Hangi surf kamışı almalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Onem

Yeni Üye
Tepki
0
Ödül
1
İyi günler,
Makine olarak Shimano Socorro 6000 SW almayı planlıyorum. Buna uygun bir de kamış araştırmasına girdim. Kamış için bütçem 2-3k arasında. Aşağıdaki kamışlar arasında kaldım. Çanakkale-Balıkesir civarında kıyı avcılığı yapacağım. Çok sert bir kamış olmasını istemiyorum. Şu an için çok uzağa atabilen birisi değilim(takımları kurduktan sonra denemelere başlayacağım)

Not: İp misina önerileriniz varsa onları da alabilirim

Kamışlar:
(link)
(link)
(link)
(link)

Son düzenleme yönetici tarafından yapıldı:
Makine seçimi çok güzel tuzlu suya dayanıklı ve uzun yıllar işinizi görür bir makine. Tek sıkıntısı kıyı balıkçılığında zemin taşlıksa ağır sarım yüzünden takım dibe takılabiliyor. Biraz hızlı sarım yapmak gerekiyor.
Kamış olarak Shorecast'i ben de beğenmiştim. Halkalarının ne özelliklere sahip olduğunu yazmadıkları için biraz şüphe ile yaklaştım ama o fiyatlara güzel kamış. Triforce ve Seahunter özellikleri ile öne çıkıyor ama sahada nasıldırlar bilmem. Deneyen bir arkadaş varsa ben de yorumları merak ediyorum.
İp misina Gosen 1-1,5 PE arası multi color olabilir.

Seahunter seçenekleriniz den çıkarabilirsiniz,sert kamış istemiyorum demişsiniz, seahunter sert bi kamıştır diğerlerini bilemiyorum .

İyi günler,
Makine olarak Shimano Socorro 6000 SW almayı planlıyorum. Buna uygun bir de kamış araştırmasına girdim. Kamış için bütçem 2-3k arasında. Aşağıdaki kamışlar arasında kaldım. Çanakkale-Balıkesir civarında kıyı avcılığı yapacağım. Çok sert bir kamış olmasını istemiyorum. Şu an için çok uzağa atabilen birisi değilim(takımları kurduktan sonra denemelere başlayacağım)

Not: İp misina önerileriniz varsa onları da alabilirim

Kamışlar:
(link)
(link)
(link)
(link)

Daiwa new shorecast hibrit uçlu yumuşak bir kamış. 115-120-125-130-135 gramlarda mesafesi çok çok iyi. Tam bir çapari kamışı. İnce hafif. Boğazda çok akıntısı olmayan yenikapı, yeşilköy gibi meralarda yemlidede kullanılabilir. Kurşun arkasına gelmez.
Daiwa sea hunter sert demek yanlış. Kamış tubular uç. İnce ve hafif bir kamış. 140-200 gram arası kurşunu zorlanmadan atar. Sağlam. Kurşun arkası çalışır. 125-130 gram gibi hafif kurşunda sağır kalır. Bu kamış ile en iyi mesafeler 150 grve üstü kurşun ile.
Dolayısı ile 2 farklı amaç için 2 kamış. Biri hibrit uç. Diğeri tubular uç. Bulunduğunuz yere, avlanacağınız meraya, hedef balığınıza göre seçim yapmalısınız.
Çanakkale balıkesir dediğinize göre bence hibrit uçlu bir kamış seçmenizde fayda var. Atar ağırlığıda max. 225 gr olabilir. Mümkünse 100-200 atarlı 3 parça hibrit bir kamış.
Diğer seçeneklerinizden triforcede iyidir. Ama new sensor (bence) ıııhhhhhhh 👎.

