Ege'ye Yerleşme Planım Hakkında Görüşlerinize Ihtiyacım Var.

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Muhayyer
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir güncelleme yapayım dedim...
Fethiye'den evi tutup İstanbul'a döndüm. Nakliye firmasıyla da anlaşıldı. Nasipse 6 kasım çarşamba yolcuyuz.
Bilmeyen için yazayım; çok kozmopolit bir yer haline gelmiş Fethiye. Çok göç almış ve bunca talep de fiyatları uçurmuş. Kırık dökük yerler bile müşteri buluyor. Bu anlamda emlak piyasası oldukça hareketli. Evin sahile olan mesafesi en önemli kriterlerden biri. Çoğunlukla 2+1 ama 3+1 ler de var. Müstakil de var, site içi de. Sahilden uzak bölgeler haliyle daha ekonomik. Köy konsepti yaşamak isteyenler İnlice ve Yanıklar'ı tercih edebilir. Hele İnlice'de nar ve mandalina ağaçlarının dalları evlerin içine bile giriyor. Meyveler yerlerde, yüzüne bakan yok. Cennetten bir köşe gibi. Ne bir cafe, ne bir market yok. Küçük bir bakkal o kadar. Ama vızır vızır geçen dolmuşlara atlayıp Göcek'den her türlü ihtiyaç karşılanabilir. Denize girmek içinse meşhur İnlice Plajı çok çok güzel ve yakın.
Kısaca, bölgede her türlü yaşam tarzı için seçenek var.
Bizim tuttuğumuz ev Akarca mahallesinde, denize 300 metre yürüme mesafesinde. Çok yakınımızda da Hisar Av Malzemelerinin dükkanını gördüm pek sevindim. Deniz balık tutmaya uygun, girmeye değil. Sahil boyunca oltalarını kefale yatıranları gördüm bolca. Denize girmek için çalış plajına gitmek gerekiyor, ki Fethiye'de her yere bisikletle çok rahat gidilebilir. Civar koylarda girmek istersen ya motorsiklet veya araba gerekli. Ya da tekne🙂
Anlayacağınız şimdilik tek ihtiyaç av badisi🙂 O da zaman içinde hallolur eminim.
Abi bırak kefali vs orada güzel levrek & kofana avları yapan arkadaşlar var biraz araştırma ile yerleri kolaylıkla öğrenebilirsin. Verimli yerdesin 😉

Hayırlı olsun, siz İzmir civarı ege mege derken bayağı Akdeniz'e gitmişsiniz. Artık darısı başımıza, ben Ayvalık Sarımsaklı'da bir daire alarak bu adımı attım. Halen İstanbul'da çalıştığımdan ötürü yerleşme planları biraz beklemede. Ben Ayvalık'ı seçtim çünkü en önemlisi orayı çok seviyorum doğası denizi insanları en nihayetinde memleketimden uzak da değil. (Bandırmalıyım) Muğla-Fethiye tarafları da çok güzel ama İstanbul'a olan mesafe çok uzak. Çocukların okulları nedeniyle İstanbul'dan çok uzaklaşmaya gözüm yemedi. Bursa Balıkesir Çanakkale yani güney Marmara'dan pek kopamıyorum gelecekte de öyle olacak gibi. Yeni yapılan otoban ile mesafe de oldukça kısaldı, zaten bu öngördüğüm bir şeydi. O yüzden kararımdan son derece memnunum. Yazlık alınır mı napıcan vs diyenlere kulaklarımı tıkadım. Emekli olacağım günü bekliyorum daha yıllar var ama olsun. Yazları eşim ve çocuklar 3 ay ordalar ben de izinlerimi değerlendiriyorum. Otel pansiyon tatillerini bıraktık artık hiç aramıyorum insanın kendi evi varken çok farklı oluyor. İstanbul'un keşmekeş hayatından bıkan herkese tavsiye ederim hayali bile güzeldir.

Merhaba Arkadaşlar.

Hani çoğu arkadaşımızın büyükşehrin üstüne üstüne gelmesinden bıkıp da kapağı Ege'ye atma hayali vardır ya, işte ben de yavaş yavaş bunu hayal olmaktan çıkarıp gerçeğe dönüştürmeye çalışıyorum.
Her ne kadar bir işyerinde çalışıyor olsam da ben ve eşim bir süredir sgk emeklisiyiz. Çocuk bu sene bir üniversitenin "marina ve yat işletmeciliği" bölümünü bitirip mezun oluyor inşallah. Gerçi o bizimle pek takılmak istemese de ilk etapta eli mahkum. Kısaca yüzdük yüzdük haritadan yer beğenme durumuna geldik diyebiliriz🙂

Bu anlamda çocuğun çalışabileceği marinası olan, 20 km çap içinde devlet hastanesi olan, kumsalında hanım ve köpeğimizle birlikte oltamızı kurup kahvemizi yudumlayabileceğimiz sahili olan bir yer bakıyoruz haritadan. Bir de balığı bol olan yer olursa tadından yenmez🙂 Hele ilerleyen zamanlarda balık tutmaya yetecek kadar emekli işi bir de tekne alabilirsek müthiş olur.
Yani kısaca ilk etapta kiraya çıkacağız, sonrası nasip...

