Hangi surf kamışı almalıyım?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Onem
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Makine seçimi çok güzel tuzlu suya dayanıklı ve uzun yıllar işinizi görür bir makine. Tek sıkıntısı kıyı balıkçılığında zemin taşlıksa ağır sarım yüzünden takım dibe takılabiliyor. Biraz hızlı sarım yapmak gerekiyor.
Kamış olarak Shorecast'i ben de beğenmiştim. Halkalarının ne özelliklere sahip olduğunu yazmadıkları için biraz şüphe ile yaklaştım ama o fiyatlara güzel kamış. Triforce ve Seahunter özellikleri ile öne çıkıyor ama sahada nasıldırlar bilmem. Deneyen bir arkadaş varsa ben de yorumları merak ediyorum.
İp misina Gosen 1-1,5 PE arası multi color olabilir.
Merhaba bir konu açtım bu kamışı ve makineyi almak istiyorum diye bilgi sahibi olmak istiyorum yorum yaparmisiniz dün acrim gala cevap yok rica etsem

MERHABA. daiwa liberty daha önceden kullandığım bir kamış. güzel. şık. atış erimi mesafesi iyi. ucu hassas. ÇOK ŞIK BİR KAMIŞ. hatta daha önce yine forumda bu kamışı soran bir arkadaşa ''bu kamışı alırsan hemen sap kısmını makaron kaplattır'' demiştim. kamışta görünüm olarak nefis bir boya ve vernik var. çizilirse üzülürsünüz demiştim. ama tabii o gün bu gün değil. maksimum kaç gram atıyorsunuz bilmiyorum ama kamış 554 gram ağırlıkta. yemlide sorun olmaz ama çaparide yorar. yorucu olur derim. çaparide uç hassasiyeti iyi. aksiyon vermede biraz sert kalıyor. yemli içinde kesinlikle çok çok iyi.

bu konuda özellikle çapari için sonrasında yemlide kullanmak için
daiwa new shorecast 100-225 gr 3 prç 498 gr ağırlıkta hibrit kamışı önermiştim. çaparide aksiyonu çok iyi. 100-135 gram kurşun ile mesafesi ve hissiyatı çok çok iyi. kesinlikle yemlidede iyidir diyorum.
yeni çıkan kamışlardanda
okuma alijos 435 100-250 gr. 3 prç 450 gr ağırlıkta hibrit kamışı aldım. denedim. güzel kamış. 125-170 gramlarda mesafesi iyi. hibrit uç hissiyatı gayet güzel. en önemlisi 450 gr. çok hafif bir kamış. ince bir yapısı var. atarken sarsmıyor. ŞIK BİR KAMIŞ. ele oturmasıda iyi. çaparide aksiyonu iyi. yemli yapma şansım olmadı. ama kamış uç hassasiyeti iyi.
yenilerden daiwa emblem surf type r 420 100-225 gr 3 prç 470 gr ağırlık hibrit kamışıda aldım. denedim. libertnin bir benzeri daha hafif daha ince şık bir görünüm. ele oturuşu güzel. kamış uç hissiyatı çaparide idare eder. iyi. yemlidede iş yapar. ŞIK BİR KAMIŞ. özellikle bir daiwa klasiği diyeyim tüm parçalar boyalı ve vernikli.
tournament fishing ıhcıban 420 100-260 gr - 3 prç 525 gr ağırlıkta kamışta hibrit-tubular uç hem çaparide hem yemlide ideal. uç biraz kalın çok akıntılı ağır kurşun için ideal. ama uç hassaiyeti diğer saydığım kamışlar gibi değil.

LİBERT BANA GÖRE BU KAMIŞLAR İÇİNDE EN AĞIRI KALIYOR. ALINMAZMI ALINIR. SAĞLAM UÇ HİSSİYATI İYİ ŞIK BİR KAMIŞ. TEK SORUN BANA GÖRE TOURNAMENT İHCİBAN GİBİ AĞIR OLMASI. yani çapari gibi sürekli at çekte ister istemez biraz yorucu. sorun etmezseniz alın derim.
ama diğer kamışlarıda mümkünse bayide bir inceleyin derim. yolunuz üsküdara düşerse tüm bu kamışlar oradaki satıcılarda var. dilerseniz sonrasında internetten alın. ama önce mutlaka elde inceleyin derim. (özellikle alijosa bir bakın)

MAKİNA VE KAMIŞ İÇİN bulunduğunuz bölgede çaparide ve yemlide maksimum kaç gram kurşun kullandığınızda çok önemli tabii.
peki özcan abi makina ne önerirsin sadece yemli ve çapari ile avlanacağız avlanacağım yer kocaeli ve çevresi.

peki özcan abi makina ne önerirsin sadece yemli ve çapari ile avlanacağız avlanacağım yer kocaeli ve çevresi.

