Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

drag

Kubix

Daimi Üye
Adı
Kubilay Yalçın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
makinenin ömründen giderse bu durumda benim sorumun yanıtı olumsuz oluyor.

Bence muallaklar var drag konusunda.

yani bana sorarsan dişlilerin sıyırmaması için max gücü oluyor drag. ama böyle değil diyenler var. kafam karıştı hepten.

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Yani 3 kg draglı bir makine 8 kg lık bir balığı (kamışın gücünü kullanmadan) çekebilir mi ?
Benim bildigim 8kg balıgı suda cekermi kalamayı tamemen sikarsan misinaninda kopmadıgını farzedersen ceker ama balıgı sudan cikar kalamayı en az seviyede ac 8 kg makinayı sararak yerden kaldıramazsın benim makinalar o şekil sizinkileri bilmem:)

matu

Daimi Üye
Adı
Buğra Batuhan yücesan
Kan Grubu
A Rh Negatif
misal bir video..

Kubix

Daimi Üye
Adı
Kubilay Yalçın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Benim bildigim 8kg balıgı suda cekermi kalamayı tamemen sikarsan misinaninda kopmadıgını farzedersen ceker ama balıgı sudan cikar kalamayı en az seviyede ac 8 kg makinayı sararak yerden kaldıramazsı benim makinalar o şekil
şöyle bir örnekleme yapayım.
lineaeffe nin 15 kilos kamışları var. test videoları var. adam 15 kg ağırlığı bağlamışlar. kaldırıyor. kamış kırılmıyor. ama 16 kg kaldırırsa kırılır herhalde. makinedeki drag gücü de bu değil mi ?

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
lineaeffe nin 15 kilos kamışları var. test videoları var. adam 15 kg ağırlığı bağlamışlar. kaldırıyor. kamış kırılmıyor. ama 16 kg kaldırırsa kırılır herhalde. makinedeki drag gücü de bu değil mi ?
bence o degil kardeş

Son düzenleme:

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
3000 makina var drag gücü 7 kg 3000 makina var drag gücü 3000 aynı firmanın fiyata afaki degişiyor drag makinanin cekiş gücüyle alakalı degilde geri bırakmayla alakalı oldugunu düşünüyorum ben ama belkide yalnış biliyorumdur

Kubix

Daimi Üye
Adı
Kubilay Yalçın
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Valla bilemedim ben ama sanırım aynı şeyi söylüyoruz ama farklı dallarda. :) neyse hayırlısı 4 5 kg balık tutunca öğrenirim ne de olsa :D

scorpion26

Daimi Üye
Aynen o. Makinan diyorki sana bana 3 kg kuvvet uygularsan ve kalamam sıkılı ise ben bununla başa çıkabilirim ama 3 kg. geçerse ben artık buna karşı koyamayabilirim diyor. Makinanın sarım gücü ayrı birşey. Mesela bazı makinalarda aynı modelin farklı devirli olanları var. Onlarda drag gücü aynı gözüküyor fakat biri 6 tur atıyor 110 cm sarıyor biri 4 tur atıyor 75 cm sarıyor. Şimdi bu durumda hangi makina güçlüdür diyebiliriz. Tabiki düşük devirli olan. Ama drag ikinisinde de aynı. Yani 20 kg. üstü ben tutamam diyor artık. Yani drag gücü ile makinanın sarım kuvveti ayrı şeyler. Aslında bunun için ayrı bir tabir olmalı ama şimdiye kadar düşünülmemiş ve hesaplanmamış olması ilginç.

Bakın aşağıda stella 8000 özellikleri var. İkiside 23 kg draglı ama düşük sarımı olan PG olan makina kesinlikle daha güçlüdür. Balığı daha kolay çeker.

TRST008 - STELLA 8000 SW
107 cm
14+1
23 kg
5 kg / 297 m
FD
620 g
40 lbs / 254 yds
5.6:1

TRST009 - STELLA 8000 SWPG
91 cm
14+1
23 kg
5 kg / 297 m
FD
620 g
40 lbs / 254 yds
4.9:1

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Valla bilemedim ben ama sanırım aynı şeyi söylüyoruz ama farklı dallarda. :) neyse hayırlısı 4 5 kg balık tutunca öğrenirim ne de olsa :D
Bu drag işi benim en fazla oltayı ogluma veripte mangalın başina gitigimde yarıyor kalamayı gevşetiyorum veriyorum sesi duydudugumda asılma diyorum yapmasam takıyor sahteyi dibe abanıyor kamışa koparıyor hayta:)kaçtane sahtem giti öyle canı saolsun ama:) okur filanda

Son düzenleme: