Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

El Yapımı Sahte Denemeleri

smucuk

Daimi Üye
Adı
Selçuk
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Aynen kardeşim. Sanırım falçata daha doğru çözüm.

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Boyamadan önceki son aşama.

IMG_3495.JPG
IMG_3496.JPG
IMG_3497.JPG
IMG_3499.JPG
IMG_3500.JPG

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Paylaşmayı unutmuşum. Sahtenin bilyeleri titreşimlidir. Ağırlık olarak henüz bitmediği için net birşey diyemiyorum fakat şuan 2,9gr. Boya ve koruyucu kaplama bitince tahminen 3,5gr civarı olacak.

Ekli dosyalar

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Beton çivisinden tel kanalı açma ucu yapımı...
IMG_3660.JPG

amasseia

Aktif Üye
Adı
Ali
Kan Grubu
AB Rh Pozitif
Bravo çok güzel oluyor. Emekle yapılan ürün yüzlerce liralık malzemelerden daha değerli oluyor, iş de yaparsa tadından yenmez.

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Hâlâ tel kanalı açma araçları için uğraşıyoruz.

Ekli dosyalar

telkoptu

Yeni Üye
Güzel işçilik çıkarmışsınız. Elinize sağlık. Benim sorum içindeki Tele yük bindiğinde üçlü kanca veya klips takılan bölgeden kullandığınız ağaç yumuşak ağaç olduğu için çatlama kurılma yapmaz mı? Yük testi yaptıysanız bunu bizimle paylaşırsanız daha güzel olur. Yoksa dekor olarak kalır diye düşünüyorum.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Güzel işçilik çıkarmışsınız. Elinize sağlık. Benim sorum içindeki Tele yük bindiğinde üçlü kanca veya klips takılan bölgeden kullandığınız ağaç yumuşak ağaç olduğu için çatlama kurılma yapmaz mı? Yük testi yaptıysanız bunu bizimle paylaşırsanız daha güzel olur. Yoksa dekor olarak kalır diye düşünüyorum.

Evet bu uyarıyı kendisi de el yapımı sahte yapan Soner Biltekin abi de yapmıştı sağolsun. Yeni yaptıklarımda bunu tekrar ele aldım. Bittikten sonra gerek yük test videoları, gerek aksiyon videolarını paylaşacağım. Yavaş ilerliyoruz biraz fakat kimseyi hayal kırıklığına uğratmamalıyız. Teşekkürler uyarınız için

telkoptu

Yeni Üye
Benim size ahşap tavsiyem ıhlamur balsa gibi yumuşak işlemesi kolay olan ağaç değil de kestane ağacı gibi deniz suyuna biraz daha dayanıklı kestane ağacından yapmanızı tavsiye ederim. Çünkü Kurucaşile yapımı ahşap teknelerin çoğu hatta tamamı kestane ağacından yapılmaktadır. Küçük parçalarda nasıl işlenir sorun çıkartır mı çatlama v.s. Bilemiyorum. Tekrar kolay gelsin.

AArtan

Üye
Adı
Abdülkadir
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Ahşabın suya teması olmuyor. O yüzden malzemenin ne olduğu işçilik sırasında önem kazanıyor. Ama teknede kayıkta malzeme yoğunluğu, esneklik, dayanıklılık ve daha birçok kriter var. Teşekkür ederim tavsiyelerde bulunduğunuz için