Bugün üsküdarda dükkanları dolaşıp "kapalı boyu kısa" kamış sordum.
Cengizin ürün gamını artık ezbere bildiğimiz için aradığım kamışın orada olmadığını biliyordum. Ayak alışkanlığıyla dükkana girip şöyle bir göz gezdirip çıktım.
Sıra geldi daha önce hiç girmediğim, ürünlerinin neler olduğunu bilmediğim dükkanlara.
Aynı sokaktaki Y***** balıkçılığa girdim.
Kapalı boyu çok kısa olan
karbon kamış aradığımı, fiber istemediğimi söyledim.
Bana gösterdiği kamış DFT macellan diye bişey.
Dedim bu fiber, yok dedi karbon, he tamam inanmış gibi yaptık.
Alacakmış gibi elimde üç beş salladım falan.
Kaç para bu?
İskontolu fiyatı 110 TL.
Tamam eyvallah, hayırlı işler.
Ya kardeşim kaçıncı yüzyıldayız? İnternet cebe kadar girmiş sen kimi kekliyon?
Kapıdan çıkar çıkmaz google'a yazdım,
bana 110 dediği çöp 50-60 lira. 😡
Oradan gittim R****** balıkçılığa.
Selam falan filan, ben kapalı boyu çok kısa olan bir karbon kamış arıyorum.
Kapalı boyu kısa olanlar hep fiber oluyor, ben fiber istemiyorum. Kaliteli bişey olsun.
Al bak bu kamış var (uzattığı şey fiberglas, bildiğiniz BİM kamışı)
Yok abicim bu kamış fiber, bana karbon kamış lazım. Ayrıca bu biraz uzun, bana az daha kısası lazım. Bisikletle balığa gidiyorum, mümkün olduğunca kısa olmalı.
Şimdi kardeş sen bunu nerede kullanıcan? Boğazda di mi? Boğazda uzağa atış yapman lazım. O yüzden bisiklete göre değil atışa göre şaabıcan.
Uzak atış için bu kamış. (elindeki dandik şey uzak atış içinmiş, vay babam vay, adamın bi yüzüme karşı salak demediği kaldı)
Oraya da hayırlı işler deyip yandaki S****** Store'a geçtim.
Durumu anlattım. Karşımdaki kişi bilgili biriydi ve benim ne aradığımı gayet iyi anladı.
Dükkanda bana göre bir kamış olmadığı için internetten daiwanın falanca modelini araştırmamı tavsiye etti.
Alışveriş yapamamış olsak da dükkandan memnun ayrıldım.
👍
Esnaflıkta en nefret ettiğim şey aradığım ürünle alakası bile olmayan bir şeyin bana satılmaya çalışılmasıdır.
Elimizde bu var, al bunu.
Elimizde süpürge sapı var, al sana kamış niyetine süpürge sapı.
Geçenlerde telefon bakıyordum kendime. Samsungun falanca modelini soruyorum, herifler bana vestel bilmemne modelini öneriyor. yok xaomi düşünmez misiniz, yok bilmemne.
Lan ben bir aydır samsungun o modelini araştırmışım, şimdi 1 dakikada fikir mi değiştiricem zibidi?
Tuvalet kağıdı arayan adama "zımpara kağıdı verelim abi, o da kağıt bu da kağıt" demek gibi bir şey.
İnsanları salak yerine koymayın. Artık internet var, fahiş fiyat verdiğin adam on saniyede internetten gerçek fiyatı öğrenir.
Sosyal medya var. Bir müşteriye söylediğin abes söz veya yaptığın salak muamelesi hemen o akşam yüzlerce kişiye ulaşır.
Yukarıda yaptığım gibi dükkan ismine *** koyarlar, "ticari itibarımı karalıyor" da diyemezsin.
Sondaki dükkanın ismini ise "reklam yapmak için konu açmış" demesinler diye yıldızladım.