Gemlik Körfezi Avlaklar ve Av Raporları Armutlu, Narlı, Gemlik, Mudanya, Trilye

Mudanya taraflarında kıyıdan Kefalden başka balık alan var mı? Bir tane bile balık alamadım bir haftadır. Sıkıntı bende mi acaba?

Hafta sonu uzun olta bereketi...

Dosyalar

• IMG-20171022-WA0000.jpeg
    IMG-20171022-WA0000.jpeg
    37.8 KB · Okunma: 1,001
  • IMG-20171021-WA0002.jpeg
    IMG-20171021-WA0002.jpeg
    30.4 KB · Okunma: 1,167
Mudanya taraflarında kıyıdan Kefalden başka balık alan var mı? Bir tane bile balık alamadım bir haftadır. Sıkıntı bende mi acaba?
Yok dostum bizde ikidir gidiyoruz sonuc alamiyoruz kiyidan. En son kumyakadan denedik yok yok yok.

Forumdaki ilk yazım.

Maalesef umutsuz bir yazı oldu.

3 aydır tekneden uzun olta, dip oltası, sırtı denemesi ile kıyıdan onlarca defa trilye,mudanya,güzelyalı ve gemlikte envai çeşit takımla av denemesine rağmen

toplamda 2 lüfer, 2-3 kg istavrit dışında bişey alamadık..O da tekneden..

Bu civarda durumlar çok kötü.

Evet bu tarafta durumlar kötü ama siz de doğru zamanda, doğru yerde değilmişssiniz sanırım. Zira kıyıdan olta ile güzel lüfer ve palamut alan arkadaşlar var. Şu anda körfez karagöz yapıyor, bir kaç hafta öncesine kadar kıyıdan çok güzel mırmır avları yapılıyordu. O 2-3 kilo istavriti bir günde almak için mayıs ayını bekleyin, lüfer ortaya çıktıktan sonra istavrit ortalarda pek görülmez. Karagöz ve mırmır için narlı tarafına gidin bu aralar. Karagöz için kırmızı ot, mırmır için gümüş balığı, sülünez, boru kurdu vs. kullanabilirsiniz.

Gemlikte çok güzel avlar oluyor ama maalesef gemlik balıkçıları biraz ketumdur paylaşmazlar. yanınızda yakalasa çaktırmadan kovaya koyar yakaladımı yakalamadımı anlamazsınız. Bende bir gemlikli olarak buna gıcık olanlardanım. ve yaptığım av rapolarını paylaşırım. levrek merasının paylaşılmamasını anlarım ama göç balıkları konusunda ketum olmaya gerek yok bence sonuçta o balık göç edip gidecek. ama ne takım bilgisi ne yem nede yer bilgisini kolay kolay alamazsınız 🙂) işte burası gemlik 🙂

bu arada tekne gemlikte çok büyük avantajdır. tekneye sahip olup verimsiz avlar yapılıyorsa ya takım ya yem yada bölge konusunda sıkıntılar var demektir.

@btekin73 Merhaba, aslında bu sene göç balığı Gemliğe çok iyi uğradı tabi bu fırsatı teknesi olanlar değerlendirebildi . kıyıdan derseniz çok verimli olmadı . dediğiniz gibi herkesin atçek yaptığı bir iki yer var gemlikte ordan da kısıtlı bir şekilde yakalandı. ama koca gemlik körfezinde atçek için bir-iki yer olması imkansız eminim daha birçok yer vardır.

Back