Oguzhan_T
Aktif Üye
Ben bu konuda tam tersini düşünüyorum Don lastiği gibi olan kamışları bir tarafa koyarsak 14-42 ve 7-35 kamışlar arasında en verimli avlarımı 7-35 kamış ile yaptım balık bindiğinde kamışın en uçtan bükülmesi balığa çoğu zaman kafa atma şansı bile vermiyor ayrıca sahteyi suda yüzdürürken suyunu çok daha rahat bulabiliyorum.. sert kamıştan ölü sarım ile sahteye jerk vermek zulüm iken görece daha yumuşak kamışta o aksiyonu vermek de çok kolay oluyor..
1. olarak 7-35 olması demek değildirki yumuşak olucak. Major craft'ın sanırım crostage'tı 10-35'i sopa gibi kamış. Yumuşak kamış kısmına gelirsek benim tecrübemde bunun tam tersi yönünde. Jerk vericeksiniz diyelim kamışın arkasını sabit kabul edip uç kısmından 20cm sola vurdurdunuz, sert kamış 18cm sahteye hareket verir, yumuşak kamış 13cm. Kamış sizin aksiyonunuzun %20-25'ini çalıyoken sizin rahat etmenizi veya balık almanızı ben el melekeniz oturmuş olmasına bağlıyorum. Kullandığınız sahte sert bir kamışta hafif veya orta sert tık tık vuruşlarla max performası gösterecekken örnek siz orda sert veya orta sert bir jerkle balığı yapıştırıyosunuz gibi anladım anlattıklarınızdan. İşin wtd kısmına gelirsek su üstü sahtelerde yumuşak kamışla aksiyon hiç gitmiyo o sebeple ben sert kamıştan yanayım. Dediğim gibi balığında ağzından atamadığına inanıyorum ancak herkesin el melekesi