New Shorecast sipariş ettim bakalım. Bu çevrede işimi görür diye düşünüyorum. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

New Shorecast sipariş ettim bakalım. Bu çevrede işimi görür diye düşünüyorum. Değerli yorumlarınız için teşekkür ederim

Merhabalar, bende Balıkesirde surfcasting disiplininde yemli avlanıyorum. Bu kamışı almaya karar kıldım gibi. Kamış hakkında Tecrübeleriniz, yorumlarınız nasıldır acaba ? Tavsiye eder misiniz ?

Daiwa new shorecast hibrit uçlu yumuşak bir kamış. 115-120-125-130-135 gramlarda mesafesi çok çok iyi. Tam bir çapari kamışı. İnce hafif. Boğazda çok akıntısı olmayan yenikapı, yeşilköy gibi meralarda yemlidede kullanılabilir. Kurşun arkasına gelmez.
Daiwa sea hunter sert demek yanlış. Kamış tubular uç. İnce ve hafif bir kamış. 140-200 gram arası kurşunu zorlanmadan atar. Sağlam. Kurşun arkası çalışır. 125-130 gram gibi hafif kurşunda sağır kalır. Bu kamış ile en iyi mesafeler 150 grve üstü kurşun ile.
Dolayısı ile 2 farklı amaç için 2 kamış. Biri hibrit uç. Diğeri tubular uç. Bulunduğunuz yere, avlanacağınız meraya, hedef balığınıza göre seçim yapmalısınız.
Çanakkale balıkesir dediğinize göre bence hibrit uçlu bir kamış seçmenizde fayda var. Atar ağırlığıda max. 225 gr olabilir. Mümkünse 100-200 atarlı 3 parça hibrit bir kamış.
Diğer seçeneklerinizden triforcede iyidir. Ama new sensor (bence) ıııhhhhhhh 👎.

Özcan bey merhaba ... Yeni emekli olmuş hiç surf kamışlarla yemli yada çaparı avı yapmamış bir kardeşinizim. Kocaeli civarında Gölcük kavaklı,izmit marina,başiskele,değirmendere ve halı derede spin takımlarla av yapmaktayım. Bu aralar istarvit ve yemli av yapmak için hafif hassas uçlu atışlarda yormayacak bir takım yapmak istiyorum. Tecrübelerinize dayanarak kamış ve makina önerirmisiniz? ben bir kamış buldum ama yorumunuz ne olurdu? yorumlarsan takım konusunda yardımcı olursan sevinirim.
Daiwa Liberty HR 4.20m 100-225gr 3P Surf Olta Kamışı (Hybrid)

Merhabalar, bende Balıkesirde surfcasting disiplininde yemli avlanıyorum. Bu kamışı almaya karar kıldım gibi. Kamış hakkında Tecrübeleriniz, yorumlarınız nasıldır acaba ? Tavsiye eder misiniz ?

bayramdan hemen sonra aldım, henüz 2 avda kullandım.

elimde tubular uclu kamışlarım var, hem kurşun arkası hem de çapari ve yemli için ama direk çapari ve yemli için hibrit olarak buna karar kıldım.
kullanım sonrası ise yorumlarım özellikle 150 gram ve 160 gram kurşunlarla çok güzel erim sağladım çapari atarken.
yemli de vuruş alamadığım için yorum yapmam doğru olmaz.

çapari özelinde balık vurduğu zaman teker teker hissedebiliyorum, tubular uçta hissiyat vardı ama bu farklı bir şey.

3 parça olması da beni cezbetti, kamışın inceliği de cabası.

son olarak kurşun arkasına gelmez tabii uc tarafı kırılmaya müsait ama dediğim gibi yemli ve capari için ideal bana göre.

aklıma gelenleri sıralamasız yazdım umarım yardımcı olur 🙂

Özcan bey merhaba ... Yeni emekli olmuş hiç surf kamışlarla yemli yada çaparı avı yapmamış bir kardeşinizim. Kocaeli civarında Gölcük kavaklı,izmit marina,başiskele,değirmendere ve halı derede spin takımlarla av yapmaktayım. Bu aralar istarvit ve yemli av yapmak için hafif hassas uçlu atışlarda yormayacak bir takım yapmak istiyorum. Tecrübelerinize dayanarak kamış ve makina önerirmisiniz? ben bir kamış buldum ama yorumunuz ne olurdu? yorumlarsan takım konusunda yardımcı olursan sevinirim.
Daiwa Liberty HR 4.20m 100-225gr 3P Surf Olta Kamışı (Hybrid)

