Hamile Levrek

selam bu
duyarlı hareketiniz için teşekkürler ayrıca teknenizde şıkmış modelini öğrenebilirmiyim

Merhaba Gökhan.🙂
Bu etçileri biraz açabilir misin?🙂
Sanırım boy ve kilo limitine uymayanları kast ediyorsun.
Yoksa tutuğunu yiyenler mi etçi?

Kim bu adam gibi adamlar?😎

Emre selam, Etçi diye bahsettiğim tipler düşüncelerinde ne av yasağı, ne sirküler İçlerinde de vicdan bulunmayan kişilerdir...yani balık yumurtalıymış oymuş buymuş diye düşünmeden akşama balığın karnında çıkan yumurtayı bonus sayıp una bulayıp kızartıp yiyen tiplerdir 🙂

Kendi tuttuğum balığı daha bir keyifle yerim tadı bir başka oluyor 😀😀

Sevgili dostlar ,Onur arkadaşımız kendi tutmuş olduğu bir Levreği, yine kendi tercihi ile salması herçekten çok güzel bir davranış şekli.Bu onun tercihi ve saygı duymak gerek..🙂

Haaa, peki salınmayıp da alıkonulsa ne olurdu...?Yani o av esnasında denk gelen bir yada 2 levreği eve götürüp de çoluk çocuk tarafından afiyet ile yenilse ne olurdu...?Bana göre bu davranış tarzı da gayet normal bir davranış tarzıdır.Yeter ki, biz ''Amatör Balıkçı Camiasının'' uymak zorunda olduğu yasal sirkülerin aşılmaması kaydıyla...😉

Hele hele 365 gün içinde toplamda 7-8 veya 10-15 levrek tutabilene/tutmayı başaran bir kişi sanırım ETÇİ yada BOHÇACI diye betimlenmemeli veya o göz ile balıkmamalı...🙄

Çünkü, biz amatör balıkçıların sürdürülebilir balık avcılığına zarar verdiğimize inanmıyorum.

Düşünün bir defa:

Bir sene içinde 365 gün..52 Hafta var...Ve biliyorum ki ben dahil bir çok arkadaşım 365 gün veya 52 hafta sonu sürekli olarak balığa gitme imkanımız yok.Çünkü hepimizin işi gücü var.Bir hafta gidebilsek, diğer hafta gitme imkanı bulamayız sanırım .Eh bu da eder 365 gün içinde 20-25 defa balığa gidebilme imkanı.😉

Peki bunun içinde bayramın denk geldiği yada evimizde mazeretimizin olduğu zamanlar hiç olmuyor mu? Tabiki oluyor ve olacaktır da...Eh geriye kala kala 365 gün için de totalde 10 yada 15 defa balığa gitme imkanı kalmış oluyor.🙄

Her balığa gittiğinde de hep başarılı olan ve balık tutan da sanırım yok denecek kadar azdır.Haaa, var ise tabiki tebrik ederim.

Sözün özü, koca bir yıl içinde biz amatör balıkçıların balık populasyonuna ve sürdürülebilir balıkçılık adına zarar verdiğimiz fikrine katılmam zordur.

Balık populasyonuna esas zaran veren ,yasa dışı av yapan trol avcılarıdr.Bu amansız ve merhametsiz kişilerin ne bir kuralı ne de bir kaidesi olduğuna inanamıyorum.Bunlar karakıyı dahi trol çekmekteler ve sahil güvenlik tarafaından yakalanacaklarını anladıkları anda da halatları kesip, o bölgeyi ellerindeki CPRS cihazlarına ekliyerek anında temize çıkmaktalarmış.Ve kendilerine göre de tehlike geçince işaretli bölgeye dönüp, pahalı takımları ucunda kanca bulunan bir halat ile yine derinden çıkartıp, aynen/kaldıkları yerden devam ediyorlarmış.Esas olan, bu tür avcılığın engellenmesi gerek diye düşünüyorum.

