Güllük Çupra Avı Tüyoları Verecek Varmı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan engin1981
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
İp misina bu iş için bir numara. Emiş olayı ise diğer balıklar gibi tık tık, küt küt gibi değilde vıjjjjt vıjjjjjt tarzı bir his oluşur elinde. O hissi duyduğunda balığa güven vermek için biraz misinayı gevşet ve ardından tasmayı patlat. Zamanla deneye deneye tecrübe kazanırsın zaten. Aşağıda farklı balıklar vurduğunda çupra olup olmadığını anlarsın.
Hocam çok güzel anlatmışsın sağolasın. Çok güldüm ama ancak böyle anlatılır. Çupra olan yerde kalamar zokası takmak mantıklı mıdır sizce

Aldığım iğneler maruto 9634 5 numara, sasame seigo sliced f-705 3 numara vesasame chinu f-714 1 numara. 3 köstekli ve her iğneden bir adet takacağım uygunmudur sizce.

Hocam çok güzel anlatmışsın sağolasın. Çok güldüm ama ancak böyle anlatılır. Çupra olan yerde kalamar zokası takmak mantıklı mıdır sizce

Kalamar zokası mutlaka tak. Bölgede güzel kalamarlar da oluyor. Bir de yanında 0,50 gibi sağlam mono misinalı bir kasnak ve ucunada 1/0 2/0 gibi bir iğne bulundur. Tekne etrafında Lambuka görürsen yakaladığınız izmarit vs gibi balıklardan birini canlı takıp salın ve Balıkçılığın keyfine varın.

Kalamar zokası mutlaka tak. Bölgede güzel kalamarlar da oluyor. Bir de yanında 0,50 gibi sağlam mono misinalı bir kasnak ve ucunada 1/0 2/0 gibi bir iğne bulundur. Tekne etrafında Lambuka görürsen yakaladığınız izmarit vs gibi balıklardan birini canlı takıp salın ve Balıkçılığın keyfine varın.

Zokanın çuprayı ürkütmesinden çekindiğim için sordum sıkıntı olur mu diye. canlı bırakma konusunda tecrubemm yok malesef eger lambuka denk gelirse tenedeki ustalardan yardım isteriz artık

Teşekürederim.Yem bağlama ipi sadece midye için mi geçerlidir acaba. Yoksa sülünez mamun içinde geçerlimidir. Bİr de hafif kurşunun sebebi nedir acaba
Yem bağlama ipini hemen hemen her yem için kullanabilirsin. Mamun, teke gibi canlılar için bile... Deniz patlıcanı için kullanınca sardığınız yemi dalgıç bile çıkaramaz 🙂

Teşekürederim.Yem bağlama ipi sadece midye için mi geçerlidir acaba. Yoksa sülünez mamun içinde geçerlimidir. Bİr de hafif kurşunun sebebi nedir acaba
Biz sadece midyede kullanıyoruz diğerlerindede kullanılabilir hafif kurşun vuruşu yada emmeyi daha iyi hissetmek için

Biz sadece midyede kullanıyoruz diğerlerindede kullanılabilir hafif kurşun vuruşu yada emmeyi daha iyi hissetmek için
Yem bağlama ipini hemen hemen her yem için kullanabilirsin. Mamun, teke gibi canlılar için bile... Deniz patlıcanı için kullanınca sardığınız yemi dalgıç bile çıkaramaz 🙂
Yem ipi alınca yem milide almak lazım mıdır acaba. Yosa midye yada sülünezsi igneye dizip sonra iğne üzerinde mi sarmak lazım. Ayrıca bu ipte balamaya gerek yokmuş sanırım siz bağlıyormusunz.Marka tavsiyeniz olurmu ip için.

Yem ipi alınca yem milide almak lazım mıdır acaba. Yosa midye yada sülünezsi igneye dizip sonra iğne üzerinde mi sarmak lazım. Ayrıca bu ipte balamaya gerek yokmuş sanırım siz bağlıyormusunz.Marka tavsiyeniz olurmu ip için.
Oldukca elastik bir ip ve kalınlığı da dikiş iplerinden bile çok çok ince... Hafif gererek sarınca yenim üzerinde belli bile olmuyor... Ama belli olsa bile balığı kesinlikle etkilemiyor... Marka demiyeyim ama aldığınız ürün önemli... Türkiyedeki bazı yem ipleri çok kalın.. Sarılınca oldukça kötü bir görüntü oluşturuyor ve avı olumsuz etkileyebilir... Yani ürünü görerek alırsanız daha iyi yaparsınız. Yada marka önerebilecek birileri çıkabilir. Yem mili nedir bilmiyorum ama yem ipi kullanmak için ekstra bir şey kullanmaya gerek yok... Yem ipini bağlamayada gerek yok. Sar sar kopar. O kadar...

Back