Gosen Roots pe x8 ip misina hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ugryy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bir makinada Gosen 1.2 pe sarili, digerinde 1.5 pe.. 0.16 daiwa tournament ile 1.5 pe gosen birbirine cok yakin ancak tournament suyu cok tutmazken gosen suyu emiyor.. 1.2 bir nebze daha iyi.. kus gozu sorunu yasanmiyor ancak kolay cozulen bir yapisi var.. root modelini kullanmadim ancak gosen ip konusunda bence basarili..

Dogrudur hocam fakat dis capini degil, ipi makrometreyle ezdiginiz icin bu sonucu aldiniz. Ip bostayken cok daha kalin. Momoi'nin kendi icinde de bir olcum standarti yok. Elimde ryujin 0.12 ve oshigake 0.105 var. Rjuyi en az iki kati.

Selamlar;

Birçok JDM ve avrupa pazarı ip misina kullanmış biri olarak kısaca tecrübelerimi aktarmak isterim.

Kullanım amacına yönelik şuana kadar kullandığım ve kullanmakta olduğum en iyi ipler;

• Shimano Pitpull x12 (süper sağlam, yumuşak yapılı ve pürüzsüz, erim muhteşem, rengini uzun süre koruyor), Gosen Roots (sağlam, yumuşak yapılı erim muhteşem, rengini uzun süre koruyor), Varivas Seabass (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi), Varivas Max power (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor), Daiwa tournament (Çok sağlam, biraz sert yapılı aşınmalara karşı dirençli hızlı tiftikleniyor ama kopmuyor, rengi çabuk soluyor, dolarken ses yapıyor), Shimano Pitpull 8+ (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor), Gosen W8 (sağlam, biraz sert yapılı aşınmalara karşı dirençli hızlı tiftikleniyor ama kopmuyor) casting şeklinde sıralayabilirim. Seaguar grandmax, Daiwa durasensor serileri (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor). Seaguar lure edition ı hiç beğenmedim randıman alamadım çok çabuk koptu ve kuş gözü oldu (sadece bu seride yaşadım)

• Daiwa J braid ve shimano kairiki yi bunların arasına sokamam yani haksızlık olur.

• Momoi Ryuji kesinlikle yazdığı çap değerine sahip değil zaten çeker değerinden de anlarsınız. İpi JAFTMA standardına göre üretilmiş ipler ile görsel olarak bile kıyaslayarak farkı gözünüzle görebilirsiniz. Zaten momoi Jaftma üyesi de değil.
Edit: Major Craft dangan serisini de kullandım ancak bu seriden de hiç memnun kalmadım maalesef. Biraz sert yapılı ve çabuk yıprandı

Son düzenleme:
Teşekkür ederim İpin siparişini vermiştim çoktan ses çıkmayınca, 0.6 ve 1.2pe olarak inş pazartesiye kadar elimde.

Selamlar;

Birçok JDM ve avrupa pazarı ip misina kullanmış biri olarak kısaca tecrübelerimi aktarmak isterim.

Kullanım amacına yönelik şuana kadar kullandığım ve kullanmakta olduğum en iyi ipler;

• Shimano Pitpull x12 (süper sağlam, yumuşak yapılı ve pürüzsüz, erim muhteşem, rengini uzun süre koruyor), Gosen Roots (sağlam, yumuşak yapılı erim muhteşem, rengini uzun süre koruyor), Varivas Seabass (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi), Varivas Max power (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor), Daiwa tournament (Çok sağlam, biraz sert yapılı aşınmalara karşı dirençli hızlı tiftikleniyor ama kopmuyor, rengi çabuk soluyor, dolarken ses yapıyor), Shimano Pitpull 8+ (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor), Gosen W8 (sağlam, biraz sert yapılı aşınmalara karşı dirençli hızlı tiftikleniyor ama kopmuyor) casting şeklinde sıralayabilirim. Seaguar grandmax, Daiwa durasensor serileri (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor). Seaguar lure edition ı hiç beğenmedim randıman alamadım çok çabuk koptu ve kuş gözü oldu (sadece bu seride yaşadım)

• Daiwa J braid ve shimano kairiki yi bunların arasına sokamam yani haksızlık olur.

• Momoi Ryuji kesinlikle yazdığı çap değerine sahip değil zaten çeker değerinden de anlarsınız. İpi JAFTMA standardına göre üretilmiş ipler ile görsel olarak bile kıyaslayarak farkı gözünüzle görebilirsiniz. Zaten momoi Jaftma üyesi de değil.

Karsilastirmali yorumunuz icin cok tesekkurler, bu urunleri getirip performansini test etmek gercekten uzun sure av yapmayi gerektiren bir surec. Pitbull x12'yi edinip mutlaka deneyecegim.

Karsilastirmali yorumunuz icin cok tesekkurler, bu urunleri getirip performansini test etmek gercekten uzun sure av yapmayi gerektiren bir surec. Pitbull x12'yi edinip mutlaka deneyecegim.
Uzun sure kullandim, gercekten cok kaliteli.. kalinlik degerleri de gercek.. bulursam ben de alicam 1-2 tane yedek.. tavsiye ederim..

Daiwa Tournament hiç kullanmadım,
Ama 3000 lik stella da yüzükte 0,16 ses yapınca iyice soğudum hiç niyetlenmedim.

Gosen ince yapısı ile güzel.spinde kullanmadım lrf de sıkıntı yaşamadım.

Ygk soul upgrade güzeldi

Eskiden fiyat olarak diğerlerinin yarıfiyatına gelen MC Dangan tercih ediyordum.
Piyasa fiyatlarına yükselince vazgeçtim.

en son shorejig ve surf için ucuz denk getirdim linesystem seabass day game sardım makinelere.
ama fiyatlar uçuk vaziyette artık.

En sevdiğim ip ise duel hardcore
0,8 pe spinde kullandım ama lrf ipi gibiydi
Sağlamlık ve incelik harikat

Linesystem yapısı diğer iplere göre daha ince gibi

uçuk fiyatlar olduğu için tavsiye veremem artık.

Back