Sözün özü, sahil güvenlik elinde bir kanıt olmadan bunlara karşı hiç bir yaptırım uygulama şansı yokmuş.Vakit buldukça kendimizi bir deniz kenarına yada bir tekne üstüne atan bizlerin bu hususta yardımcı olmamızı bekliyorlar.Bir kanıt...Bir belge...Bir Resim...Bir video kaydı..

İsim,adres belirtmeye gerek yokmuş.Bir e-posta yada postalacak olan bir veri CD si onlara yetecekmiş...😉

kardeşim boyun uzamadı ama benim ve benim gibi düşünen amatörlerin gözünde devasa bi adamsın helal olsun tebrik ederim 2 sene önce bende güvercinlikte çok sırtı döndüm ama alamadım aylardan oğustostu onun etkisi varmıdır sence? daima rasgelsin

Teşekkür ederim.

Ocak, şubat, mart, seyrekte olsa nisan ayları dışında, buralarda levrek yakalamak çok zor.
Bu sebeple ağustos ayındaki denemenizin başarısız olması çok normal 🙂

tebrikler çok duyarlı bir davranış Onur...

levrekler hakkında çoğumuzun bildiği bazı bilgileri tekrar etmekte yarar var derim,,ne dersiniz...
deniz suyunun 11-12 derece olduğu zamanlarda genellikle kış aylarında (ocak,şubat,mart) yumurta bırakırlar
erkek levrekler 2-3 yaşında 25-30 cm olduğunda
dişi levrekler 3-5 yaşında 35-40 cm olduğunda yumurta bırakırlar

kış aylarındaki yumurta dönemlerinde çoğulukla erkek levrekler yakalanırlar dişiler pek yem yemezler
dişileri yumurtalı dönemde fiziki görünüşleri ihtibariyle anlamak kolaydır
erkekleri anlamak kolay değildir,,ama benim bu konuda bir düşüncem var arkadaşlar..
tüm balıklara özellikle levreklere 1 yıl yumurtlama şansı vermeliyiz,,yani yukarıda verdiğim ölçüleri geçmelerini beklemeliyiz derim...
nedenine gelince dişi levrekler bir seferinde 300.000 ile 350.000 yumurta verirler..🙂🙂

Bülent abi teşekkür ederim.

Benim bildiğim ve gördüğüm, yumurtalı levrekler, erkek levreklere göre daha kolay yakalanıyorlar.
Şöyleki klasik 3lü takım ile, mamun kullanarak kıyıdan levrek tutan çok kişi gördüm.
İstisnasız yakalanan balıkların hepsi yumurtalıydı.
Bana göre bunun sebebi, yumurtalı balık normal halinden daha zorlu bir dönemde olduğu için avcılık becerisi biraz düşüyor ve biran önce karnını doyurabilmek için yem ayırt etmeksizin karşısına çıkan yeme saldırıyor.

Sevgili dostlar ,Onur arkadaşımız kendi tutmuş olduğu bir Levreği, yine kendi tercihi ile salması herçekten çok güzel bir davranış şekli.Bu onun tercihi ve saygı duymak gerek..🙂

Haaa, peki salınmayıp da alıkonulsa ne olurdu...?Yani o av esnasında denk gelen bir yada 2 levreği eve götürüp de çoluk çocuk tarafından afiyet ile yenilse ne olurdu...?Bana göre bu davranış tarzı da gayet normal bir davranış tarzıdır.Yeter ki, biz ''Amatör Balıkçı Camiasının'' uymak zorunda olduğu yasal sirkülerin aşılmaması kaydıyla...😉

Hele hele 365 gün içinde toplamda 7-8 veya 10-15 levrek tutabilene/tutmayı başaran bir kişi sanırım ETÇİ yada BOHÇACI diye betimlenmemeli veya o göz ile balıkmamalı...🙄

Çünkü, biz amatör balıkçıların sürdürülebilir balık avcılığına zarar verdiğimize inanmıyorum.