Öyle Ege'de yaşayıp da bizi yanına çekebilecek eşimiz dostumuzda yok maalesef. Bu nedenle de görüşlerinize bilgilerinize fikirlerinize açığım. Misal arkadaşımın biri Milas Ören'i önerdi ama baktım merkeze çok uzak. Yoksa çok güzel bir yer. Foça'yı merak ediyorum biraz. Kuşadası, Seferihisar da aynı şekilde merak ettiğim yerlerden. Fethiye çok sıcak olsa da değerlendireceğim yerlerden biri. Vs vs...
Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler🙂

öncelikle kiracı olmanız çok doğru bir süre kalıp çevreyi araştırıp ben burda yaşarım demek lazım ama yazı kışıda yaşamak lazım sonrasında kalıcı olmak daha güzel Herşey gönlünüzce olsun...

Hayırlı olsun, siz İzmir civarı ege mege derken bayağı Akdeniz'e gitmişsiniz. Artık darısı başımıza, ben Ayvalık Sarımsaklı'da bir daire alarak bu adımı attım. Halen İstanbul'da çalıştığımdan ötürü yerleşme planları biraz beklemede. Ben Ayvalık'ı seçtim çünkü en önemlisi orayı çok seviyorum doğası denizi insanları en nihayetinde memleketimden uzak da değil. (Bandırmalıyım) Muğla-Fethiye tarafları da çok güzel ama İstanbul'a olan mesafe çok uzak. Çocukların okulları nedeniyle İstanbul'dan çok uzaklaşmaya gözüm yemedi. Bursa Balıkesir Çanakkale yani güney Marmara'dan pek kopamıyorum gelecekte de öyle olacak gibi. Yeni yapılan otoban ile mesafe de oldukça kısaldı, zaten bu öngördüğüm bir şeydi. O yüzden kararımdan son derece memnunum. Yazlık alınır mı napıcan vs diyenlere kulaklarımı tıkadım. Emekli olacağım günü bekliyorum daha yıllar var ama olsun. Yazları eşim ve çocuklar 3 ay ordalar ben de izinlerimi değerlendiriyorum. Otel pansiyon tatillerini bıraktık artık hiç aramıyorum insanın kendi evi varken çok farklı oluyor. İstanbul'un keşmekeş hayatından bıkan herkese tavsiye ederim hayali bile güzeldir.
Taşınmaydı internet bağlatmaydı vs derken biraz biraz nefes alma moduna girdik. Hatta bugün kasımın 15'i ve ölüdeniz'de denize bile girdik. Karar verdiğiniz yoldan şaşmayın çünkü çok güzel kararlar vermişsiniz. Darısı başınıza diyelim🙂

öncelikle kiracı olmanız çok doğru bir süre kalıp çevreyi araştırıp ben burda yaşarım demek lazım ama yazı kışıda yaşamak lazım sonrasında kalıcı olmak daha güzel Herşey gönlünüzce olsun...
Teşekkür ederim Süheyl Bey güzel dilekleriniz için. Bu arada sizden aldığım jigler tertemiz ulaştı, taşınma telaşı içinde teşekkür ettim mi bilemedim. Buradan teşekkür edeyim.

Şimdi sıra geldi Fethiye'li forumdaşlardan badi edinmeye. Balığı nedir, yemi nedir, takımı nedir hiç bilmiyorum. Sahilde bisikletle turlarken gördüklerim genelde ekmekle kefale atanlar sanırım. Bakalım, bir müddet gözlemle bir yerlere varacağız inşallah.

Şimdi sıra geldi Fethiye'li forumdaşlardan badi edinmeye. Balığı nedir, yemi nedir, takımı nedir hiç bilmiyorum. Sahilde bisikletle turlarken gördüklerim genelde ekmekle kefale atanlar sanırım. Bakalım, bir müddet gözlemle bir yerlere varacağız inşallah.
(link) Bu arkadaş Fethiyede avlanıyor. kanalını takip ediyorum. Buradan bilgi edinebilirsiniz.

Taşınmaydı internet bağlatmaydı vs derken biraz biraz nefes alma moduna girdik. Hatta bugün kasımın 15'i ve ölüdeniz'de denize bile girdik. Karar verdiğiniz yoldan şaşmayın çünkü çok güzel kararlar vermişsiniz. Darısı başınıza diyelim🙂

Abi özele bakarmisin

Back