Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Fiber Tekne yardım.....

Aybata74

Daimi Üye
Adı
Gökhan Polat
Gökhan'ım,
Abimde özel yapım (Yalova'da yaptırdı) çon net bilgiler veremesemde hatırladığımı yazayım,çift cidarlı,yarı katamaran,akardiyon tenteli(güneşlikli) livarlı,deri oturma minderli,arkasında nikel merdivenli,yan nikel aksesuarlı,denize demirlemek üzere çapası vs. olan bir teknesi var.

Bunu Armutlu da yazlığı için almıştı ancak yazlığınıda sattı ve bunu İstanbul'a getirdi,çok kullanmadı,çok iyi durumda olduğunu tahmin ediyorum...şu an Pendik'de Denizde olduğunu tahmin ediyorum.

Resimleri yok,olsa hemen eklerdim.

Fiyatını bilmiyorum,görmek ve bilgi almak istersen görüştürebilirim...ancak ikinci el olmasın ve istediğin gibi bir şey olmazsada bir şey diyemem. :)

Düşünürsen konuşuruz,Fiyatınında uygun bir fiyata bırakacağını tahmin ederim,bana kalsa satma derim ancak karar kendisinin,koyacak ve ilgilenecek zamanı yok.
Selamlar.
Sağol Mustafa abi, tekne sıfır olacak diye kafamda birşey yok 2. el temiz olduktan sonra alabilirim, ama motoru sıfır almayı düşünüyorum, uygun bir zamanda buluşup görmeye gidebiliriz...sağol.

Bir İsatek kullanıcısı olarak kesinlikle tavsiye etmiyorum.
2007 yazında İlk olarak 5,20 mt Dicle modelini aldım 15 hp motor ile yarım gazdan sonra teknenin burnu suya gömüldü daha sonra kimle konuşsam aynı sorunda bahsetti.
Bunun üzerine firmayı aradım sorundan bahsettim geldiler baktılar fakat çözüme ulaştıramadılar bu da yetmedi motorun şaftının normalden kısa olduğunu öne sürerek dalga geçmeye çalıştılar.
Ne Kadar sinirlendiğimi anlatamam
5,20 teknemi 4,5 mt ile değiştirdim fakat farkını geri ödemediler 5,20 fiyatına 4,5 mt satın almış oldum.
4,5 mt olanıda çok hafif ve dümen tutmuyor. Sürekli ayar gerektiriyor ve trim tutmuyor.

İsatek in kalıplarında çok ciddi sorun var kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Teşekkür ederim bilgilendirme için, acaba bütün 5.20 teknelerdemi bir kalıp sorunu var? 4.60 - 4.80'de aynı sorunlar çıkarmı acaba :confused: Gerçi tekneyi aldıktan sonraki yardım ve tamir konularıda önemli, Bahsettiğiniz kadarıyla isatek puan kaybetti gözümde :(

Gökhan abi şimdiden hayırlı olsun, niyetine girdiysen %50tekneyi almışsın demektir, :) geçen sene yakın bir arkadaşım aşağıda vereceğim linkten bir tekne aldı ve Altınoluğa bağladı, fiyatları çok cazip ve türkiyenin heryerine teslimatları var, işine yarayacağını düşünüyorum........

Motor konusunda çok bilgi sahibi değilim, benim kullandığım bir tekne var şuanda 4,50 - 50bg mercury motor takılı, uçak gibi. teknik bilgim olmamasına rağmen, hiç üzmeden tıkır tıkır çalışıyor gayet güzel, bu açıdan şahsım adına mercury tavsiye edebilirim. selamlar..

MARIN BOAT
Sağol Oktay, uzun zamandır peşindeydim artık alma vakti çoktan geldi :) marinboat tekneleri hoş bende beğeniyorum, ama sadece resimlerine baktım denizde nasıl merak ediyorum açıkçası, ilk fırsatta denizde test sürüşü yapacağım.
Teşekkür ederim.

