Düşük devirli ve sarımı büyük olta mak

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mektupla
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Sayın üstadlarım benim bir sorum olacak, öncelikle bu bilgiler için çok teşekkür ederim, benim için çok aydınlatıcı bir liste 🙂
ben de babadan kalma shakespeare firebird 70 var, ne canavar makina, kullanımı o kadar hoş ki, ancak dikkatimi çekti bu listede de hiç o marka yok, o eski kalitesimi yok, günümüz teknolojisine mi uyum sağlayamıyor ya da tek efsane makinası oydu da, bana nasip mi oldu ?!?! düşüncenizi almak isterim çünkü internette denk geliyorum yaw yenileri ne muazzamdır diyorum ama kimsede shakespeare'in bahsi geçmeyince aklımda soru takılıo. şimdiden teşekkür ederim
Aynı firebird 70 bende de var. Çok ağır olduğu için kullanmıyorum. Ama canavar gibi bir makine.

Aynı firebird 70 bende de var. Çok ağır olduğu için kullanmıyorum. Ama canavar gibi bir makine.
Evet ne yazık ki ağır ama sonuçta eski teknoloji. ben hala kullanırım, surf olta takımını da toplarsam bunu makina olarak eklemeyi düşünüyorum.

Sayın üstadlarım benim bir sorum olacak, öncelikle bu bilgiler için çok teşekkür ederim, benim için çok aydınlatıcı bir liste 🙂
ben de babadan kalma shakespeare firebird 70 var, ne canavar makina, kullanımı o kadar hoş ki, ancak dikkatimi çekti bu listede de hiç o marka yok, o eski kalitesimi yok, günümüz teknolojisine mi uyum sağlayamıyor ya da tek efsane makinası oydu da, bana nasip mi oldu ?!?! düşüncenizi almak isterim çünkü internette denk geliyorum yaw yenileri ne muazzamdır diyorum ama kimsede shakespeare'in bahsi geçmeyince aklımda soru takılıo. şimdiden teşekkür ederim
4.1:1 devir den daha küçük devirli olan olta makinelerini, internette buldukça listeye ekliyorum. Henüz bu markaya denk gelmemişimdir. Başka bir sebebi yok. 🙂

Akıntıda ağır kurşun ile atıp çekmek için işe yarar mı ne dersiniz ?

3.8:1 devirli ve 107 cm sarım yapabilen, Okuma Custom Black CB-80 - NEU 2018
(link)

Akıntıda ağır kurşun ile atıp çekmek için işe yarar mı ne dersiniz ?

3.8:1 devirli ve 107 cm sarım yapabilen, Okuma Custom Black CB-80 - NEU 2018
(link)
Yaklaşık 700 gr ağırlığında, sazan avları için üretilmiş bir makine. 3+1 Bilyalı. Ağırlığı 100-150 gr daha az olsaydı boğaz için güzel bir ürün olurdu. Fiyatta fena değil hani. Yedek makarası da mevcut.

Yaklaşık 700 gr ağırlığında, sazan avları için üretilmiş bir makine. 3+1 Bilyalı. Ağırlığı 100-150 gr daha az olsaydı boğaz için güzel bir ürün olurdu. Fiyatta fena değil hani. Yedek makarası da mevcut.
3.8:1 devirli ve 107 cm sarım yapabilen, Okuma Custom Black CB-80 - NEU 2018 e, benzer değerlerde alternatif bulamadım henüz...

örnek linkteki (link)
DİŞLİLERDE DEVİR VE TORK HESABI vd. hususları öğrenip, olta makinelerinin dişli sistemlerini modifiye etmeyi deneyebilsek ne iyi olurdu...

