Görüş ve fikir önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onur33
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Hangisi tercih olmalı ?

• Toplam katılım
    5

Onur33

Yeni Üye
Tepki
3
Ödül
5
Merhabalar. Dün aylar süren araştırmanın devamında biraz acele, biraz da ülkemizdeki stokların biteceği endişesiyle Daiwa Exist G 22 LT 2000D-P makine, Apia Grandage Legacy Ruthless S86MHT 2.59m 2-18gr kamış, Gosen W8 Casting 0.6 PE ip ve Seaguar FXR Fune 0.235 mm flourocarbon misinadan oluşan takımımı dizip sipariş verdim. Kamış konusunda Yamaga Blanks 85 TZ ve bu ürün arasında kararsız kaldım. Bu ürünü tercih etmemdeki sebep ise kamış üretiminde kullanılan malzemeler ve alt atar aralığının 1 gram aşağıda olmasıydı. Kamış beni üzer mi diye hala düşünüyorum, acaba Yamaga alsa mıydım derken kendimi bir anda burada buldum 😀 Siz değerli üstatların da fikrini almak isterim. Sizce bu kamış hem lrf hem hrf hem de light spinde işimi görür mü yoksa allrounder kamış konusunda ön plana çıkan 85 TZ nanoya mı geçmeyelim. Fikirleriniz doğrultusunda siparişi iptal edip 85 TZ alacağım. Saygılar.

Hoşbulduk teşekkür ederim. Bu forum işleri pek benlik değil ayak uydurmaya çalışıyorum. Yanlış bir şey yaptıysam affola.

Lrf de yamaga kullanıyorum. Spin kamışımı da 85 TZ nano ile değiştirme gibi bir fikrim var ancak @Gorkembjk sağolsun kullanan kişilerin çoğunun kamışın dengesi konusundan rahatsız olduğunu belirttiğinden bir türlü cesaret edip o yola giremedim.

Apia'yı da yine az önce adı geçen arkadaşın Grande Legacy sweeper S61UL kamışı ile deneyimleme şansım oldu. Birkaç saat kullandım. Aşırı hoşuma gitti diyebilirim. Tabi ki modeller çok farklı light spin lrf bambaşka olaylar ancak her iki marka da çok iyi kamışlar üretiyor. Apia nın kullandığı karbonlar biraz daha yeni modeller olarak göze çarpıyor fakat yamaganın kullandığı karbon bilgisi pek yer almıyor zaten sitesinde ya da kataloğunda. Keşke deneyerek alma imkanınız olsa. Ben kendi adıma her ikisinin de sizi üzmeyeceğini düşünüyorum.

Merhabalar, almış olduğunuz takımın hiç bir şekilde sizi üzeceğini zannetmiyorum. Güle güle kullanın. Gelelim kamış konusuna, apia kamış biraz enteresan bir şey. Lunamis ve akabinde uzunca bir süre lateo 7-35 kullandım, çok da memnundum lakin stella ile kombinleyecek üst düzey bir kamış arayışına girince 3 ay kadar önce foojin z generous 94m kamışı aldım. 8 saatlik av sonunda beni yormadı diyemem. Enteresan bir şekilde kamış muadillerine göre biraz daha ağır. Fakat zenaq kamış da muadillerine göre ağır. Titanium halkalar olmasına rağmen buna anlam veremedim. Sanırım kullandıkları carbon çeşitlerinden olsa gerek. Özellik olarak, hakimiyeti ve dengesi müthiş, mesafe den bahsetmek hakaret etmek gibi olur kanımca. Hissiyatı çok üst seviyelerde. Yamaga hakkında maalesef yorum yapayacağım çünkü hiç deneyimleme fırsatı bulamadım. Ama o kamışı da alırsanız pişman olacağınızı sanmıyorum. Tamamen tercih meselesi.

Lrf de yamaga kullanıyorum. Spin kamışımı da 85 TZ nano ile değiştirme gibi bir fikrim var ancak @Gorkembjk sağolsun kullanan kişilerin çoğunun kamışın dengesi konusundan rahatsız olduğunu belirttiğinden bir türlü cesaret edip o yola giremedim.

Apia'yı da yine az önce adı geçen arkadaşın Grande Legacy sweeper S61UL kamışı ile deneyimleme şansım oldu. Birkaç saat kullandım. Aşırı hoşuma gitti diyebilirim. Tabi ki modeller çok farklı light spin lrf bambaşka olaylar ancak her iki marka da çok iyi kamışlar üretiyor. Apia nın kullandığı karbonlar biraz daha yeni modeller olarak göze çarpıyor fakat yamaganın kullandığı karbon bilgisi pek yer almıyor zaten sitesinde ya da kataloğunda. Keşke deneyerek alma imkanınız olsa. Ben kendi adıma her ikisinin de sizi üzmeyeceğini düşünüyorum.
Bugün siparişi iptal ettim ve apia foojin'z neon knight 83l model kamışı almayı düşünüyorum. Fakat ağırlık olayı beni çok tedirgin ediyor. Exist 22 2000dp 155 gram ve bu kamış 128 gram, toplamda 283 gram oluyor ve kafamda soru işareti bırakıyor. Evet belki de lrf-hrf-light spin disiplinlerinin neredeyse hepsini yapmama imkan kılıyor hatta üretimde kullanılan malzemelerin kalitesi, halkalar, halka ayakları ve atar aralığı her konuda tatmin edecek gibi duruyor. Fakat iptal ettiğim apia grandage ruthless ya da yamaga 85 tz nano gibi hafif olup, halka ve halka ayakları torzite veya titanyum olan, 1-20/2-21/3-24/1-18/2-18 gibi atar aralıklarına sahip, torayca t1100g-m40x vs. en az 4-5 adet en üst kalite karbon malzemeden üretilip yedek uç imkanı sunan bir kamış bulamadım. Bu konuda tek handikapı ağırlığı olan kamış apia foojin z neon knight galiba 🙁

