Gosen Roots pe x8 ip misina hakkında

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ugryy
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
1.Çeker değerine hiç aldanmıyorum sıfırken 9-10 kilo çeken 0.17 1 pe iplerin 2 sezonda 3 kiloda patır patır koptuğunu çok gördüm.
2.Pe değerlerine hiç aldanmıyorum 1 pe 0.16 yazıp 0.19 0.21 ölçtüğüm çok ip gördüm.
3. İpin karekterinin (sertlik,su tutma, tiftiklenme v.b) erim konusunda kalınlıktan daha önemli olduğunu anladım. 1.2 pe 0.18 ipin 0.6 pe 1.45 ipten daha iyi erim verdiğini gördüm.
Light Jigde Gosen yeni seri 1.2 pe, Spinde Daiwa Durasensor si2 0.8pe , Light spinde Daiwa Durasensor si2 0.6 pe ve Tatlı suda Abu garcia g-power 0.12 mm beğendiklerim.. Gosenin şoka dayanımını, Durasensor (orjinal olmak kaydıyla) kayalık merada aşınma dayanımını , Abu garcia G -POWER ın mukavemetini seviyorum. Fiyat performans olarak üçünüde öneririm. Eskisi gibi momoi ye- tournumente para veremiyoruz artık. Varivası %50 indirimde bulursak ne ala ..😆

Akif abi de bir nevi noktayı koymuş bulundu 😂. Herkese teşekkürler.
@reelmaster Akif abi bu arada erim isteniyorsa ipin yumuşaklığı nasıl olmalı?

Akif abi de bir nevi noktayı koymuş bulundu 😂. Herkese teşekkürler.
@reelmaster Akif abi bu arada erim isteniyorsa ipin yumuşaklığı nasıl olmalı?
Silky smooth tabir edilen ipeksi yumuşaklık erim için en iyi seviye ama LRF dışında bu seviye yumuşak ipleri sevemedim. Erim artarken hissiyat ve aşınma direnci düşüyor. En ufak boşlukta veya ters rüzgarda kuş gözümü dersin, suda ne kadar ot çöp varsa toplamak mı dersin , kamış ucuna veya halkalara dolanmak mı dersin aşırı yumuşak iple uğraşmak zor. Erimden minimum fedakarlığı yaparak bu problemlerden maksimum seviyede uzak durmak için sadece 1 tık daha diri ama 1 kademe daha ince ip kullanmayı tercih ediyorum. Benim gibi acemiyseniz sizde öyle yapın ..

@reelmaster abi seni yine rahatsız ediyorum, buradan yazmak istedim sorunum hakkında
İpleri amazon japonyadan (satıcısı amazon japonya olarak) aldım.
Şimdi ben bahsettiğim Gosen roots 0.6peyi 2000lik makineme sardım. 1-2 saatlik kısa iki üç av yapmışımdır en fazla. Bugün yine biraz atış yapıp geleyim diye lider tazelemek için albright attım, sıkıştırırken koptu. Zedelenmiştir dedim. 1er metre kese kese gittim aynı zamanda dijital tartı ile test ettim. 1.6-1.8kg civarında kopuyor (düğümden değil düğümün altından bedenden) 😩. Hadi o ipi kullandım, kutusunda duran 1.2pe ile birkaç test yaptım 3.6-3.8kg'da kopuyor. Bu değerler çok az değil mi 😔 (0.6pe max 6.4kg, 1.2pe 11.4kg olarak belirtilmiş). Bu değerin suda kaldırılabilir max ağırlık olarak belirtildiğini düşünsem bile az geliyor zira aynı kalınlıkta 4x kendo, çin jof çok daha fazla çekiyor 🙄🙄🙄.
Ne yapmalıyım, akşam akşam moralim bozuldu 🙁.

@Happy Man siz bu duruma ne dersiniz acaba 😔

Ekleme: Tartı mı bozuk dedim, tam 1kg olduğundan emin olduğum bir şeyi ölçtüm ve 1kg ölçtü 🙁

Son düzenleme:
@reelmaster abi seni yine rahatsız ediyorum, buradan yazmak istedim sorunum hakkında
Şimdi ben bahsettiğim Gosen roots 0.6peyi 2000lik makineme sardım. 1-2 saatlik kısa iki üç av yapmışımdır en fazla. Bugün yine biraz atış yapıp geleyim diye lider tazelemek için albright attım, sıkıştırırken koptu. Zedelenmiştir dedim. 1er metre kese kese gittim aynı zamanda dijital tartı ile test ettim. 1.6-1.8kg civarında kopuyor (düğümden değil düğümün altından bedenden) 😩. Hadi o ipi kullandım, kutusunda duran 1.2pe ile birkaç test yaptım 3.6-3.8kg'da kopuyor. Bu değerler çok az değil mi 😔 (0.6pe max 6.4kg, 1.2pe 11.4kg olarak belirtilmiş). Bu değerin suda kaldırılabilir max ağırlık olarak belirtildiğini düşünsem bile az geliyor zira aynı kalınlıkta 4x kendo, çin jof çok daha fazla çekiyor 🙄🙄🙄.

