Düğümler,Testler,Öneriler

Benim gibi kamu çalışanı arkadaşlar da aynı dertten muzdarip mi bilemiyorum ama çalıştığım yerin internetinde neredeyse her şey yasak, (youtube-face-insta-twit-foto link siteleri-kısaltılmış linkler vs vb) Allah'tan forum açılıyor ve yazılanları okuyabiliyorum.. Demem o ki, video paylaşımlarını izleyemiyorum, dolayısı ile fotoğraf yada animasyon görselleri de paylaşılırsa konularda ben de yararlanabilirim.. 😉

Şurada görsel ve animasyon şeklinde düğümler gösteriliyor: (link)

Nette yaptığım aramada ise mahin düğüm ile ilgili görsel şunu buldum
mahin düğümü.jpg

Son düzenleme:
82798 dosyayı görüntüle 82798 dosyayı görüntüle Benim gibi kamu personeli arkadaşlar da aynı dertten muzdarip mi bilemiyorum ama çalıştığım yerin internetinde neredeyse her şey yasak, (youtube-face-insta-twit-foto link siteleri-kısaltılmış linkler vs vb) Allahtan forum açılıyor ve yazılanları okuyabiliyorum.. Demem o ki, video paylaşımlarını izleyemiyorum, dolayısı ile fotoğraf yada animasyon görselleri de paylaşılırsa konularda ben de yararlanabilirim.. 😉

Şu sitede görsel ve animasyon şeklinde düğümler gösteriliyor: (link)

82799 dosyayı görüntüle

İp/misina için uygun düğüm diye biliyorum. FG knot'u beceremediğim için bunu kullanıyorum ve memnunum

Benim gibi kamu personeli arkadaşlar da aynı dertten muzdarip mi bilemiyorum ama çalıştığım yerin internetinde neredeyse her şey yasak, (youtube-face-insta-twit-foto link siteleri-kısaltılmış linkler vs vb) Allahtan forum açılıyor ve yazılanları okuyabiliyorum.. Demem o ki, video paylaşımlarını izleyemiyorum, dolayısı ile fotoğraf yada animasyon görselleri de paylaşılırsa konularda ben de yararlanabilirim.. 😉

Şurada görsel ve animasyon şeklinde düğümler gösteriliyor: (link)

82799 dosyayı görüntüle
Hocam siz kamu da bulara mi bakiyorsunuz mesai saatlerinde 🙂

Ordan bakamiyorsunuz ama evinizden de bakabilirsiniz.

İp/misina için uygun düğüm diye biliyorum. FG knot'u beceremediğim için bunu kullanıyorum ve memnunum
Mahin düğümü biraz takılma yapar gibime geliyor, orda leadera atılan düğüm nedeniyle. FG knot iyi diyorlar. Dün yarım saat tekrar tekrar izledim nihayet başardım. FG knotta takılma minimum olur ya da hiç olmaz oldukça düzgün oluyor becerebilirseniz. Yalnız herkes farklı farklı anlatmış, anlayana kadar bayağı tırmaladım.

arkadaşlar ben beden ve köstek için 0,28 ve 0,32 berkley florocarbon misina aldım. fakat el ile biraz asılınca 0,28mm lik misinada düğüm yerlerinden kopma oluyor. acaba ne yapmalıyım.
düğümü sıkarken ıslatıyormusunuz ?
bu arada bende flourocarbon kullanıyordum takım hazırlarken artık monoflament kullanıyorum avcılığında pek bi fark görmedim. bence sizde sağlam iyi bir mono kullanın.
aynı zamanda florocarbon av sonrasında yere sürtündüğü için belirgin hale geliyor her av yeni takım yapmak lazım
bunlar benim tespitlerim

arkadaşlar ben beden ve köstek için 0,28 ve 0,32 berkley florocarbon misina aldım. fakat el ile biraz asılınca 0,28mm lik misinada düğüm yerlerinden kopma oluyor. acaba ne yapmalıyım.
Ben düğümden kopan misinaları, sadece düğüm yerinde misinayı çift kat yaparak bağladığımda kopmaz hale geliyor.
Ayrıca Sn @bestofwesd un dediği gibi, düğümü sıkmadan önce ıslatıp sonra sıkmak çok işe yarıyor.

Son düzenleme:
Back