Düşünün bir defa:

Bir sene içinde 365 gün..52 Hafta var...Ve biliyorum ki ben dahil bir çok arkadaşım 365 gün veya 52 hafta sonu sürekli olarak balığa gitme imkanımız yok.Çünkü hepimizin işi gücü var.Bir hafta gidebilsek, diğer hafta gitme imkanı bulamayız sanırım .Eh bu da eder 365 gün içinde 20-25 defa balığa gidebilme imkanı.😉

Peki bunun içinde bayramın denk geldiği yada evimizde mazeretimizin olduğu zamanlar hiç olmuyor mu? Tabiki oluyor ve olacaktır da...Eh geriye kala kala 365 gün için de totalde 10 yada 15 defa balığa gitme imkanı kalmış oluyor.🙄

Her balığa gittiğinde de hep başarılı olan ve balık tutan da sanırım yok denecek kadar azdır.Haaa, var ise tabiki tebrik ederim.

Sözün özü, koca bir yıl içinde biz amatör balıkçıların balık populasyonuna ve sürdürülebilir balıkçılık adına zarar verdiğimiz fikrine katılmam zordur.

Balık populasyonuna esas zaran veren ,yasa dışı av yapan trol avcılarıdr.Bu amansız ve merhametsiz kişilerin ne bir kuralı ne de bir kaidesi olduğuna inanamıyorum.Bunlar karakıyı dahi trol çekmekteler ve sahil güvenlik tarafaından yakalanacaklarını anladıkları anda da halatları kesip, o bölgeyi ellerindeki CPRS cihazlarına ekliyerek anında temize çıkmaktalarmış.Ve kendilerine göre de tehlike geçince işaretli bölgeye dönüp, pahalı takımları ucunda kanca bulunan bir halat ile yine derinden çıkartıp, aynen/kaldıkları yerden devam ediyorlarmış.Esas olan, bu tür avcılığın engellenmesi gerek diye düşünüyorum.

Sözün özü, sahil güvenlik elinde bir kanıt olmadan bunlara karşı hiç bir yaptırım uygulama şansı yokmuş.Vakit buldukça kendimizi bir deniz kenarına yada bir tekne üstüne atan bizlerin bu hususta yardımcı olmamızı bekliyorlar.Bir kanıt...Bir belge...Bir Resim...Bir video kaydı..

İsim,adres belirtmeye gerek yokmuş.Bir e-posta yada postalacak olan bir veri CD si onlara yetecekmiş...😉

İshak abi teşekkürler.

Elbette amatörlerin yakaladığı 3-5 balıkla balık populasyonu azalmaz, lakin 300.000 kadar yumurta bırakan bu balıklara, yumurta bırakma veya dölleme imkanı sağlayarak, sürdürülebilir avcılığa fayda sağlanabilir.

Ben salmayı tercih ederken, başkasına "sen neden alıkoydun" deme lüksüm yoktur elbette.

Herkesin düşüncesine saygılı olmak lazım...

selam bu
duyarlı hareketiniz için teşekkürler ayrıca teknenizde şıkmış modelini öğrenebilirmiyim

Hüseyin abi teşekkür ederim.

Bu tekne artık eski teknem oldu, 2 güne kadar yenisi geliyor 🙂

Videoda gördüğünüz tekne Ertaç Marin in Express 460 modelidir.

Mesaj yazan herkese çok teşekkür ederim.

Daha güzel avlar size nasip olsun...

bravo kardeşim tebrikler aç gözlülüğün alemi yok insanı hiç bir zaman yanıltmayacak birşey varsa o da vicdandır .

Sevgili Onur,
Yakala&bırak avcılığının gelişmesi için çok güzel örnek.Tebrikler.
Davamı dileklerimle...
Sevgi ve selamlar.

Not: Levreğin sağılarak yumurtalı olup olmadığına bakılması yönteminde veteriner arkadaşlardan doğruladığım kadarıyla;
Karnının şiş olup olmadığına bakılması ve sağımda beyaz sıvı gelmesi erkek olduğunu gösteriyor.

Back