Allah ziyade etsin...90480 dosyayı görüntüle
Bu akşamda bir havamızı alalım dedik yarım saat bir saat
90481 dosyayı görüntüle
Sonra bu güzellik bindi ,
Rüzgarlı sert bi hava vardı gün batımına da fazla bir vakit yoktu zaten toplandım
İstanbul boğazında dalış hızını değilde akıntıya kapılmayan kurşun yapılsa bence daha makbule geçer 🙂Kurşun suya değdikten sonra hedeflediğiniz derinliklere kaç saniye cıvarında iniyor arkadaşlar....dalış hızını arttıracak özel bir kurşun olsa ilgi çeker mıydı?müşteri olur muydunuz böyle bir kurşuna?özellikle bu bölüme yazdım ,boğaz balıkçılarına hitaben
Oldukça enteresan bir konu.Hiç aklıma gelmemişti.Böyle bir kurşun mu var ki?
Akıntıya karşı koymak bence mümkün değil dostlar....korkunç bir gücü var ve surf kurşunlar da hacimli oluyor...aklıma uçuk bir fikir geldi ,o yüzden sizlere sordum....halihazırda böyle bir kurşun yok...ama hendek te bir firma var...çatapat,kızkaçıran ,tabanca mantarı falan üretiyor....surf kurşunlar malum,yapıları gereği ağır olan tarafı önde olacak şekilde batıyorlar...bu firmanın eskiden mini roketler yaptığını ve fitillerinin su altında sönmediğini hatırlıyorum...kurşun suya düştükten sonra yanması biten fitil roketi ateşlese dibe yönelen kurşuna hız kazandırsa diye düşündüm...akıntı sürüklemeden önce dişli balıkların av derinliğine ulaşabilmek cazip olur muydu?İstanbul boğazında dalış hızını değilde akıntıya kapılmayan kurşun yapılsa bence daha makbule geçer 🙂
Dünyada 2. Dünya savaşı ve süregelen soğuk savaş döneminde bilimsel çalışmalar sıçrama yapmış ve teknoloji hızla gelişmiş. Şimdi düşünüyorum da bir kaç ay daha balık çıkmazsa bizde de bilim teknik zirve yapacak 🙂)Akıntıya karşı koymak bence mümkün değil dostlar....korkunç bir gücü var ve surf kurşunlar da hacimli oluyor...aklıma uçuk bir fikir geldi ,o yüzden sizlere sordum....halihazırda böyle bir kurşun yok...ama hendek te bir firma var...çatapat,kızkaçıran ,tabanca mantarı falan üretiyor....surf kurşunlar malum,yapıları gereği ağır olan tarafı önde olacak şekilde batıyorlar...bu firmanın eskiden mini roketler yaptığını ve fitillerinin su altında sönmediğini hatırlıyorum...kurşun suya düştükten sonra yanması biten fitil roketi ateşlese dibe yönelen kurşuna hız kazandırsa diye düşündüm...akıntı sürüklemeden önce dişli balıkların av derinliğine ulaşabilmek cazip olur muydu?
Yok yok sayın Ahmet Çevik durum öyle değil...dünya dediğiniz gibi ama ülkemizde benden sadece bir tane var....gülen emoji...Dünyada 2. Dünya savaşı ve süregelen soğuk savaş döneminde bilimsel çalışmalar sıçrama yapmış ve teknoloji hızla gelişmiş. Şimdi düşünüyorum da bir kaç ay daha balık çıkmazsa bizde de bilim teknik zirve yapacak 🙂)
Kıymetini bilmek lazım. 🙂I
Yok yok sayın Ahmet Çevik durum öyle değil...dünya dediğiniz gibi ama ülkemizde benden sadece bir tane var....gülen emoji...
akış hızını artırmanın 2 yolu var 1kurşunun hidrodinamik geometrisini iyileştirmek 2 kurşunun arkasına pervene takarak itki sağlamakKurşun suya değdikten sonra hedeflediğiniz derinliklere kaç saniye cıvarında iniyor arkadaşlar....dalış hızını arttıracak özel bir kurşun olsa ilgi çeker mıydı?müşteri olur muydunuz böyle bir kurşuna?özellikle bu bölüme yazdım ,boğaz balıkçılarına hitaben