MAKİNA VE KAMIŞ İÇİN bulunduğunuz bölgede çaparide ve yemlide maksimum kaç gram kurşun kullandığınızda çok önemli tabii.

yemli ve çaparide maksimum kaç gram kurşun atıyorsunuz??????

yemli ve çaparide maksimum kaç gram kurşun atıyorsunuz??????

Abi en fazla 100 gr deniyor ... şimdi ben beş kamış ve iki makina paylaşacağım sizlerin tavsiyesine göre bir takım yapacağım.

Daiwa New Crosscast 420 Cm 100-225 Gr Surf Olta Kamışı : 461 gr
Daiwa Procaster 420 Cm 100-250 Gr Teleskopik Surf Olta Kamışı : 437 gr
Daiwa Shorecast 420 Cm 150 Gr Teleskopik Surf Kamışı : 482 gr
Albastar Battle 3252 420cm 100-250 gr Surf Olta Kamışı : 385 gr
Albastar Flores 410cm 80-150gr Surf Olta Kamışı : 333 gr
Daiwa Exceler 20 LT 6000 H Olta Makinesi : 325 gr :101 cm
Daiwa Ninja 23 LT 6000 Olta Makinası : 365 gr : 92 cm

Daiwa Ninja 23lt 6000 mutlu balıkta Surf yazıyor t.ly/1TNKE

Abi en fazla 100 gr deniyor ... şimdi ben beş kamış ve iki makina paylaşacağım sizlerin tavsiyesine göre bir takım yapacağım.

Daiwa New Crosscast 420 Cm 100-225 Gr Surf Olta Kamışı : 461 gr
Daiwa Procaster 420 Cm 100-250 Gr Teleskopik Surf Olta Kamışı : 437 gr
Daiwa Shorecast 420 Cm 150 Gr Teleskopik Surf Kamışı : 482 gr
Albastar Battle 3252 420cm 100-250 gr Surf Olta Kamışı : 385 gr
Albastar Flores 410cm 80-150gr Surf Olta Kamışı : 333 gr
Daiwa Exceler 20 LT 6000 H Olta Makinesi : 325 gr :101 cm
Daiwa Ninja 23 LT 6000 Olta Makinası : 365 gr : 92 cm

Daiwa Ninja 23lt 6000 mutlu balıkta Surf yazıyor t.ly/1TNKE

BENCE benim elim daiwa new shorecast kamış / daiwa exceller makinaya giderdi. (hibrit kamış - yüzükler fuji - merada denedim balık vuruşlarında hissiyatı iyi - ince - hafif - atış mesafesi iyi - sağlam bir kamış)
benim kendi balık avı zevkimde 3 parça kamışlardan sonra teleskopik kamışlara pek sıcak değilim. yemlide çaparide benim tercihim 3 parça kamış. sağlam - atar mesafesi çok iyi. balık vuruşlarında uç hissiyatı daha fazla..

ama şimdi senin olayında maksimum 100 gram atacaksan sana en uygun kamış albastar flores gibi duruyor. yani 100 gram kurşunu en maksimum derecede hissedip atabilecek kamış bu. 80-150 atarlı olması. AMA BEN BU KAMIŞLARI KULLANMADIM VE BU KAMIŞLAR HAKKINDA HİÇ BİR FİKRİMDE YOK. ne kadar sağlam - atışta sağırmıdır - mesafesi ne - balık vuruşlarında hissiyatı nasıl ???????? BİLEMİYORUM.

makina belli zaten daiwa exceller - hafif sağlam. drağı iyi - 101 cm topluyor. yemlide çok çok iyi bir toplama mesafesi. çaparide biraz yavaş sarım yapman lazım. (spinci arkadaşlardan bildiğim kadarı ile spinde maksimum 5000 kafa kullanıyorlar. 6000-7000 kafa surf olarak)
exceller makinayı çaparidede yemli dişli avlarındada çok hat kullanırsın. makina ve kamış çok hafif bir takım olacak sonuçta.
YİNEDE KESİNLİKLE KAMIŞI VE MAKİNAYI BİR SATICIDA GÖR VE İNCELE - ELİNE OTURACAKMI MUTLAKA BAK.
RASTGELSİN.

Albastar power carbonuda bi incele derim.Florese göre bi tık daha sert,ince,hafif,kibar bi kamış.

Selamlar herkese,
Bu konu başlığında paylaşılmış olan makine;

Daiwa Exceler 20 LT 6000 H Olta Makinesi : 325 gr :101 cm Sipariş etmiş bulunmaktayım.

Fakat kamış için hala kafam karışık ve kararsızım.

Hedef: istavrit çapari (75-150 gr arasi kursun kullaniliyor)

Yem takip dibe olta yatırmaca (100-200 gr arası kurşun kullaniliyor)

Şimdi bu iki işlev için hangi kamış en doğru tercih olacaktır.

