyorum bir magazaya bakiyorum 15 tane duo sahte,20 tane kendo var ornek veriyorum yank 30 bin di 20 bindi oyle mali yok eee ozaman bu.adam da bu mali bana soyledikleri sartlsrdami aliyor her mal.alan rafina koyan bu ksdar mi mal aliyor mesela ornegin yozuri sahtesi isim vermiyim bir dstribitorde ama bayilik sarti 30 bin onek bu rakam ,iyide ben 30 binlik sadece bir urun gami piyasada ismi olan yozuriye nasil bagliyim o parayi ama dukkanda 30 tanede olsa 10 tanede olsa var yozuri herkez mi bu sartlarda ben bir.tek bunu anliyamadim abilerim sizlerinde sisirdim kafanizi

yok yok olurmu yardımcı olmaktan mutluluk duyarız sennini bölgen neresi sana bir kaç günsonra bilgi alıp gönderecem

ben bayrampasadayim,istoca 20 dk mesefedeyim piyasa takibi icon de cok iyi konumdayim aslinda,tamamdir süheyl abi tesekkur ederim.ilgilendigin icin

açıkçası bu işe yeni giren birisinin yüksek oranda iskonto alması çok zor , alım gücü çok düştü insanlar 2.el ve mezatlara rağbet ediyor.
siz %20-30 iskonto ile alıp üzerine kar payı koyacaksınız ama sizin aldığınız fiyatın çok az üstüne insanlar alternatif yollardan ürün alabilecek.

bu işte tutunabilmek için farkındalık yaratmanız lazım , belki de türkiye olmayan bir markayı getirtip uygun fiyata satmanız ve sıkı reklam yapmanız gerekiyor.

bunun için de japonya'ya seyahat , yabancı dil gerekiyor.

ben olsam abu garcia , kastking gibi rekabetçi firmaların distribitörlüğünü alırdım direk.

Back