R 566 FISHERMAN 520 , Oturaklı ve dengeli bir teknedir incelemenizi tavsiye ederim, eğer sıfır alacaksanız üretici firmadan daha detaylı bilgi alabilirsiniz, ikinci el de bakabilirsiniz.

Tekne Özellikleri:
Boy: 5.22 mt.
En: 1.76 mt.
İçten Takma: 7 H.P. (Max.)
Dıştan Takma: 15 H.P. (Max.)
Ağırlık: 320 kg.
Kapasite: 4 Kişi
Konstrüksiyon: Fiberglass

rnlerimiz - Rota Yar Tekneleri

Diğer bir tekne firması da :

:: Tekne Detaylar ::

TEKNİK ÖZELLİKLERİ

TEKNE BOYU:480 cm
TEKNE ENİ:180cm
TEKNE DRAFTI:30cm
SERTİFİKA:CE
KAPASİTE:4 KİŞİ
MOTOR TİPİ:OUTBORD-INBORD
MOTOR GÜCÜ:6HP-25HP OUTBORD
6HP-15HP INBORD
ŞAFT:KISA - UZUN
İNŞA MALZEMESİ:CAM ELYAF TAKVİYELİ POLYESTER

Teşekkürler Sunay, dediğim gibi denizde test etmem gerekecek alacağım tekneleri, bakalım ne olacak :rolleyes:
Teşekkür ederim.

Aybata74

Daimi Üye
Adı
Gökhan Polat
Gökhan 3 aydır bende aynı arayışlar içerisindeyim ve tekne olarak Yerliyurt tekneyi tavsiye ederim. Neden diye sorarsan ben araştırmalarımda en çok övgüyü yerliyurt kullanıcısından aldım. Motor olarak da 2 zamanlı 15 yada 20 bg.
Ben Kuşadasına bu şekilde alacağım. :)
Sağol Tolga, Yerliyurt tekneyi henüz inceleme fırsatım olmadı, müsait bir zamanda gidip inceleyelimmi?
Görüşmek üzere...

mrtsezal

Daimi Üye
Adı
murat sezal
şimdiden hayırlı olsun, öncelıkle eğer beklemelı değil sürekli haraket şeklinde uzun olta tarzı avlanacaksanız kesınlıkle motorunuz 4 zamanlı olsun ,(malum türkiyede benzin çok pahalı)
ben ıkıncı el aldım safter 4.20 full aksesuar +15 bg 4 zamanlı mercury 2009 model
evrakları faturası herşey dahil 6000 tl ye mal oldu.....seçim günü ındırıcem suya bakalım yüzücekmi :)

tekne markası olarak safter-yerliyurt ve anıl marinin teknelerını tavsıye edebilirim....

Aybata74

Daimi Üye
Adı
Gökhan Polat
şimdiden hayırlı olsun, öncelıkle eğer beklemelı değil sürekli haraket şeklinde uzun olta tarzı avlanacaksanız kesınlıkle motorunuz 4 zamanlı olsun ,(malum türkiyede benzin çok pahalı)
ben ıkıncı el aldım safter 4.20 full aksesuar +15 bg 4 zamanlı mercury 2009 model
evrakları faturası herşey dahil 6000 tl ye mal oldu.....seçim günü ındırıcem suya bakalım yüzücekmi :)

tekne markası olarak safter-yerliyurt ve anıl marinin teknelerını tavsıye edebilirim....
Senin oyuncağında hayırlı olsun Murat, umarım güzel avlara imza atarsın. Benimde kafamda 4 Zamanlı motor var, Honda veya Mercury. Anıl marin'in teknelerine bakmamıştım, hemen bir göz atayım.
Teşekkürler.