Bütçe olarak 5000-5500 e kadar çıkabilirim.

BENCE benim elim daiwa new shorecast kamış / daiwa exceller makinaya giderdi. (hibrit kamış - yüzükler fuji - merada denedim balık vuruşlarında hissiyatı iyi - ince - hafif - atış mesafesi iyi - sağlam bir kamış)
benim kendi balık avı zevkimde 3 parça kamışlardan sonra teleskopik kamışlara pek sıcak değilim. yemlide çaparide benim tercihim 3 parça kamış. sağlam - atar mesafesi çok iyi. balık vuruşlarında uç hissiyatı daha fazla..

ama şimdi senin olayında maksimum 100 gram atacaksan sana en uygun kamış albastar flores gibi duruyor. yani 100 gram kurşunu en maksimum derecede hissedip atabilecek kamış bu. 80-150 atarlı olması. AMA BEN BU KAMIŞLARI KULLANMADIM VE BU KAMIŞLAR HAKKINDA HİÇ BİR FİKRİMDE YOK. ne kadar sağlam - atışta sağırmıdır - mesafesi ne - balık vuruşlarında hissiyatı nasıl ???????? BİLEMİYORUM.

makina belli zaten daiwa exceller - hafif sağlam. drağı iyi - 101 cm topluyor. yemlide çok çok iyi bir toplama mesafesi. çaparide biraz yavaş sarım yapman lazım. (spinci arkadaşlardan bildiğim kadarı ile spinde maksimum 5000 kafa kullanıyorlar. 6000-7000 kafa surf olarak)
exceller makinayı çaparidede yemli dişli avlarındada çok hat kullanırsın. makina ve kamış çok hafif bir takım olacak sonuçta.
YİNEDE KESİNLİKLE KAMIŞI VE MAKİNAYI BİR SATICIDA GÖR VE İNCELE - ELİNE OTURACAKMI MUTLAKA BAK.
RASTGELSİN.

abi şu ikisi tamam mıdır.

• (link)
(link)Daiwa New Crosscast 4.20m 100-225gr 3P surf Olta Kamışı
ÜRÜN KODU : CRS33423HBF

Daiwa New Crosscast, kapalı uzunluğu 146cm, ağırlığı 461gr dır. Ürün FUJI Q tipi hakalar ile donatılmıştır. Ürünün uc parçası Hybrid Carbon Solid Tip modeldir.
FİYAT
4.696,55 TL

(link)Daiwa Exceler 20 LT 6000 H Olta Makinesi
ÜRÜN KODU : EX20LT6000H
Daiwa Exceler 20 LT 6000 H Olta Makinesi
Daiwa

Daiwa Exceler 20 LT 6000-H, 5.7:1 devirli, 325gr ağırlığında, max.12kg drag gücü, bir turda 101cm misina toplamakta ve 5 rulmanlıdır. Makrasının braid misina kapasitesi 0.22mm 300m, 0.20mm 350m dir. Mono misina kapasite 0.40mm 150m dir.

FİYAT

4.424,13 TL
%10indirimli
HAVALE İLE
4.202,92 TL

Daiwa new shorecast hibrit uçlu yumuşak bir kamış. 115-120-125-130-135 gramlarda mesafesi çok çok iyi. Tam bir çapari kamışı. İnce hafif. Boğazda çok akıntısı olmayan yenikapı, yeşilköy gibi meralarda yemlidede kullanılabilir. Kurşun arkasına gelmez.
Daiwa sea hunter sert demek yanlış. Kamış tubular uç. İnce ve hafif bir kamış. 140-200 gram arası kurşunu zorlanmadan atar. Sağlam. Kurşun arkası çalışır. 125-130 gram gibi hafif kurşunda sağır kalır. Bu kamış ile en iyi mesafeler 150 grve üstü kurşun ile.
Dolayısı ile 2 farklı amaç için 2 kamış. Biri hibrit uç. Diğeri tubular uç. Bulunduğunuz yere, avlanacağınız meraya, hedef balığınıza göre seçim yapmalısınız.
Çanakkale balıkesir dediğinize göre bence hibrit uçlu bir kamış seçmenizde fayda var. Atar ağırlığıda max. 225 gr olabilir. Mümkünse 100-200 atarlı 3 parça hibrit bir kamış.
Diğer seçeneklerinizden triforcede iyidir. Ama new sensor (bence) ıııhhhhhhh 👎.
Hocam ikinci kamış olarak Daiwa New Sensör düşünüyordum kullandınız mı tavsiye etmeme sebebiniz nedir fiyat performans olarak iyi gözüküyor ama ben de emin olamadım Çanakkalede yemli çipuraya çalışıyoruz genelde şimdiden teşekkürler

Back