El yapımı silikon sahte

RTV2 kalıp silikonu. Hem kalıp almak için hemde sahtenin yapımında kullanmak için. (Çok dayanıklı bir silikon)
Kalıbı dökmek için sahte plastik kutuları.
Su bazlı muhtelif boylar.
rtv2 ile mi silikon yemleri yapıyorsunuz? Kalıp dökmek için sahte plastik kutuları nasıl kullanılıyor? Birde su bazlı muhtelif boylar nedir? Çok soru sordum ama kafam karıştı video olmayınca zor oluyor 🙂

Aslında yapım aşamasında kullandığım malzemeleri de fotoğraflamıştım. Ancak fotoğraf yükleme işinde biraz sıkıntı yaşadım. Fazla fotoğraf yükleyince fotoğraflar doğrudan görünmemeye başladı. Bende sadece sahteleri yükledim. Çalışma ortamım salonda laminant üzerinde ve biraz dağınık olunca yapım aşamalarını fotoğraflamak yada videoya kaydetmek zor gelmişti. Uygun bir zamanda fotoğrafları yüklemeye çalışırım. Becerebilirsem birde video çekmeye çalışırım. Şimdilik kısaca gerekli malzemeleri şu şekilde özetleyebilirim.
Ahşap vileda sopası. (Oldukça sert. Bu benim kişisel tercihim daha yumuşak ahşata kullanılabilir. İşlemesi kolay olur. )
Maket bıçakları.
Şekil verme işini hızlandırmak için el motoru. Zımpara için ve matkap olarak kullandım.
RTV2 kalıp silikonu. Hem kalıp almak için hemde sahtenin yapımında kullanmak için. (Çok dayanıklı bir silikon)
Vazelin (Kalıp ayırıcı yerine kullandım)
Kalıbı dökmek için sahte plastik kutuları.
Jigiğnesi
Kurşun
Fırdöndü
Tel
Su bazlı muhtelif boylar. (Silikonu renklendirmek için)
Maket balığın yüzgeçlerini yapmak için balsa. (Çok kolay işlenebilen ahşap)
Çift taraflı bant. (Ahşap balığı kalıp alırken kabın içine sabitlemek için)
Şimdilik hatırladıklarım bunlar.

Sevgili Abdullah;
Açtığın bu konuyu kesinlikle,fotoğraflar ve video ile desteklemeni rica ediyorum,bir çok arkadaşımızın şimdiden fazlasıyla merakını uyandırdı,ben'de merakla yapılış aşamalarını bekliyorum.🙂

rtv2 ile mi silikon yemleri yapıyorsunuz? Kalıp dökmek için sahte plastik kutuları nasıl kullanılıyor? Birde su bazlı muhtelif boylar nedir? Çok soru sordum ama kafam karıştı video olmayınca zor oluyor 🙂
Sevgili Abdullah;
Açtığın bu konuyu kesinlikle,fotoğraflar ve video ile desteklemeni rica ediyorum,bir çok arkadaşımızın şimdiden fazlasıyla merakını uyandırdı,ben'de merakla yapılış aşamalarını bekliyorum.🙂
En kısa zamanda video çekmeyi denerim. Başaramazsam resimlerle anlatmaya çalışırım...

Çok başarılı olmuş. Emeğinize sağlık.👍 Yapım aşamalarını merak edenlerdenim.🙂

El becerisine dayalı çalışmanız gerçekten çok güzel olmuş.herşey gönlünüzce olsun güzel çalışma 🙂

Gayet güzel olmuş. bende youtube de bol bol silikon sahte yapımı ile ilgili videolar izliyorum. zevkli gözüküyor.

Çok güzel olmuş ellerinize saglık, kalıp silikonu biraz sert olmadımı, yüzüşü nasıl acaba

Back