anylife

Yeni Üye
Adı
Tayfun ŞEN
3 4 senelik araştırmam ve bütün komşularımın farklı marka teknelerini kullanarak en sonunda ne alacağıma karar vermiş biri olarak , 4 kişi çok ama çok rahat edeceği 450 sandy balıkçı yerliyurt ben kendimde ondan aldım motor olarak 15 bg iki zamanlı parsun harika uyumlu oldu , motor 4 zamanlı ve 2 zamanlı pek çok kullanma şansım oldu ama açığa gidipte çalışmadığında bir 4 zamanlı hiç güven vermiyor ama 2 zamanlı çok basit buji temizleme ile yola devam edebiliyor ve su gören yağı sulanan bir iki zamanlı gene düzeliyor su buhat olunca ama yağı sulanan bir 4 zamanlı çöp oluyor sayılamyacak kadar çok fark var ve sonuç ben çok araştırdım ve en doğryu bulduğuma inanıyorum

Aybata74

Daimi Üye
Adı
Gökhan Polat
3 4 senelik araştırmam ve bütün komşularımın farklı marka teknelerini kullanarak en sonunda ne alacağıma karar vermiş biri olarak , 4 kişi çok ama çok rahat edeceği 450 sandy balıkçı yerliyurt ben kendimde ondan aldım motor olarak 15 bg iki zamanlı parsun harika uyumlu oldu , motor 4 zamanlı ve 2 zamanlı pek çok kullanma şansım oldu ama açığa gidipte çalışmadığında bir 4 zamanlı hiç güven vermiyor ama 2 zamanlı çok basit buji temizleme ile yola devam edebiliyor ve su gören yağı sulanan bir iki zamanlı gene düzeliyor su buhat olunca ama yağı sulanan bir 4 zamanlı çöp oluyor sayılamyacak kadar çok fark var ve sonuç ben çok araştırdım ve en doğryu bulduğuma inanıyorum
Sağol Tayfun, açtığın konuyu okumuştum. Parsun motor hiç düşünmedim açıkçası, aslında danıştığım kişiler arasında Parsun motor kullanan yoktu, senin açtığın konuyu okuduktan sonra internetten biraz motorları araştırdım, fiyat olarak diğer markalardan hayli bir ucuz..hayırlısıyla tekneyi bir alayım motor konusunda başını ağrıtırım haberin olsun ;)

sa®gozmehmet

Daimi Üye
Adı
Mehmet TEKİN
Safter ve Mercury ayrılmaz bir ikili olur bence iyi bakarsan seni bile gömer :D:D:D kardeşim...Selamlar.

anylife

Yeni Üye
Adı
Tayfun ŞEN
Sağol Tayfun, açtığın konuyu okumuştum. Parsun motor hiç düşünmedim açıkçası, aslında danıştığım kişiler arasında Parsun motor kullanan yoktu, senin açtığın konuyu okuduktan sonra internetten biraz motorları araştırdım, fiyat olarak diğer markalardan hayli bir ucuz..hayırlısıyla tekneyi bir alayım motor konusunda başını ağrıtırım haberin olsun ;)
ne demek her zaman
ben çok araştırdım bu ürünleri parsunu ilk piyasaya girdiği günden bu yana takip ediyorum almak için acele etmedim komşuların tekneleri vardı onlarla çıktım bu arada takip ettim fuarda standlarını uzaktan takip ettim fuara gelip onlardan motor alanlar hep teşekküre geliyordu büyükada dan yaşlı bir çift teşekküre geldi hususi şaştım kaldım bu ürünlerin hepsi hemen hemen aynı sadece senin bakımını düzgün yapman doğru kullanmanla alakalı bir ömrü var bence bizim komşuda jhonson var motorun kralı bunların mercedesi diyordu kışın motor ve tekneyi bıraktı askının üstünde motor gebermiş tamire yolladı yani en babası olsa herşey senin nasıl baktığına bağlı ben herşeyden öte firmanın ilgi ve alakasını ile şaşırdım tek geçerim insanlık esnaflık herşey var başka da bir şey demiyorum

anylife

Yeni Üye
Adı
Tayfun ŞEN

DOSTUM BEN 4,50 YERLİYURT SIFIR 15 BG 2 ZAMANLI PARSUN SIFIR 5900 TL YE MALETTİM 15 BG 4 ZAMANLI ALSAM 700 800 TL FARKI OLACAKTI SEN NAPTIN ÖLE