Eksik Veya Yanlış Var Mı ? Lrf

Herr-Zander

Daimi Üye
Tepki
932
Ödül
103
Herkese merhaba. Lrf avcılığına başlamak istiyorum ve bu konu hakkında bir çok araştırma yaptım.
Ve elde ettiğim bilgiler sonucunda bu takımı oluşturmaya karar verdim. Takımda eksik veya yanlış bir öge var mı ? Ona göre değişiklikler yaparak satın alacağım. Teşekkürler.

Kamış : Okuma Dead Ringer 240 cm 2-12 gr atar
Makine : Okuma Inspira ISX 30B
Misina : Kendo Dynema 4 kat 0.14 250 mt
Leader : Vega Akada FC Fluorocarbon Coated 0.28 150 mt

Not : Makineyi önceden satın almıştım ve lrf ye uygun olduğunu duymuştum fakat yine de yazayım dedim.

Misina ve sok leader seçimleri çok kalın olmuş. İp Misina 0.06-0.08 iyidir sok olarak 0.16-0.22 arası kullanmanızı tavsiye ederim. Silikonla avlanacaksanız 1000lik dusuk sarimli makina daha verimli olur

• Beğen
Tepkiler: Rx7
Makina cok iyi ama spin avcılığına daha uygun. Lrf de 10b veya 20b makine daha uygun 30b başlıklı makina biraz büyük olur. Ip ve leader secimi kalin olmus ip 0.10 leader 0.16 en uygunu bence. Kamışın 8-1 atarlisini ben kullaniyorum iş görüyor fakat lrf de atar ne kadar düşükse o kadar iyi 0.5 -7 atarli almayi tercih ederdim. Tabi hedef balik, kullanilicak sahteler vb. Durumlar tercihlerde değişiklik gösterir.

Herkese merhaba. Lrf avcılığına başlamak istiyorum ve bu konu hakkında bir çok araştırma yaptım.
Ve elde ettiğim bilgiler sonucunda bu takımı oluşturmaya karar verdim. Takımda eksik veya yanlış bir öge var mı ? Ona göre değişiklikler yaparak satın alacağım. Teşekkürler.

Kamış : Okuma Dead Ringer 240 cm 2-12 gr atar
Makine : Okuma Inspira ISX 30B
Misina : Kendo Dynema 4 kat 0.14 250 mt
Leader : Vega Akada FC Fluorocarbon Coated 0.28 150 mt

Not : Makineyi önceden satın almıştım ve lrf ye uygun olduğunu duymuştum fakat yine de yazayım dedim.
Kamış hariç gerisi spin takım olmuş

Bende set için aynı kanaatteyim,
Kamış hariç spin takım olmuş.

😉

Makinenin ağırlığı kaç gr bilmiyorum. ağırlık sizin için problem teşkil etmeyecekse almışsınız kullanabilirsiniz. bence hızlı sarı ve düşük devir olayına takılmayın. hızlı sarım makineyi rahatlıkla lrf de kullanabilirsiniz. sadece elinizi yavaş sarıma alıştırmanız gerekecek. lrf de bir turda 55 - 66 cm sarım ideal. siz yavaş sararak bu hızı yakalayabilirsiniz. hatta hızlı sarımın avantaj olduğunu düşünüyorum. hızlı sarmanız gerektiğinde siz normal sarım yaparken düşük devire sahip makine olsaydı haldur huldur sarmanız gerekecekti. ben de 3000 makine kullanıyorum. sarımı 77 cm 180 gr ağırlığında. alıştığınızda keyif alacaksınız. ancak kamış konusunda bence de 0,1 - 5 gr yada 0,5 - 7 gr atarlı kamışları tercih etmekte fayda var. keyfi büyük oluyor. ipiniz arkadaşlarında dediği gibi çook kalın. kamışınıza uygun en ince ipi seçin. başlangıç için 0,6 lar iyidir. ben 0,1 kullanıyorum. erime katkısı büyük. takımınızı keyif ile kullanın.

makineniz 213 gr. 68,5 cm sarımı var. rahatlıkla kullanabilirsiniz. 20 liği olsaydı lrf için daha iyi olurdu. ama almışsınız bir kere. ilerde spin de de kullanabilirsiniz.

Öncelikle herkese teşekkür ederim. Gelen yorumların en büyük ortak noktası misinamın kalınlığı ve makinemin daha çok spine uygun olduğu. Misinamı incelteceğim fakat makine konusunda maalesef elimden bir şey gelmiyor çünkü bu iş için almıştım ve bir makine daha alamayacağım 🙁 Ayrıca atarı daha düşük bir kamış seçeceğim. Tekrardan teşekkürler.

Son düzenleme:
Öncelikle herkese teşekkür ederim. Gelen yorumların en büyük ortak noktası misinamın kalınlığı. Peki bir şey merak ediyorum. Makinem yanlış hatırlamıyorsam 0.20 misinadan 200 mt sarıyor. Ben de 0.14 misinadan 250 mt sararak makineyi doldurabillirim diye düşünmüştüm. Piyasada 0.08 misinanın 300-400 metrelik olanları var mı ? Çünkü en verimli atış için makinenin dolması gerektiğini duymuştum. Teşekkürler.
Kardeşim bende yeniyim ama ararştırmalarıma göre misina o kalınlıklarda en fazla 150 metre var galiba ama söyle söylim makinanın altını misinayla doldurup üstüne ipi sarıyorşar diye çok duydum ve forumlarda okudum takımın hayırlı olsun.

bende
makina😱kuma alaris 20
kamış 😱kuma dead ringer dr-s-701 210cm 2-12gr aldım diğerlerini almadım ipi mi misinamı hala kara kara düşünüyorum =D

Back