Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

drag

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Aynen o. Makinan diyorki sana bana 3 kg kuvvet uygularsan ve kalamam sıkılı ise ben bununla başa çıkabilirim ama 3 kg. geçerse ben artık buna karşı koyamayabilirim diyor. Makinanın sarım gücü ayrı birşey. Mesela bazı makinalarda aynı modelin farklı devirli olanları var. Onlarda drag gücü aynı gözüküyor fakat biri 6 tur atıyor 110 cm sarıyor biri 4 tur atıyor 75 cm sarıyor. Şimdi bu durumda hangi makina güçlüdür diyebiliriz. Tabiki düşük devirli olan. Ama drag ikinisinde de aynı. Yani 20 kg. üstü ben tutamam diyor artık. Yani drag gücü ile makinanın sarım kuvveti ayrı şeyler. Aslında bunun için ayrı bir tabir olmalı ama şimdiye kadar düşünülmemiş ve hesaplanmamış olması ilginç.

Bakın aşağıda stella 8000 özellikleri var. İkiside 23 kg draglı ama düşük sarımı olan PG olan makina kesinlikle daha güçlüdür. Balığı daha kolay çeker.

TRST008 - STELLA 8000 SW
107 cm
14+1
23 kg
5 kg / 297 m
FD
620 g
40 lbs / 254 yds
5.6:1

TRST009 - STELLA 8000 SWPG
91 cm
14+1
23 kg
5 kg / 297 m
FD
620 g
40 lbs / 254 yds
4.9:1
Aynen

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
3 kg draglı aletle 10 kg balıkda alırsın.. cıırrr cırrr yorarsın hayvanı yine alırsın bu balıkcının tecrübesine dayanıyor.. firmalar bu dragı normal ortamda test ediyor sudaki kaldırma kuvvetinide hesaplarlarsan 20 kg draglı bir makina 100/150 kg balık ceker.. aslında olay şudur.. suda bir balık ne kadar kuvvet uyguluyor oda makinanın dragına yansıyor umarım anlatabildim.. birde drag makinanın kafası ile alakalı bir konu.. içindeki yuvarlak pulların çoklugu,kalınlıgı,sralı dizilimi,arasındaki keçeler,kalama vidası vss vss acılımı baya var, fabrikada calısan bir adam gibi bilemem dogrusu ama tecrübem bunu söylüyor..

lodoscubarbaros

Aktif Üye
Adı
Barbaros Küpcü
Kan Grubu
B Rh Pozitif
makina dragı.. balıgın kaç kg oldugu ile alakalı deildir.. yanlış bilgilendirilmeyin arkadaşlar.. drag = oltadaki balıgın kaç kg kuvvet uyguluyacagı ile alakalı bir konudur.. kimi balık vardır 10 kg gelir 2 kg güç uygular kimi balık 10 kg gelir yine ama 5 kg yük uygular.. drag acılımını iyi araştırmanızı öneririm
Yavuz bey çok haklısınız balığın hırçınlığı veya uysallığı gözardı edilmemeli. Yani potansiyel kuvvet var fakat uygulanmıyor olabilir.

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
Bencede 10kg sazanda kalamaya hiç dokunmadan kepceye alınıyor ama 5 kg turnada benim icin hayati önem taşıyor drag

γavuz

Daimi Üye
Adı
yavuz
bir kaç ay önce bir video izlemiştim bulursam yayınlıcam burdan dragı en iyi çekilde anlatıyor.. adam cıkmıs egede balıga shore jig kamışı 4000 lik alet 0,20 ip misina önünde 0,40 leader torik lambuka kofana avı yapıcak niyet oo yani kıyıya yakın.. yeminle adam 30 kg akyayı cekiyor vallahi helal olsun dedim.. ama 1,5-2 saat sürmüş av

Murat42

Üye
Adı
Murat Önder
Kan Grubu
A Rh Negatif
bir kaç ay önce bir video izlemiştim bulursam yayınlıcam burdan dragı en iyi çekilde anlatıyor.. adam cıkmıs egede balıga shore jig kamışı 4000 lik alet 0,20 ip misina önünde 0,40 leader torik lambuka kofana avı yapıcak niyet oo yani kıyıya yakın.. yeminle adam 30 kg akyayı cekiyor vallahi helal olsun dedim.. ama 1,5-2 saat sürmüş av
Kalbide saglamış ben olsam kusura bakma balık kardeş ver benim sahteyide gidiyim ben yalnışlıkla oldu:)