İlgili arkadaşlara;
Ben de jig assistlerimi kendim bağlamaya çalışıyorum. Mengenede ip sarılarak bağlananlar çok güzel görünüyorlar. Balığa gitmediğim zamanlarda assit bağlamayı yeni hobi edinmek istiyorum. Değişik renk uygulamaları, floş, tüy uygulamaları yapmak için bir set almak istiyorum. Aşağıda ki setleri buldum. İlk linkte ki kutulu olduğu için bana cazip geldi. Siz hangisini veya başka ne/yi tavsiye edersiniz?
Fikir beyan eden, yol gösteren arkadaşlara teşekkürler.
(link) (kutulu)
(link) (fazladan ipleri var)
(link) (çantalı tam set)
Burada fly vise olanını yani "iğne tutucu" olanını almanızı tavsiye ederim. Fly bağlamada en önemli olan alet bence fly vise'dır. Diğer malzemeleri kendiniz zamanla ihtiyaçlarınız ve yöneliminiz doğrultusunda yavaş yavaş tedarik edersiniz.

Gönderdiğiniz ek resimlerde iğne tutucular hemen hemen hepsinde aynı. İğne tutucularda fiyat farkı kendi ekseni etrafında dönebilenlerde artıyor. Eğer amaç başlangıç için sadece assist bağlamak ise buradaki setlerde kuş tüylerine ihtiyacınız yok. Size iğne tutucu, makara tutucu, ip, 502 yapıştırıcı, damla sim, küçük makas, düğüm atıcı (elinizle de yapabilirsiniz) gibi alet ve malzemeler başlangıç için yeterli olacaktır.Setlerin hepsinde fly vise var. İlk 2 set birbirinin aynısı gibi. Birinci setin kutusu var, ikinci setin kutusu yok, fazladan ipleri var. 3. set en kapsamlı olan, çantası da var ve mengenesi değişik gibi.
1. set (212 ₺)
2. set (239 ₺)
3. set (325 ₺)
Bulabildiğim görseller şöyle ;
100162 dosyayı görüntüle 100163 dosyayı görüntüle 100164 dosyayı görüntüle
Hayırlı olsun, güle güle kullanın. Zamanla ve sabırla daha da gelişecek.Lineaeffe Fly Tying Blister Set aldım. Mengenesi tahmin ettiğimden daha küçükmüş ama iş görüyor. Penbe tüy, yeşil floş ve 3-4 renk damla sim aldım. Setten 12 farklı tüy çıktı, onları açmadım. İlerde lrf ile kullanabileceğim teke (shrimp) bağlamak için sakladım. Kendi aldığım malzemelerle birkaç tane çiftli assist iğne bağladım. İlk assisti bağlarken bağlama ipini çok kez kopardım. Şimdi elim biraz alıştı sanki. Setin içinden düğüm aparatı çıkmadı. Elle düğümlemek biraz incelik istiyor, tam beceremedim. Asistler güzelleşince yeni konu açıp resimlerini, bağlama aşamalarını paylaşacağım.