Fiber tekne için tente yapımı

son resimler yarım kalmış ama olsun en azından bazı şeyleri görmüş olduk

Paslanmaz diye satılanlar ne yazık ki bir sezon sonra sapsarı olup tekneyide boyuyor. 216 kalite almak lazım.
(link)
aliminyum boru için ise Ankara da
(link)
boru 25 mm kalınlığında olmalı. iki boy var 4.5 metre ve 3.5 metre. Yanlış hatırlamadıysam 4.5 metre 11 Tl gibi bir ücreti var.

Paslanmaz diye satılanlar ne yazık ki bir sezon sonra sapsarı olup tekneyide boyuyor. 216 kalite almak lazım.
(link)
aliminyum boru için ise Ankara da
(link)
boru 25 mm kalınlığında olmalı. iki boy var 4.5 metre ve 3.5 metre. Yanlış hatırlamadıysam 4.5 metre 11 Tl gibi bir ücreti var.
boruyu sipariş ile gönderiyorlarmı eldenmi almak lazım

Ben elden aldım. 3.5 metre uzunluığunda dıştan dışa 25 mm çapında olan hem çok temiz hem de çok sağlam. Bir de 4.5 metre uzunluğunda olan var. Onun çapı yine dıştan dışa 25.3 mm . Üzeri biraz nervürlü mü diyeyim yoksa hafif çapaklı gibi. Onu beğenmedim. Elinizi çizebilir. Ayrıca 25 mm çapında aldığım vardevela parçasına da boruyu döndüre döndüre zor giriyor. İstediğiniz ölçüye göre boruyu kesiyorlar. Boruyu kilo ile satıyorlar. Benim aldıklarım 5.5 kg geldi 95 Tl tuttu. Kargo ile gönderip göndermediklerini telefonla sormak lazım.

dikme borularının 2 si uzun diğer 2 si oldukça kısa burasını anlayamadım. uzun borularla montaj yapıldığında dikmelerin üst kısımları aynı boyda eşitlenmesi gerekmiyormu. yani dört borunun üst kısımları aynı hizada olması gerekmiyormu.
Evet gerekiyor . Ancak kesim işini tekneye montaj sırasında yapmak yada çok hassas ölçü almak lazım. Üst kısımlar birbirinin tam üstüne göre kesiliyor. Bu kesim öyle bir ayarlanmalı ki teknede oturma düzenine yada motora sıkıntı çıkarmamak üzere hesaplanmalı. Ben öyle yaptım. Selamlar.

Arkadaşlar bu tente işi benide merak ettiriyor internette geziniyorum pahalı tekneler in üzerinde sabit port bagaj gibi fiber Tente ler var böyle birşey çok mu saçma olur. Yada sabit olması problemler mi çıkarız.

Arkadaşlar bu tente işi benide merak ettiriyor internette geziniyorum pahalı tekneler in üzerinde sabit port bagaj gibi fiber Tente ler var böyle birşey çok mu saçma olur. Yada sabit olması problemler mi çıkarız.

Arkadaşımın teknesinde boydan boya tente var ve ben atçek yapamıyorum 🙁

Tente kamışın hareketlerine biraz mani oluyor. Ama çok güneşin olduğu yerlerde çok yararlı. Şapka güneşi kesmiyor. Kısa kamış kullanırsanız sorun yok.

Back