( DİŞLİ SEÇİMİ
(link)

3C. SPİROİD DİŞLİLER

Yüksek tork aktarılması ve birbirine dik açıda tahrik iletimi gereken yerlerde Spiroid dişliler kullanılır. Bu dişliler sessiz çalışan, ve aktardıkları torka nispeten büyük hacımları olmayan kompakt dişli gruplarıdır. Bir diğer avantajları ise kolay sökülüp takılabilir olmalarıdır. Sağladıkları indirgeme oranları 1:3 den 1:400 e kadar çıkabilir.

Spiroid ve Hypoid dişlilerin, Sonsuz vida ve Konik sprial dişlere göre en büyük avantajı eksenler arası mesafe(Bkz. Şekil 6) nedeni ile tahrik aktarımı esnasında daha fazla dişin birbiri ile temas halinde bulunması (Bkz.Şekil 7) ve böylece daha yüksek tork iletiminin mümkün olmasıdır.

HYPOID VE SPİROİD DİŞLİLERİN TEMEL ÖZELLİKLERİ

• Diş boşluk miktarının ayarlanabilir olması ve gerekirse sıfır boşluk sağlanması
  • Hassas konumlandırma gereken uygulamalarda yüksek hasiyet
  • Yüksek indirgeme oranları
  • Yüksek tork iletebilmeleri
  • Şok dayanımlarının yüksek olması
  • Sessiz çalışmaları
  • Küçük hacımda ve hafif olmaları
  • İhtiyaca göre dizayn ölçülerinin değiştirilebilir olması
4. PLANET DİŞLİLER

Sabit bir çevre dişlisi ve bunun etrafında dönen pinyon dişlilerden çıkış şaftına aktarılan düşük devir ve yüksek tork bu dişli grubunun temel çalışma prensibini oluşturur.

Planet dişli gurubundaki ana elemanlar şunlardır (Bkz. Şekil 8)

• Çevre dişlisi (Bu daha çok sabit bir iç dişlidir)
  • Planet dişliler (çevrede dönen dişliler)
  • İnput şaftı
  • İnput şaftından planet dişlilere dönme hareketini aktaran kol
  • Dönme hareketini planet dişlilerden output şaftına aktaran merkez dişli (Sun gear)
PLANET DİŞLİ GRUBUNUN AVANTAJLARI

• Yüksek indirgeme oranları
  • Yüksek tork aktarımı
  • Küçük (kompakt) hacım
  • İnput ve output eksenlerinin aynı eksende (coaxial) olması
  • Verimlerinin yüksek olması (Tipik bir planet dişli grubunda verim 97% dir.)
  • Dişli grubunda oluşan yüklerin homojen olarak dağılması.
  • Elastik deformasyonun düşük olması (Stiff)
Planet dişli grubunda planet dişli sayısının fazla olması daha yüksek tork aktarımını sağladığı gibi yük dağılımının da daha homojen olmasına imkan sağlar.

Dezavantajları ise yataklamalara gelen ağır yükler, dizaynlarının daha komplex olmaları ve bakımlarının zor olmasıdır. )

Son düzenleme:
3.8:1 devirli ve 107 cm sarım yapabilen, Okuma Custom Black CB-80 - NEU 2018 e, benzer değerlerde alternatif bulamadım henüz...
Bu özellikler boğaz da kurşun arkası rapala ve kaşık avları için çok güzel, lakin dediğim gibi ağırlık çok fazla. Ağırlığı 550 gr gibi, malzeme kaliteside bir tık yukarıda olsaydı, boğazda başka makinaya gerek kalmazdı diye düşünüyorum.
Kafa yapısı surf şeklinde olmasaydı, yani kısa şaft olsaydı tekne kullanımı içinde harika bir makine olurdu.

3.7:1 - 5.4:1 devir 130 cm sarım
FyshFlyer Driller 8000 3.7:1/5.4:1 Double

Çift devirli ve değerleri dikkatimi çekti.
130 cm sarımı 3.7:1 devirdeyken mi, 5.4:1 devirdeyken mi yapıyor bilmiyorum. Görüşlerinizi almak isterim.
(link)

Back