semmelweis
Daimi Üye
Pervane tahrikini nasıl sağlayabiliriz?akış hızını artırmanın 2 yolu var 1kurşunun hidrodinamik geometrisini iyileştirmek 2 kurşunun arkasına pervene takarak itki sağlamak
Pervane tahrikini nasıl sağlayabiliriz?akış hızını artırmanın 2 yolu var 1kurşunun hidrodinamik geometrisini iyileştirmek 2 kurşunun arkasına pervene takarak itki sağlamak
Pervane tahrikini nasıl sağlayabiliriz?
Motor bence imkansız....ama roket aklıma yattı....Motor takmanız gerekli sadece pervane takarsanız tam tersine yavaşlar. bir kısmını dönmeye harcar
Motor bence imkansız....ama roket aklıma yattı....
Hocam saygılar...beni kopardınız resmen...yalnız irridyumu bulduk diyelim,,,2560 gramlık irridyum kurşunu nasıl fırlatacağız ki..?.....haydi bir obüs topuyla fırlatmış olalım ...misina ve kamış tercihimiz ne olmalı?...onu da bulduk desek...içinden çıkamadığım kısım, çekerken sahteye aksiyonu nasıl verebiliriz...,daha da önemlisi istavrit çaparisinde bu sistem iş yapar mı?denemek lazım.....emoji..O zaman madem bilimselliğe girdik.Daha basit yolu var.Kurşunları İridyum yada platinden yaparsak 100 gr kurşunun ağırlığı sırasıyla 2,560 gr veya 1,950 gr olur.Osminyum zehirli bir madde olduğu için saymadım.
Kısacası P=m*v (Kütlenin momentumu=kütle*hız)Kütlenin yoğunluk katsayısı arttıkça, momemtum da formüle göre artacağından kurşunun dibe inme süresi kütlesel ağırlığın artan katı kadar yüksek olacaktır.Aerodinamik yasalarını işin içine soktuğumuzda ise denklemde sabit olan hız sürtünme katsayısının azalması sonucu artacaktır.
Yakında balık gelmez ise, sanırım bilimin sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz.🙂
Hangi yilin osym sorusu bu 🙂O zaman madem bilimselliğe girdik.Daha basit yolu var.Kurşunları İridyum yada platinden yaparsak 100 gr kurşunun ağırlığı sırasıyla 2,560 gr veya 1,950 gr olur.Osminyum zehirli bir madde olduğu için saymadım.
Kısacası P=m*v (Kütlenin momentumu=kütle*hız)Kütlenin yoğunluk katsayısı arttıkça, momemtum da formüle göre artacağından kurşunun dibe inme süresi kütlesel ağırlığın artan katı kadar yüksek olacaktır.Aerodinamik yasalarını işin içine soktuğumuzda ise denklemde sabit olan hız sürtünme katsayısının azalması sonucu artacaktır.
Yakında balık gelmez ise, sanırım bilimin sınırlarını zorlamaya devam edeceğiz.🙂
Büyük coşkunlar firmasıyla görüşmek işe yarayabilir...itki konusunu onlar çözsün,,,roketi nerden bulacaksınız 🙂 hem de su altı çalışan. kaldı ki motor da zor su almayacak keçe lazım hem de 80 metrede falan. ufak kız kaçıran taksanız nolur bilmem sanmıyorum itki elde edileceğini. Denizaltına kadar gider bu iş 😀
Bide misinaya şok yapıcazmı buda önemli 🙂Hocam saygılar...beni kopardınız resmen...yalnız irridyumu bulduk diyelim,,,2560 gramlık irridyum kurşunu nasıl fırlatacağız ki..?.....haydi bir obüs topuyla fırlatmış olalım ...misina ve kamış tercihimiz ne olmalı?...onu da bulduk desek...içinden çıkamadığım kısım, çekerken sahteye aksiyonu nasıl verebiliriz...,daha da önemlisi istavrit çaparisinde bu sistem iş yapar mı?denemek lazım.....emoji..