bir cizim yok tabiki. başlagıç noktamız daha önce almış olduğumuz tenteyi şablon olarak kullandık.bu tentenin polyester kumaşının inceliği, rüzgarda bayrak gibi sallanması yeterli gölge yapmaması plastik tente ayaklarının kopması gibi yanlışları düzeltelim diye yola çıkmıştık.
yabancılar böyle amatör yaptıkları işlerin resimlerini çekip sonra tek tek intenete koyuyorlar , biz o işi yaomadık maalesef, şimdi aklımızdakileri anlatalım.
şimdi tekne altınolukta ben istanbuldayım ölçüp ölçü veremiyorum yazın inşallah buraya ölçüleri koyarız şimdi aklımdakileri analatayım.
tente kumaşımız sunbrella plus yat kumaşı olacak.hem su geçirmez hemde güneş ışığını geçirmez.tercihen mavi renk güzel duruyor.bu kumaşı kendim bulup alamamıştım.tercihen teknelere daha önce tente işi yapmış tenteci bulmak lazım. onlarda kumaşın kataloğu oluyor hem işe aşına oluyorlar hemde katalogta örnek kumaşı görüp elimizle dokunma imkanımız var.
tenteci ve kumaş temin işini çözdükten sonra yaklaşık ölçüleri veririyoruz.
4.5 mtlik bir tekne için için 2 mt boy yeterliidir. ben4.30 teknem için 2.10 cm yaptım.güneşten çok rahatsız olduğum için biraz uzun tutmuştum.
tente eni teknenin normal eninden en az 20 cm uzun olmalı .her iki köşeden 10 ar cm aşağı dönecek kadar pay bırakıyoruz.
1.65 enili bir tekne için 1.85 eninde bir kumaş gerekir.yinede orta boruyu elimize alıp tenteciye gidiyoruz orada tenteyi boruya giydiriyor.
25 mm alüminyum boru ve 25 mm paslanmaz çelik tente ayakları ve bağlantı parçaları kullanacağız.
2 adet
2 adet
4 adet
tercihan ortayada bir dirsek koymak lazım. çünkü tente ortada parça olmazsa aşağı bombe yapar veya dalgalanır. kullanışssız olur.( bu parçayı daha sonra ölçü vereceğim. şu an aklımda yok)
Malzemeleri bu hafta sonu almaya çalışacağım.İnşallah tüm aşamaları fotoğraflarım.
Selamlar.