GÖKTÜRK CİVARI TAVSİYE

Terkos'un İstanbul'a yakın kıyılarında 2-3 tane olta atacak yer var yalnızca. Öyle kafanıza göre bir kenardan inip olta atmaya gidemezsiniz. Yanlış hatırlamıyorsam Durusu köyünün oralarda bir köprü var. Onun üstünden atıyorlar. Canlı yem de yakalanıyor orada şamandırayla. Fakat bu şekilde , şanslıysanız 1-2 tane turna denk getirebilirsiniz günde. Tekne ile sırtıya çıkarsanız iyi bir günde adam başı 10-12 balık gelebiliyor. Boyutlar da çoğu limit üstü(lütfen yine de salın 🙂 ) . Sırtı için kesinlikle derin dalarlı rapala götürmeniz lazım. Yoksa balık yakalama şansınız çok düşer.

(link)

Terkos'ta sırtıya gitmiştik. Bende bu sahteden vardı. Arkadaşlarda envai çeşit kaşık vardı. 4 kişi gittik. Sanırım ben 8-10 balık yakaladım. Onlardan sadece biri 1 adet balık yakalamıştı.

Tekne tutmak zor gelirse Terkos'a gitmeyin. Göktürk çevresindeki göllerde kıyıdan balık yakalama şansınız çok daha yüksek. Göktürk Göleti'ni deneyin mesela.

Ne oldu bize anlamıyorum balık tutmaya bile silahlanmadan gidemicek duruma geldik

Göktürk etrafındaki göletlerde balık tutanlar var ama balık tutmak yasak aslında!!Yakalanmanız halinde bütün takımlarınıza el koyarlar bi de güzel ceza yerleştirirler. Kıyıdan Terkosu deneyebilirsniZ. Bildiği. Terkosda tekne avına bu sene mayıs 15 den sonra izin çıkacak

Sent from my iPhone using Tapatalk

9e6c018e086b3e153b2a8c976524d9cf.jpg
. İstanbukdaki avlanmaya yaska olan göletler bunlar

Terkosta kıyıdan atmaya çok fazla yer yok var ama ben bilmiyorum nasıl gidildiğini, biz genelde tekne kiralıyorduk. tek gidilmemesi gerekiyor gerçekten. ama o civarda bazı göletler var ben şimdi isim olarak yer olarak bilmiyorum turna yakalandığını biliyorum oralarda.

Göktürk yasaklı bölgeler arasında zaten çok keyif yapabileceğiniz bir yerde değil bence. Terkos Balaban köyü size keyif verebilecek bir yer. Köye girerken bir kemer göreceksiniz hemen sağından yoş ayrılıyor göle doğru oradan at çek yapabilirsiniz. Şu an su seviyesi yüksek kıyıdan at çeke müsait ama 1 ay sonrası için aymı şeyi söyleyemem, su seviyesi düşünce bir bot veya kayığa ihtiyacınız var. İyi avlar. Lütfen 40 CM küçük Turnaları salalım ve doğaya çöp atmayalım.

Kendi yakaladigim hicbir baligi almayacagim kac cm olursa olsun

Bugun denemelerimizi yaptik ama malesef skor olarak birsey kaydedemedik dedikleri gibi dikkat edilecek birseylerede rastlamadik

terkos da kıyıdan avcılık şuan biraz kısır.
sular yükselmiş, kıyı avcılığına elverişli değil. suların biraz çekilmesi lazım

SM-N9000Q cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aynen oyle birde sular tam isinmamis o yuzden ogleden sonra denemekte fayda var

Back