Ekleme: Tartı mı bozuk dedim, tam 1kg olduğundan emin olduğum bir şeyi ölçtüm ve 1kg ölçtü 🙁
Uğur Gosen yeni jigging serisi dışında hiç bir serisini kullanmıyorum. Bahsettiğin problem genel kullanıcılardan da geldiği için root serisinin fiyatları yarıya düştü. Geçmiş olsun kardeşim.

Ben aktif olarak kullanıyorum bahsettiğine benzer de dahil olmak üzere hiç sorun yaşamadım. Arkadaşım da aktif olarak kullanıyor ondan da herhangi bir olumsuz bildirim gelmedi. ipleri ben de amazon Jp den aldım hatta beğendiğim için 2-3 tane daha 1.2 pe sipariş vermiştim onlar da geldi. Ben 1.2 pe arkadaşım da 0.6 pe kullanıyor. Belki seri ile alakalı bir sıkıntı olabilir. Düğümlerimi sık sık değiştiririm yeri geldiğinde mahin, fg ve gerçek gt knot kullanıyorum ona rağmen hiç kopma vb yaşamadım.

Ben aktif olarak kullanıyorum bahsettiğine benzer de dahil olmak üzere hiç sorun yaşamadım. Arkadaşım da aktif olarak kullanıyor ondan da herhangi bir olumsuz bildirim gelmedi. ipleri ben de amazon Jp den aldım hatta beğendiğim için 2-3 tane daha 1.2 pe sipariş vermiştim onlar da geldi. Ben 1.2 pe arkadaşım da 0.6 pe kullanıyor. Belki seri ile alakalı bir sıkıntı olabilir. Düğümlerimi sık sık değiştiririm yeri geldiğinde mahin, fg ve gerçek gt knot kullanıyorum ona rağmen hiç kopma vb yaşamadım.
Tahsin benim geri dönüşlerden edindiğim izlenim ipin standart çeker değerlerinin uygun ama sürtünme dayanımının ve UV dayanımının düşük olduğu yönünde. En ufak yarada veya uzun süre güneşe maruz kaldığında çeker değerinin %50 sine bile dayanamadığını söyleyen iki kullanıcı arkadaşım var. Uygun ilişkensiz merada ve dikattli kullanıldığında ,Kullanım sonrası tatlı suyla yıkandığında ve Uygun ortamda saklandığında problem olmayacaktır. Ancak bazen ürün henüz son kullanıcıya bile ulaşmadan, uygunsuz koşullarda saklanmış ve standart değerlerini çoktan kaybetmiş olabiliyor. Standart çeker değerleri nispeten düşük olsa da yüksek UV ve Sürtünme dayanımlı ürünler bu değeri daha zor koşullarda da kısmen koruyabiliyor. Yoksa Gosen erim konusunda da fiyat -performans konusunda da iyi tercihlerden biridir.

Tahsin benim geri dönüşlerden edindiğim izlenim ipin standart çeker değerlerinin uygun ama sürtünme dayanımının ve UV dayanımının düşük olduğu yönünde. En ufak yarada veya uzun süre güneşe maruz kaldığında çeker değerinin %50 sine bile dayanamadığını söyleyen iki kullanıcı arkadaşım var. Uygun ilişkensiz merada ve dikattli kullanıldığında ,Kullanım sonrası tatlı suyla yıkandığında ve Uygun ortamda saklandığında problem olmayacaktır. Ancak bazen ürün henüz son kullanıcıya bile ulaşmadan, uygunsuz koşullarda saklanmış ve standart değerlerini çoktan kaybetmiş olabiliyor. Standart çeker değerleri nispeten düşük olsa da yüksek UV ve Sürtünme dayanımlı ürünler bu değeri daha zor koşullarda da kısmen koruyabiliyor. Yoksa Gosen erim konusunda da fiyat -performans konusunda da iyi tercihlerden biridir.

Doğrudur abi arkadaş bana sorduğu için sadece tecrübemi aktarmak istedim. Ben tam da bahsettiğin şekilde her avdan sonra, biter bitmez mutlaka temiz su ile yıkar kullanırken son derece dikkat ederim. Bu yüzden sorun yaşamamış olabilirim.

Son düzenleme:
Back