Doğrudur abi arkadaş bana sorduğu için sadece tecrübemi aktarmak istedim. Ben tam da bahsettiğin şekilde her avdan sonra, biter bitmez mutlaka temiz su ile yıkar kullanırken son derece dikkat ederim. Bu yüzden sorun yaşamamış olabilirim.
Kullanımdan sonra tatlı su ile yıkamayı nasıl yapıyorsunuz? Ben makine kafasını çıkarıp 3 sn de bir damla gelecek şekilde musluk altında 5 dk kadar tutuyordum. Daha sonra avlarımda alttaki iplerin tam kurumamış ve ıslaklıktan buruş buruş durduğunu farkettim. Bu sıkıntı mıdır yoksa kurutma için neler yapabiliriz?
Birçok JDM ve avrupa pazarı ip misina kullanmış biri olarak kısaca tecrübelerimi aktarmak isterim.
Kullanım amacına yönelik şuana kadar kullandığım ve kullanmakta olduğum en iyi ipler;
Shimano Pitpull x12 (süper sağlam, yumuşak yapılı ve pürüzsüz, erim muhteşem, rengini uzun süre koruyor), Gosen Roots (sağlam, yumuşak yapılı erim muhteşem, rengini uzun süre koruyor), Varivas Seabass (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi), Varivas Max power (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor), Daiwa tournament (Çok sağlam, biraz sert yapılı aşınmalara karşı dirençli hızlı tiftikleniyor ama kopmuyor, rengi çabuk soluyor, dolarken ses yapıyor), Shimano Pitpull 8+ (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor), Gosen W8 (sağlam, biraz sert yapılı aşınmalara karşı dirençli hızlı tiftikleniyor ama kopmuyor) casting şeklinde sıralayabilirim. Seaguar grandmax, Daiwa durasensor serileri (sağlam, yumuşak yapılı erim iyi rengi çok çabuk soluyor). Seaguar lure edition ı hiç beğenmedim randıman alamadım çok çabuk koptu ve kuş gözü oldu (sadece bu seride yaşadım)
Daiwa J braid ve shimano kairiki yi bunların arasına sokamam yani haksızlık olur.
Momoi Ryuji kesinlikle yazdığı çap değerine sahip değil zaten çeker değerinden de anlarsınız. İpi JAFTMA standardına göre üretilmiş ipler ile görsel olarak bile kıyaslayarak farkı gözünüzle görebilirsiniz. Zaten momoi Jaftma üyesi de değil.
Edit: Major Craft dangan serisini de kullandım ancak bu seriden de hiç memnun kalmadım maalesef. Biraz sert yapılı ve çabuk yıprandı
Ben de Shimano kairiki mantis green 0.16 mm almıştım fiyat performans ürünü olarak, hem de mesafe atmak için, yazınızı okuduktan sonra yanlış mı yaptım diye düşündüm,
Surf casting'de su tutmayan ve erimi iyi olan çok da pahalı olmayan fiyat performans hangi ipi tavsiye edersiniz, (300 MT için maksimum 700-800 TL)
Kullanımdan sonra tatlı su ile yıkamayı nasıl yapıyorsunuz? Ben makine kafasını çıkarıp 3 sn de bir damla gelecek şekilde musluk altında 5 dk kadar tutuyordum. Daha sonra avlarımda alttaki iplerin tam kurumamış ve ıslaklıktan buruş buruş durduğunu farkettim. Bu sıkıntı mıdır yoksa kurutma için neler yapabiliriz?
Kusura bakmayın geç dönüş yaptım. Ben her avdan sonra tüm makinayı iple beraber güzelce temiz ve mümkünse ılık sudan geçiririm. Evde ise ip kuruduktan sonra özel bir aparat ile (aşağıda resmi mevcut) iki üç kez makinadan boşaltır ve altta ıslaklık nem vs kalmadığından emin olana kadar tekrar makinaya sararım. Genelde kullandığım ipler su tutmaz ancak her ihtimale karşı tuzun aşındırıcı etkisinden korumak amacıyla bu işlemi gerçekleştiririm. Ve en son ipin kuru olduğundan emin olduktan sonra özel bir silikon yağlayıcı-kaplayıcı ile (kumaşa nötr etkisi olan olmak kaydıyla tabi) sprayleyerek üstüne ince bir yağ kaplama atarım. Bu spray olayı tamamen kişisel tercihimdir ve kimseye tavsiye niteliği taşımaz.
Ben de Shimano kairiki mantis green 0.16 mm almıştım fiyat performans ürünü olarak, hem de mesafe atmak için, yazınızı okuduktan sonra yanlış mı yaptım diye düşündüm,
Surf casting'de su tutmayan ve erimi iyi olan çok da pahalı olmayan fiyat performans hangi ipi tavsiye edersiniz, (300 MT için maksimum 700-800 TL)
Surf casting disipliniyle ilgilenmediğimden dolayı yanlış bilgi vermek istemem forumda mutlaka yardımcı olacaklar vardır. Akif abinin de kullandığı gosen jigging answer serisi deneyebilirsiniz.
Kusura bakmayın geç dönüş yaptım. Ben her avdan sonra tüm makinayı iple beraber güzelce temiz ve mümkünse ılık sudan geçiririm. Evde ise ip kuruduktan sonra özel bir aparat ile (aşağıda resmi mevcut) iki üç kez makinadan boşaltır ve altta ıslaklık nem vs kalmadığından emin olana kadar tekrar makinaya sararım. Genelde kullandığım ipler su tutmaz ancak her ihtimale karşı tuzun aşındırıcı etkisinden korumak amacıyla bu işlemi gerçekleştiririm. Ve en son ipin kuru olduğundan emin olduktan sonra özel bir silikon yağlayıcı-kaplayıcı ile (kumaşa nötr etkisi olan olmak kaydıyla tabi) sprayleyerek üstüne ince bir yağ kaplama atarım. Bu spray olayı tamamen kişisel tercihimdir ve kimseye tavsiye niteliği taşımaz.