Merhabalar, almış olduğunuz takımın hiç bir şekilde sizi üzeceğini zannetmiyorum. Güle güle kullanın. Gelelim kamış konusuna, apia kamış biraz enteresan bir şey. Lunamis ve akabinde uzunca bir süre lateo 7-35 kullandım, çok da memnundum lakin stella ile kombinleyecek üst düzey bir kamış arayışına girince 3 ay kadar önce foojin z generous 94m kamışı aldım. 8 saatlik av sonunda beni yormadı diyemem. Enteresan bir şekilde kamış muadillerine göre biraz daha ağır. Fakat zenaq kamış da muadillerine göre ağır. Titanium halkalar olmasına rağmen buna anlam veremedim. Sanırım kullandıkları carbon çeşitlerinden olsa gerek. Özellik olarak, hakimiyeti ve dengesi müthiş, mesafe den bahsetmek hakaret etmek gibi olur kanımca. Hissiyatı çok üst seviyelerde. Yamaga hakkında maalesef yorum yapayacağım çünkü hiç deneyimleme fırsatı bulamadım. Ama o kamışı da alırsanız pişman olacağınızı sanmıyorum. Tamamen tercih meselesi.
Zenaq dayanıklılık (karbon kalitesi ve birden fazla çeşit karbon kullanılması) konusunda benim için zirve konumda neredeyse. Fakat dediğiniz gibi hem ağır hem de istediğim atar aralığı ve uzunlukta ürünlerini Türkiye'den temin etmek mümkün görünmüyor. Bu iş bende hobiden çok takıntı noktasına geldi desem yeridir. Aradığım kamış öyle mükemmel ve kusursuz olsun istiyorum ki nankörü olacak kıvama geleyim. Eğer aklınızda bir fikir varsa bu konuda yukarıda aradığım özelliklerin hepsini yazdım bütçe olayı kesinlikle problem değil. İsterse 100.000 TL olsun. Kredi çeker yine alırım o kamışı. Çünkü 6 yıldır Albastar 2913 dropking 210 cm 7-28 kamış ve shimano fx 2500 fc light spin takımla av yapmaya çalışıyorum. Ve kararım kesin. Hayalimdeki lrf-light spin kamışını temin ettiğim takdirde birden fazla yedek uç parçasını temin edip ölene kadar kullanacağım.

Hocam benim 7-35 spin kamışı 123 gram.Light spin kamışa çok değil mi bu ağırlıklar? Makineniz de güzel ve hafif. Ben şahsen hep hafiften yanayım.

Hocam benim 7-35 spin kamışı 123 gram.Light spin kamışa çok değil mi bu ağırlıklar? Makineniz de güzel ve hafif. Ben şahsen hep hafiften yanayım.
İşte dediğim gibi 70-90 gr arası, yeni nesil üst seviye karbon malzemelerden üretilen (örneğin t1100g gibi), 235-270 cm arası tercihen solid uç fakat tubular da kabul edilebilir, en az regular fast aksiyona sahip, sapı böbreği delmeyecek türden ideal uzunlukta, yedek uç parça imkanı olan ve yukarıda belirttiğim atar aralıklarında alabileceğim en iyi kamışı almayı düşünüyorum. Bu yüzden apia grandage ruthless ı iptal ettim.

Zenaq dayanıklılık (karbon kalitesi ve birden fazla çeşit karbon kullanılması) konusunda benim için zirve konumda neredeyse. Fakat dediğiniz gibi hem ağır hem de istediğim atar aralığı ve uzunlukta ürünlerini Türkiye'den temin etmek mümkün görünmüyor. Bu iş bende hobiden çok takıntı noktasına geldi desem yeridir. Aradığım kamış öyle mükemmel ve kusursuz olsun istiyorum ki nankörü olacak kıvama geleyim. Eğer aklınızda bir fikir varsa bu konuda yukarıda aradığım özelliklerin hepsini yazdım bütçe olayı kesinlikle problem değil. İsterse 100.000 TL olsun. Kredi çeker yine alırım o kamışı. Çünkü 6 yıldır Albastar 2913 dropking 210 cm 7-28 kamış ve shimano fx 2500 fc light spin takımla av yapmaya çalışıyorum. Ve kararım kesin. Hayalimdeki lrf-light spin kamışını temin ettiğim takdirde birden fazla yedek uç parçasını temin edip ölene kadar kullanacağım.

Apia foojin z ömür boyu garanti veriyor. Kılıfın içerisinde garanti belgesi mevcut. Fakat allah korusun herhangi bir sıkıntılı durumda nereye başvurulur bir bilgim yok. Türkiyeye getiren bir mağaza var orayla irtibata geçilip japonyadan tedarik edilebilir diye düşünüyorum ama yine de bir sormak lazım.

Back