Hoş Geldin, Ziyaretçi!

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için forumka kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Güvercinlik bölgesi tekne ile çipura avı için makina önerisi

Fredy

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Selamlar, tekne için yeni bir set yapmak istiyorum. Ağırlıklı yengeç ve midye ile çipura avında kullanılacak. Bu yörede herkes de olan çipura avı için Albastar dropking 2.40 kamışım var. 7-28 gr atarlı. Orta segment ama uzun süre kullanacağım bir makine alacağım ama kararsız kaldım. arada kıyıdan kurşun ile de avlanma yapıyorum. biraz araştırmalarım sonucu Shimano sahara fj 3000 lik ile shimano socorro sw 6000 lik makina arasında kaldım. ikisi birbirinden farklı özelliklerde makinalar. sahara 240 gr, socorro da 445 gr ağırlığında . izlediğim videolar da dikey balıkcılık da sw makinalar daha iyi tork veriyor diye anladım ama kamışa ağır gelir mi diye de kararsız kaldım. Belkide ikisi de yanlış seçim. şu an elimde shimano fx 3000 var. bu ikinci makinem olacak. tavsiyelerinizi bekliyorum.

xKralTR

Üye
Adı
Hasan U.
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Mevcut kamışını shimano fx3000 ile kıyıda kullanmaya devam et. Teknede kullanmak için yeni makine+ YENİ KAMIŞ ne kadar bütçen var onu belirt. Teknede kısa sert ve yüksek atarlı kamış lazım dipten çekebilmen için. Yüksek sarımlı ve büyük ip kapasiteli bir makine. "SW" olması tork ile alakası yok. Sadece ürünün "tuzlu su" için üretildiğini belirtir.

ahmetozdemir16

Aktif Üye
Adı
Ahmet Özdemir
Kan Grubu
A Rh Pozitif
Amaç güvercinlik bölgesinde tekneden çupra avı ise büyük makinelere ihtiyacın yok. Herhangi bir 3000 lik veya 4000 lik makine işini fazlası ile görür. Ayrıca bu makineyi uygun bir kamışla kıyıdan da rahatlıkla kullanırsın.

Madao

Yeni Üye
Adı
Emre Topkaya
Teknecilere kanip ciflik kenarina gitme yakalanirsan makine kamis parasini cezaya verirsin

Fredy

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Mevcut kamışını shimano fx3000 ile kıyıda kullanmaya devam et. Teknede kullanmak için yeni makine+ YENİ KAMIŞ ne kadar bütçen var onu belirt. Teknede kısa sert ve yüksek atarlı kamış lazım dipten çekebilmen için. Yüksek sarımlı ve büyük ip kapasiteli bir makine. "SW" olması tork ile alakası yok. Sadece ürünün "tuzlu su" için üretildiğini belirtir.
Makina için 5 6 k bütçem var. Çipura için genellikle çok hassas kamışlar kullanılıyor burada. Balığın vuruşları çok minik oluyor. O yüzden fiyat performans olarak albastar dropking aldım.

Fredy

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Amaç güvercinlik bölgesinde tekneden çupra avı ise büyük makinelere ihtiyacın yok. Herhangi bir 3000 lik veya 4000 lik makine işini fazlası ile görür. Ayrıca bu makineyi uygun bir kamışla kıyıdan da rahatlıkla kullanırsın.
Evet aslında hafif ve hassas bir takım daha iyi olacak gibi düşünüyorum. Max 2 3 kilo çipura geliyor zaten onda da 3000 ilk veya 4000 ilk makinalar yeterli olur mu. Aldığım makina da biraz uzun ömürlü olsun istiyorum . Shimano nasci serisi nasıldır mesala

Fredy

Yeni Üye
Kan Grubu
O Rh Pozitif
Teknecilere kanip ciflik kenarina gitme yakalanirsan makine kamis parasini cezaya verirsin
Evet ustam büyük sıkıntı. Tanıdık çiftlikler var onların oraya gidiyoruz yada mercan merasına. Biz öyle bir sorun yaşamıyoruz çok şükür

Madao

Yeni Üye
Adı
Emre Topkaya
Evet ustam büyük sıkıntı. Tanıdık çiftlikler var onların oraya gidiyoruz yada mercan merasına. Biz öyle bir sorun yaşamıyoruz çok şükür
Hocam tanidik da olsa ciftlik su urunleri ya da sahil guvenlik geldiginde affetmiyor