El Yapımı Sahte Denemeleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AArtan
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Aynen kardeşim. Sanırım falçata daha doğru çözüm.

Güzel işçilik çıkarmışsınız. Elinize sağlık. Benim sorum içindeki Tele yük bindiğinde üçlü kanca veya klips takılan bölgeden kullandığınız ağaç yumuşak ağaç olduğu için çatlama kurılma yapmaz mı? Yük testi yaptıysanız bunu bizimle paylaşırsanız daha güzel olur. Yoksa dekor olarak kalır diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Güzel işçilik çıkarmışsınız. Elinize sağlık. Benim sorum içindeki Tele yük bindiğinde üçlü kanca veya klips takılan bölgeden kullandığınız ağaç yumuşak ağaç olduğu için çatlama kurılma yapmaz mı? Yük testi yaptıysanız bunu bizimle paylaşırsanız daha güzel olur. Yoksa dekor olarak kalır diye düşünüyorum.

Evet bu uyarıyı kendisi de el yapımı sahte yapan Soner Biltekin abi de yapmıştı sağolsun. Yeni yaptıklarımda bunu tekrar ele aldım. Bittikten sonra gerek yük test videoları, gerek aksiyon videolarını paylaşacağım. Yavaş ilerliyoruz biraz fakat kimseyi hayal kırıklığına uğratmamalıyız. Teşekkürler uyarınız için

Benim size ahşap tavsiyem ıhlamur balsa gibi yumuşak işlemesi kolay olan ağaç değil de kestane ağacı gibi deniz suyuna biraz daha dayanıklı kestane ağacından yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü Kurucaşile yapımı ahşap teknelerin çoğu hatta tamamı kestane ağacından yapılmaktadır. Küçük parçalarda nasıl işlenir sorun çıkartır mı çatlama v.s. Bilemiyorum. Tekrar kolay gelsin.

Ahşabın suya teması olmuyor. O yüzden malzemenin ne olduğu işçilik sırasında önem kazanıyor. Ama teknede kayıkta malzeme yoğunluğu, esneklik, dayanıklılık ve daha birçok kriter var. Teşekkür ederim tavsiyelerde bulunduğunuz için

Back