El Yapımı Bazuka Çantam. Bakalım Beğenecekmisiniz.?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan hunter
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Musa'cım merhaba,

Çok güzel uğraşların,el becerilerin varmış senin maşallah. 🙂

Keşke İstanbul'da olsaydın mutlaka tanışmak isterdim seninle.
Pimaş borunun dediğin gibi kırılgan olmadığını bilmiyordum,bizzat denemiş ve görmüşsün zaten. 🙂

Bu arada yukarıda bahsettiğin çalışmayı çok acil resimleyip paylaşmanı rica ediyorum. 🙂
Selamlar.

Tamam abi,yarın fotosunu çekip buraya yüklerim.🙂
Keşke oralarda olabilseydim,ne güzel olurdu tanışır balığa giderdik..🙁

ellerinize sağlık çok güzel olmuş 🙂
Çanakkalede bir abimizde de bunun bir benzerini görmüştüm kendisi genelde at-çek ile avlanıyordu , onun çantasında ek olarak yan taraflarında sahtelerini koyduğu ufak bölmeler vardı , sizde atçek için düşünüyorsanız böyle bir şeyde ekleyebilsiniz çantanıza

ellerinize sağlık çok güzel olmuş 🙂
Çanakkalede bir abimizde de bunun bir benzerini görmüştüm kendisi genelde at-çek ile avlanıyordu , onun çantasında ek olarak yan taraflarında sahtelerini koyduğu ufak bölmeler vardı , sizde atçek için düşünüyorsanız böyle bir şeyde ekleyebilsiniz çantanıza

Sevgili Cihan,
Beğenmiş olmana sevindim.

Ek olarak sahte koymak için bir şey yapmayı düşünmem,nedeni ise bunu sadece kamışlarımız kırılmasın diye yapıp veya alıp kullanıyoruz.

Bir ek yaptığımda yanında bir çıkıntı olacak,sağa,sola takılacak ve hoş olmuyacak düşüncesindeyim.

Zaten rapala koymak içinde çanta yaptık ve çantalarımızda var. 🙂
Selamlar.

Belki bir gün karşılaşırız,bellimi olur. 🙂

İnşallah çok isterim,,
Dünya çok küçük derler ya hani onun gerçekliğine ben şahidim.🙂

Mustafa abi,benim yaptığım termosda budur;
Aynı senin bazuka çantan gibi 100 lük pimaştan yapılmadır,kapağıda yine borunun kendi kapağıdır.
Üzerine 2 cm XPS köpükden yalıtım yapıp çok amaçlı bantla sardım.

İçerisine 2 ad. 500 ml. kavanoz alıyor ve yaklaşık 6 saat sıcak tutuyor ki oda benim için yeterli oluyor.

(link)

İnşallah çok isterim,,
Dünya çok küçük derler ya hani onun gerçekliğine ben şahidim.🙂

Mustafa abi,benim yaptığım termosda budur;
Aynı senin bazuka çantan gibi 100 lük pimaştan yapılmadır,kapağıda yine borunun kendi kapağıdır.
Üzerine 2 cm XPS köpükden yalıtım yapıp çok amaçlı bantla sardım.

İçerisine 2 ad. 500 ml. kavanoz alıyor ve yaklaşık 6 saat sıcak tutuyor ki oda benim için yeterli oluyor.

(link)

Sevgili Musa,

Çok güzel olmuş ellerine sağlık,Güzel bir şey yapmış olduğunu zaten tahmin ediyordum.

Ben seni biraz daha uğraştırıyım ve biraz daha detay istiyim. 🙂

Bir an kafa durdu sanırım benim. 🙂 Senden özellikle kapak konusunda detay rica ediyorum,imkanı varsa adım,adım göstererek,uygulayarak,resimleyerek paylaşırsan bu tamda süper olacak.

Bu aynı zamanda sadece Termos için değil Bazuka çanta için düşündüğümüz kapak içinde süper tutma-çekme ve açma için güzel olacak. 🙂

Sevgili Musa,

Çok güzel olmuş ellerine sağlık,Güzel bir şey yapmış olduğunu zaten tahmin ediyordum.

Ben seni biraz daha uğraştırıyım ve biraz daha detay istiyim. 🙂

Bir an kafa durdu sanırım benim. 🙂 Senden özellikle kapak konusunda detay rica ediyorum,imkanı varsa adım,adım göstererek,uygulayarak,resimleyerek paylaşırsan bu tamda süper olacak.

Bu aynı zamanda sadece Termos için değil Bazuka çanta için düşündüğümüz kapak içinde süper tutma-çekme ve açma için güzel olacak. 🙂

Mustafa abi çok teşekkür ederim,beğenmene sevindim.

Lakin seni hayal kırıklığına uğratmak istemem, ama bu kapakta bahsettiğim kilit mekanizması maalesef yok.
Yapmayı istedim, ama kapak içerisinde 2 cm köpük olduğu ve hava kaçırmaması gerektiği için hiçbirşey yapmadım,sadece kapağı yerine takıyorum o kadar.

İçerisine sıcak kavanozları koyunca içerdeki hava kaybolduğundan kapak vakum yapıyor,dolayısıyla kilitede gerek kalmıyor.🙂
Kapağı açmak için yukarı doğru iyi bir güç uygulamak gerekiyor.😛

Back