MERHABA. daiwa liberty daha önceden kullandığım bir kamış. güzel. şık. atış erimi mesafesi iyi. ucu hassas. ÇOK ŞIK BİR KAMIŞ. hatta daha önce yine forumda bu kamışı soran bir arkadaşa ''bu kamışı alırsan hemen sap kısmını makaron kaplattır'' demiştim. kamışta görünüm olarak nefis bir boya ve vernik var. çizilirse üzülürsünüz demiştim. ama tabii o gün bu gün değil. maksimum kaç gram atıyorsunuz bilmiyorum ama kamış 554 gram ağırlıkta. yemlide sorun olmaz ama çaparide yorar. yorucu olur derim. çaparide uç hassasiyeti iyi. aksiyon vermede biraz sert kalıyor. yemli içinde kesinlikle çok çok iyi.

bu konuda özellikle çapari için sonrasında yemlide kullanmak için
daiwa new shorecast 100-225 gr 3 prç 498 gr ağırlıkta hibrit kamışı önermiştim. çaparide aksiyonu çok iyi. 100-135 gram kurşun ile mesafesi ve hissiyatı çok çok iyi. kesinlikle yemlidede iyidir diyorum.
yeni çıkan kamışlardanda
okuma alijos 435 100-250 gr. 3 prç 450 gr ağırlıkta hibrit kamışı aldım. denedim. güzel kamış. 125-170 gramlarda mesafesi iyi. hibrit uç hissiyatı gayet güzel. en önemlisi 450 gr. çok hafif bir kamış. ince bir yapısı var. atarken sarsmıyor. ŞIK BİR KAMIŞ. ele oturmasıda iyi. çaparide aksiyonu iyi. yemli yapma şansım olmadı. ama kamış uç hassasiyeti iyi.
yenilerden daiwa emblem surf type r 420 100-225 gr 3 prç 470 gr ağırlık hibrit kamışıda aldım. denedim. libertnin bir benzeri daha hafif daha ince şık bir görünüm. ele oturuşu güzel. kamış uç hissiyatı çaparide idare eder. iyi. yemlidede iş yapar. ŞIK BİR KAMIŞ. özellikle bir daiwa klasiği diyeyim tüm parçalar boyalı ve vernikli.
tournament fishing ıhcıban 420 100-260 gr - 3 prç 525 gr ağırlıkta kamışta hibrit-tubular uç hem çaparide hem yemlide ideal. uç biraz kalın çok akıntılı ağır kurşun için ideal. ama uç hassaiyeti diğer saydığım kamışlar gibi değil.

LİBERT BANA GÖRE BU KAMIŞLAR İÇİNDE EN AĞIRI KALIYOR. ALINMAZMI ALINIR. SAĞLAM UÇ HİSSİYATI İYİ ŞIK BİR KAMIŞ. TEK SORUN BANA GÖRE TOURNAMENT İHCİBAN GİBİ AĞIR OLMASI. yani çapari gibi sürekli at çekte ister istemez biraz yorucu. sorun etmezseniz alın derim.
ama diğer kamışlarıda mümkünse bayide bir inceleyin derim. yolunuz üsküdara düşerse tüm bu kamışlar oradaki satıcılarda var. dilerseniz sonrasında internetten alın. ama önce mutlaka elde inceleyin derim. (özellikle alijosa bir bakın)

MAKİNA VE KAMIŞ İÇİN bulunduğunuz bölgede çaparide ve yemlide maksimum kaç gram kurşun kullandığınızda çok önemli tabii.

Son düzenleme:
Back